ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Γενάρη 2003
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πολύ καλή η έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης του «902», χτες, για το Ναύπλιο! Απ' το πρωί μέχρι το βράδυ!

***

Με τα λιγοστά τεχνικά μέσα που διαθέτει ο «902» ήταν αξιόλογη παρέμβαση, γνωρίζοντας μάλιστα ότι το οικονομικό κόστος που είχε ο σταθμός για αυτή την αλλαγή της ροής του προγράμματος δεν ήταν και αμελητέο... Αυτό το κόστος όμως αναπληρώθηκε από την μεγάλη ικανοποίηση των τηλέπαθων!

***

Και εις ανώτερα και συχνότερα τέτοια, λοιπόν! Ετσι για να σκάνε οι εχθροί...

***

Μεγάλες προσδοκίες διαπίστωσε ότι υπάρχουν η δημοσιογράφος της ΕΡΤ! Από πού πηγάζουν οι προσδοκίες; Από τη σύνοδο του Ναυπλίου! Ποιοι έχουν τις προσδοκίες, δεν το διευκρίνισε...

***

Η μάχη κατά του ντόπινγκ των αθλητών μπορεί να κερδηθεί, δήλωσε ο Ολυμπιονίκης Κόου, νυν λόρδος! Κοινώς, μας δουλεύει! Ποιοι δίνουν τη μάχη και εναντίον ποιων; Για να μην τρελαθούμε, δηλαδή...

***

«Πρέπει να υπάρξει εξυγίανση της ζωής της χώρας μας», δήλωσε η Βάσω (υπουργός)! Να εξυγιανθεί! Δούλεμα...

***

Και συνέχισε απτόητη (ΝΕΤ): «Τι πρότυπα δίνουμε στους νέους μας;»! Τι πρότυπα; Του ΠΑΣΟΚατζή!..

**

Τη σκυτάλη, από την Βάσω (υπουργό) πήρε ο σύντροφος Λάμπρος (Κανελλόπουλος): Σε 8 μήνες θα είναι έτοιμη η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, είπε! Μα πρότυπο είναι αυτό; Πρότυπο είναι ο Φελώνης!!! (αντιπρόεδρος του ΟΕΚ)!


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΥΓ: Α, και πρόεδρος των εργατών της Αθήνας...

***

Ροζ σκάνδαλα ιερωμένων γεμίζουν τις μικρές οθόνες! Τι συμβαίνει; Πώς και τα θυμήθηκαν τώρα; Τι βρωμιά βρίσκεται κάτω από τη βρωμιά;

***

Καστανίδης - Παυλόπουλος στου Μπλιάτκα (ΕΤ 3)! Και κλείσαμε αμέσως τις TV! Καθότι ήταν γνωστό το τι θα πούνε!.. Και η πολυλογία τους! Αφόρητη...

***

Σε κάθε δελτίο ακούμε, τουλάχιστον 2 φορές, ότι η ΝΔ εξαπέλυσε νέα επίθεση (!!) κατά της κυβέρνησης!.. Και δώστου τα ίδια! Από το πολύ πες πες, λέτε στο τέλος κάτι να πιστέψει κάποιος;

**

Κακαουνάκη: Ο μόνος που δικαιούται να έχει άποψη για τον Ψωμιάδη είναι ο Λαλιώτης, όπως είπες; (ΜΕΓΚΑ)! Χιούμορ έχεις...

***

Καλό Σαββατοκύριακο! Και μη χάσετε τα νέα! Μόνο στο «Ριζοσπάστη».


Associated Press

ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ
Αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα

Η γιγάντια διαδήλωση κατά του επικείμενου πολέμου στο Ιράκ, αλλά και η αντίθεσή τους προς ΔΝΤ και την ALCA, στο τέλος των εργασιών της πρώτης μέρας του Γ' Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, παρέδωσε «μήνυμα» για τις διαθέσεις και τις προθέσεις των χιλιάδων επισκεπτών και διαδηλωτών, τόσο προς τις κυβερνήσεις των χωρών όσο και προς τους συμμετέχοντες εντός των αιθουσών.


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Πέρα από κάθε όριο...

Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και καλής θέλησης ακόμα και του πιο αφελούς κατοίκου αυτού του πλανήτη. Φτύνουν την αλήθεια, φτύνουν την πραγματικότητα, φτύνουν την ανοχή, φτύνουν τη σκέψη, φτύνουν την ιστορία, φτύνουν και τα μούτρα τους. Και τι δε φτύνουν, όλα τα φτύνουν!

Το κακό όμως δεν είναι ότι μόνο μας φτύνουν (ξέρετε ποιους εννοώ, τους «συμμάχους» «μας» Ευρω - Νατοϊκούς ντε) αλλά ότι σκοτώνουν κιόλας.

Και το απίθανο σενάριό τους που εκτυλίσσεται στη νέα δολοφονία που ετοιμάζουν στο Ιράκ, θέλει κάποιους «ελεγκτές» τους να ψάχνουν και τον ψύλλο μέσα στ' άχυρα εντός της χώρας αυτής, τη στιγμή που γύρω - γύρω συσσωρεύονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις με ακόμα πιο τεράστια σε ποσότητα και ποιότητα δολοφονικά υλικά και όπλα, που είναι ευδιάκριτα ακόμα κι από δω που κάθομαι και γράφω (που λέει ο λόγος).

Και αυτά τα όργανα του πολέμου, του εγκλήματος και του θανάτου που θα στραφούν να δολοφονήσουν έναν πολύπαθο λαό μέσα στη χώρα του, για να του αρπάξουν ό,τι του ανήκει (πετρέλαια κατ' αρχήν), είναι ίδια και πολύ χειρότερα απ' αυτά που ψάχνουν να βρουν μέσα στο ίδιο το Ιράκ και δεν τα βρίσκουν.

Οι καημένοι οι ελεγκτές... κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει, όπως και όλους τους αρμόδιους USA, NATO, EE, G7+1, Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ κλπ., που δεν έτυχε ν' ακούσουν και να μάθουν, ότι ο λαός της Παλαιστίνης με τέτοια όπλα δολοφονείται, ότι όλες οι Αμερικανο - Νατοϊκές βάσεις στον κόσμο είναι γεμάτες με τέτοια, ότι και ο λαός του Αφγανιστάν με τέτοια δολοφονήθηκε, όπως και της Γιουγκοσλαβίας, ότι τα στρατά που μαζεύονται, πετάνε, και πλέουν στον Κόλπο, τέτοια «οπλικά μέσα», σαν κι αυτά που ψάχνουν μέρα νύχτα και δε βρίσκουν, έχουν.

Τους το λέμε εμείς λοιπόν για να βοηθήσουμε να βρεθούν τα φονικά συστήματα. Ας ρίξουν μια ματιά πιο έξω. Προς Ισραήλ μεριά π.χ., προς Τουρκία μεριά π.χ., προς αμερικάνικες βάσεις μεριά π.χ., ή προς κανένα αεροπλανοφόρο...

Πού ξέρετε, μπορεί να σταθούνε τυχεροί οι άνθρωποι.

Να μην ταλαιπωρείται «τζάμπα» και τόσος «κόσμος» που μαζεύεται εκεί κάτω μέσα στο λιοπύρι.

Να ησυχάσει και ο πρόεδρος που δεν ξέρει πού να ψάξει ο άνθρωπος.

Ετσι μπράβο. Κι ας μας αφήσουν όλους ήσυχους. Ησυχοι θέλουμε να 'μαστε, αλλά όχι κοιμισμένοι.

Κοιμισμένους δε θα μας βρούνε ποτέ. Και την «ησυχία» μας οι λαοί ξέρουμε πολύ καλά πώς θα τη βρούμε και πώς θα την κατακτήσουμε. Και για να είμαι ξεκάθαρος και σαφής εννοώ την ανατροπή της «νέας» ιμπεριαλιστικής «τάξης» του καπιταλισμού, και την εγκαθίδρυση και οικοδόμηση του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Ναι κύριοι «ελεγκτές», οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τώρα ξέρουν, γιατί είδαν το «πριν» και το «μετά». Μόνο που υπάρχει μια ιδιαιτερότητα διαλεκτικής φύσης. Σ' αυτή την περίπτωση το μέλλον είναι αυτό που εσείς νομίζετε για «πριν».

Λάθος!

(Α! και μην ανησυχείτε, τα όπλα που δε βρίσκετε και δε βλέπετε θα τα βρούμε και θα τα καταστρέψουμε εμείς. Οι λαοί. Πλήρως και ολοσχερώς).


Λυκούργος ΜΠΟΖΙΚΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ