ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ωρα... μηδέν

Σε οριακό σημείο είναι πλέον οι σχέσεις Νικολαΐδη - ΑΕΚ

Sportidea

Σε οριακό σημείο είναι πλέον οι σχέσεις Νικολαΐδη - ΑΕΚ
Ετσι όπως έχουν τα πράγματα στο φετινό Δικέφαλο δύσκολο να πει κανείς πού είναι το μηδέν ή ο πάτος του βαρελιού, αφού κάθε φορά φαίνεται να έχει και πιο κάτω... Αλλωστε στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν... Οταν, για παράδειγμα, μπράβοι και σεκιουριτάδες «πλακώνονται» έξω από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, όταν η ίδια η ΕΠΑΕ για να κάνει συνεδρίαση μετατρέπει σε φρούριο τα γραφεία της και όταν οι μισές και πλέον συνεδριάσεις δεν ολοκληρώνονται, τότε ό,τι και να δούμε σε αυτό που κάποιοι ονομάζουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μάλλον δε μας προξενεί καμία έκπληξη. Ακόμα και σκηνές που μπορεί να θυμίζουν Σικάγο στη δεκαετία του '30.

Οπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, ο ιστορικός σύλλογος της ΑΕΚ από χθες διανύει μια ακόμη περίοδο κρίσης, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και το αποτέλεσμα όλων αυτών μάλλον είναι άγνωστο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντέμης Νικολαΐδης κατάγγειλε χτες στην Αστυνομία, επίθεση στο σπίτι του και απειλές από τον ίδιο τον Μάκη Ψωμιάδη! Ταυτόχρονα ο διεθνής επιθετικός έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ΑΕΚ και δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της ομάδας, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει προσφυγή επικαλούμενους όρους του συμβολαίου του που δεν τηρήθηκαν και ηθικούς λόγους. Παράλληλα ίσως να υποβάλει και μήνυση εναντίον του Μ. Ψωμιάδη

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο αστυνομικό τμήμα Φιλοθέης, η επίθεση έγινε το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι του Ντέμη Νικολαΐδη, ημέρα όπου η διοίκηση της ΠΑΕ πραγματοποίησε ελέγχους στα σπίτια όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα ωράρια του εσωτερικού κανονισμού. Οπως υποστηρίζει όμως ο διεθνής παίκτης, άνθρωποι της νύχτας και ο Μάκης Ψωμιάδης εισέβαλαν στο σπίτι του και τον απείλησαν με απαράδεκτες φράσεις. Στον Νικολαΐδη έγιναν τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά ο διεθνής επιθετικός δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα ο Ψωμιάδης συνοδευόμενος από κάποια άλλα άτομα να μεταβεί στο σπίτι του παίκτη στη Φιλοθέη, λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ, για επιτόπιο έλεγχο. Μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε έντονος διάλογος και φραστικό επεισόδιο, ενώ κάποιες φήμες αναφέρουν και προπηλακισμό του παίκτη.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της αρνήθηκε το συμβάν, επισημαίνει ότι στο σπίτι του Νικολαΐδη μετέβη εκπρόσωπος της διοίκησης (χωρίς όμως να αναφέρεται όνομα) και όχι ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ γίνεται λόγος για αδικαιολόγητη απουσία του παίκτη από την προπόνηση.

Μέσα σε όλα αυτά ο τεχνικός της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς φέρεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τα γεγονότα, καθώς και για το ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση για τον έλεγχο που έγινε στα σπίτια των παικτών.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Παίζει για ... άλλους

Μπορεί στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου όλοι στην ΑΕΚ από διοίκηση (αυτή και εάν είχε) μέχρι παίκτες να είχαν κρυφά όνειρα για τη φετινή Ευρωλίγκα, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πριν το τέλος της Α` φάσης τα πράγματα θα ήταν τόσο άσχημα. Δηλαδή ότι η ομάδα θα αναγκαζόταν να δώσει κάποιον αγώνα αφ' ενός μεν για θέμα υποχρέωσης, αλλά και για να μη δώσει τροφή για περίεργα σχόλια. Βλέπετε το σημερινό παιχνίδι στο Βερολίνο κόντρα στην Αλμπα (21.00) μπορεί να μην ενδιαφέρει καθόλου τους «κιτρινόμαυρους», αυτό, όμως, δεν ισχύει για κάποιες άλλες ομάδες του ομίλου. Αρα όπως επισημαίνει και ο Βασίλης Κικίλιας «το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα δεν έχει κανένα νόημα για μας, έχει όμως για κάποιες άλλες ομάδες που κυνηγούν την πρόκρισή τους στους 16, επομένως πρέπει να παλέψουμε». Το θέμα είναι πως αν κερδίσει η ΑΕΚ, πετάει οριστικά έξω και την Αλμπα προς όφελος της Τσιμπόνα, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στον αγώνα της με την Μπενετόν.

Αλλωστε, και ο Ντράγκαν Σάκοτα πέρα από το θέμα του γοήτρου του «Δικεφάλου» έχει και κάποιους άλλους λόγους να επιζητεί τη νίκη: «Στόχος μας είναι να τελειώσουμε τους αγώνες μας στην Ευρωλίγκα, δίχως να έχουμε το χειρότερο ρεκόρ από τις 24 ομάδες γι' αυτό και πρέπει να κυνηγήσουμε τη νίκη στη Γερμανία». Πάντως, άλλο είναι αυτό που προβληματίζει τον τεχνικό της Ενωσης. Αυτή τη φορά μπορεί να έχει τον Μιχάλη Κακιούζη, στην αποστολή όμως είναι άγνωστο τι θα γίνει από δω και πέρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Παρελθόν ο Αλβες

Ολα σε μια σειρά φαίνεται πως μπαίνουν στον Ολυμπιακό. Η συνάντηση του προέδρου του συλλόγου αλλά και του προπονητή Σρέτσκο Κάτανετς, έγινε χτες το μεσημέρι και όπως δείχνουν τα πράγματα συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για όλους και για όλα. Το πιο σημαντικό αυτής της περιόδου που διανύουμε, είναι ασφαλώς τα μεταγραφικά, όπου και εκεί φάνηκε η πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει στη μετακίνηση ενός ξένου παίκτη. Και ο λόγος είναι η κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του Γκάμπριελ Αλβες με τον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει πως ανοίγει και μία θέση ξένου στην ομάδα.

Γνωστή είναι και η επιθυμία του Κάτανετς για την απόκτηση ενός επιθετικού και ενός μέσου που αναμένεται να βοηθήσουν αρκετά την ομάδα. Αλλωστε, ακόμα δοκιμάζεται στο Ρέντη, ο Τζόνι Νόβακ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σλοβένος είναι διστακτικός για την απόκτησή του. Απαντήσεις για όλα αυτά ίσως δώσει ο ίδιος ο προπονητής στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (14:00).

Στα αγωνιστικά, συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Ξάνθη. Θεραπεία έκαναν οι τραυματίες Καρεμπέ, Κωστούλας, Ελευθερόπουλος και ο Ζε Ελίας που ένιωσε σπασμούς στον αριστερό προσαγωγό.

ΠΟΛΟ
Διπλά χαμόγελα

Μπορεί σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, όπως το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, να μην υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά τουλάχιστον θεωρητικώς Γλυφάδα και Χανιά θα πρέπει να συγκαταλέγονται στους κερδισμένους της χθεσινής κλήρωσης της ΚΟΕ. Οι δυο ομάδες απέφυγαν τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά και θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους μεταξύ τους, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Κάτι που για να το πετύχει η Χίος έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, αφού στον έτερο ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, που αναμφισβήτητα είναι ο ισχυρός της διοργάνωσης. Οσο για την ημερομηνία των αγώνων, αυτοί θα πραγματοποιηθούν στις 8 Φλεβάρη, ενώ μια ημέρα μετά (9) θα διεξαχθεί ο τελικός. Αυτό που παραμένει άγνωστο προς το παρόν είναι ο τόπος, με τη Χίο, τα Χανιά και το Ηράκλειο να είναι οι υποψήφιες πόλεις για να διοργανώσουν το φάιναλ φορ. Σημειώνεται, τέλος, ότι φέτος μετά από συμφωνία των ομάδων που συμμετέχουν θα διεξαχθεί και μικρός τελικός μεταξύ των ηττημένων των ημιτελικών.

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
Λύση από το πέναλτι

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάντζιου στο 86` κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 1-1 ο Πανιώνιος και να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιωνικού, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι παίκτες του Ιωνικού έδειξαν πως είναι σε θέση να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς σε όλο το διάστημα του α` μέρους είχαν, τόσο την πρωτοβουλία των κινήσεων, όσο και το προβάδισμα στο σκορ, χάρη στο τέρμα του Μακόρ στο 24`. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στην αντεπίθεση και στο 86` η μπάλα χτύπησε μεν στο χέρι του Μικέ, ακούσια δε, και ο Πανιώνιος, που αγωνιζόταν με 10 παίκτες, μπόρεσε να πάρει την ισοπαλία - πρόκριση.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Πάριζεκ, Ξανθόπουλος, Κλάεβιτς, Νταρακλίτσας, Αφάς, Ουκάρ, Κονέ, Γκούτμαν (80` Οφρυδόπουλος), Ετορί (75` Μικές), Φλοτό, Μακόρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Φερεκίδης (76` Μουζάουι), Μάντζιος, Γιαννόπουλος, Μπελά, Μπουλούτ (92` Καλίλ), Χασιώτης, Λαγωνικάκης, Σίλιακ, Λάλικ, Ραγκουέλ (68` Β. Μάντζιος).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο διαιτητής Δ. Τακίδης του Συνδέσμου Κιλκίς, κληρώθηκε να διευθύνει το μεγάλο σαλονικιώτικο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αρη. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τις σφυρίχτρες θα κρατήσουν: ΟΦΗ - Καλλιθέα (Μποροβήλος), Παναχαϊκή - Ιωνικός (Σωμαρακάκης), Ολυμπιακός - Ξάνθη (Αγγελάκης), Πανιώνιος - ΑΕΚ (Μπισογιάννης), Ακράτητος - Παναθηναϊκός (Καμινάρης), Αιγάλεω - Προοδευτική (Τεροβίτσας), ΠΑΟΚ - Γιάννενα (Γεωργόπουλος).

ΠΑΟ - ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 3-0
Ανετη πρόκριση

Ανετη πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, πήρε χτες ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε με 3-0 του Ακράτητου, στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» που διεξήχθη στη «Λεωφόρο». Οι «πράσινοι» αν και ξεκίνησαν το παιχνίδι χωρίς 10 βασικούς τους παίχτες στην αρχική 11άδα, δε δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν γρήγορα στις ανάγκες του ματς και να επιβάλλουν το ρυθμό τους, κόντρα σε μια ομάδα η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλα αμυντικά (κυρίως) προβλήματα. Το σκορ για την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν άνοιξε στο 45' ο Κωνσταντίνου με ένα πολύ ωραίο σουτ από τα 30 μέτρα και ακολούθησαν στο σκοράρισμα οι Βλάοβιτς (52') και Βαζέχα (65').

Τις κίτρινες κάρτες του διαιτητή Ζωγράφου αντίκρισαν οι Ευθυμιάδης, Ζιάκας και Σαΐνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσώλης, Σαΐνιο, Λίνκαρ (67' Κωνσταντινίδης), Βλάοβιτς (58' Βαζέχα), Γκούμας, Κόλκα, Βόκολος, Σάριτς, Πίτσος, Κωνσταντίνου (76' Σεϊταρίδης), Σαπάνης.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Ελ Σαγιέντ, Ποζαπαλίδης, Γκλάουμπερ, Ζιάκας, Γκίτσης, Ραζανάουσκας, Μέλο Περέιρα (58' Παγιαζέντ), Μπάρκογλου (27' Στεφανίδης), Τσβετάνοφ, Κουτσοκώστας, Ευθυμιάδης (71' Μεσέρδης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ