ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ισχυρά ζευγάρια

Το χατίρι στους λάτρεις των ντέρμπι έκανε χτες η κληρωτίδα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ανέδειξε το πολύ δυνατό ζευγάρι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού. Μετά το άκουσμα του αποτελέσματος, οι άνθρωποι των δύο ομάδων κράτησαν χαμηλούς τόνους, ενώ επισήμαναν πως αφού δεν απέφυγαν να εμπλακούν σε ένα ντέρμπι, πρέπει να καταφέρουν να κοιτάξουν κατάματα τη μεγάλη πρόκληση για να παραμείνουν μέσα στον έναν από τους δύο στόχους τους. Στο μεταξύ, ευκολότερο έργο αναμένεται να έχουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ οι οποίοι εν μέσω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το Αιγάλεω και τον Πανιώνιο, αντίστοιχα. Στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» όλοι δέχτηκαν με χαμόγελο την απόφαση της κληρωτίδας, ενώ περισσότερο συγκρατημένοι φάνηκε να είναι οι παίχτες και ο προπονητής της «Ενωσης». Οσον αφορά στην «κυανέρυθρη» ομάδα, η είδηση ότι αντίπαλός της στα προημιτελικά θα είναι η ΑΕΚ, προκάλεσε προβληματισμό και αμέσως κάποιοι παίχτες της ομάδας έσπευσαν να βαφτίσουν την αποστολή τους κόντρα στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, εξαιρετικά δύσκολη. Την ίδια ώρα, συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας, σκόρπισε στους κόλπους του Αρη το αποτέλεσμα της κλήρωσης, αφού οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν θεωρητικά την πιο εύκολη αποστολή απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες, καθώς θα αναμετρηθούν με το μοναδικό εκπρόσωπο της Β' Εθνικής και αουτσάιντερ για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, Εθνικό Αστέρα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής: Οι πρώτοι αγώνες: 5 Φλεβάρη: Πανιώνιος - ΑΕΚ (17.00), Παναθηναϊκός - Αιγάλεω (19.00), 19 Φλεβάρη: Αρης - Εθνικός Αστέρας (19.00), 26 Φλεβάρη: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19.00), οι ρεβάνς: 5 Μάρτη: Αιγάλεω - Παναθηναϊκός (17.00), ΑΕΚ - Πανιώνιος (19.30), 12 Μάρτη: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (19.00), 19 Μάρτη: Εθνικός Αστέρας - Αρης (19.00). Σημειώνεται ότι όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κάτανετς για... όλα

Σε πολλά μέτωπα κινήθηκε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου του τεχνικού του Ολυμπιακού, Σρέτσκο Κάτανετς. Ο Σλοβένος μίλησε τόσο για τις μεταγραφές που έγιναν, με τελευταία του Κουλουχέρη (για 4,5 χρόνια και απολαβές 100 χιλιάδων ευρώ), το γήπεδο, τη χθεσινή κλήρωση του κυπέλλου, αλλά και για όσα τον αφορούν και έχουν ακουστεί για το πρόσωπό του.

Ο «ερυθρόλευκος» προπονητής στάθηκε ιδιαίτερα στην απόκτηση των Μελαμπιανάκη και Κουλουχέρη που τους χαρακτήρισε ως νέους παίκτες που έχουν ενδιαφέρον για το μέλλον: «Οπως είπα και πριν, οι δύο νέοι θα αποδείξουν ότι μπορούν να παίξουν για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι ίδιο να παίζεις για τον Ολυμπιακό και για άλλες ομάδες. Είναι ικανοί αυτοί με τους άλλους παίκτες να διεκδικήσουν το 7ο σερί πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό», χωρίς όμως να αποκαλύψει αν θα γίνει και άλλη μετακίνηση. Σε ό,τι αφορά το γηπεδικό, ο Κάτανετς τόνισε πως είναι σημαντικό πρόβλημα για την ομάδα και πως δεν πρόκειται για δικαιολογία για όποια άτυχα αποτελέσματα είχε ο Ολυμπιακός.

Η «φρέσκια» κλήρωση, που έγινε χθες το πρωί απασχόλησε τη συνέντευξη αλλά ο Κάτανετς φάνηκε προσγειωμένος. «Αν θες να κατακτήσεις ένα κύπελλο πρέπει να παλέψεις με κάθε δύσκολο αντίπαλο. Σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο να είχαμε κληρωθεί με άλλον αντίπαλο. Αφού συνέβη όμως, πρέπει να παλέψουμε για να τους κερδίσουμε», ενώ για την επιτροπή που δημιουργήθηκε δεν απάντησε, καθώς όπως είπε δεν είναι στην αρμοδιότητά του να ασχολείται με τέτοια θέματα. Για το τέλος, ο Σλοβένος τεχνικός, κράτησε ένα παράπονο που έχει: την επίθεση που δέχτηκε μετά τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη από τον Τύπο. «Ο,τι συνέβη στο παρελθόν, αφορά στο παρελθόν. Κοιτάμε το μέλλον. Σέβομαι τους δημοσιογράφους, αλλά πρέπει να σέβεσαι τα πρόσωπα. Το επάγγελμα είναι διαφορετικό και άλλο το πρόσωπο».

ΜΠΑΣΚΕΤ
Παρελθόν ο Κακιούζης

Και τυπικά πλέον οι δρόμοι του Μιχάλη Κακιούζη και της ΑΕΚ χώρισαν, αν και βέβαια το οριστικό ναι ή όχι εξαρτάται ακόμη από κάποια πράγματα. Ο διεθνής παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ιταλική Σιένα και όχι στην Ταού όπως φάνταζε μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Και αυτό γιατί οι Ισπανοί επέμεναν να θέλουν τον Κακιούζη τώρα και ελεύθερο, δίχως να χρειαστεί αυτοί να κινήσουν οποιαδήποτε διαδικασία στη FIBA για να πάρουν την ελευθέρας του. Ειδοποίησαν μάλιστα τον παίκτη ότι αν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη δεν κατάφερνε να μείνει ελεύθερος, τότε θα έπαυε να υφίσταται το ενδιαφέρον τους και φυσικά να ισχύουν τα συμφωνηθέντα. Ομως αυτό δεν μπορούσε να γίνει αφού η προσφυγή του διεθνούς παίκτη στην ΕΕΟΔΑΚ πρόκειται να εκδικαστεί στις 19 του Φλεβάρη. Βέβαια εκτός από αυτό εκκρεμεί και η αίτηση διακοπής συμβολαίου που έχει καταθέσει η ΑΕΚ και το θέμα που τίθεται πλέον είναι τελικά πόση μπορεί να είναι η υπομονή που θα κάνει η Σιένα. Πάντως το νέο είναι ότι με συνοπτικές διαδικασίες υπέγραψε το συμβόλαιο που του εστάλη και το οποίο έχει διάρκεια 2,5 ετών και θα του αποφέρει περί τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Και μέσα σε όλα αυτά η ΑΕΚ υπέστη ακόμα μια ήττα στην Ευρωλίγκα, αυτή φορά χάνοντας στο Πο από την Ορτέζ με 86-84.

  • Μόλις 5 μέρες έμεινε εκτός... οικογένειας Πανιωνίου ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος παρά τις συζητήσεις με Σκαβολίνι προτίμησε τις γέφυρες που... ρίχτηκαν από μεριά Νέας Σμύρνης και ξαναγύρισε στους «κυανέρυθρους».
  • Πιο κοντά στην πρώτη θέση του ομίλου στην Ευρωλίγκα βρέθηκε ο Παναθηναϊκός μετά τη δύσκολη αλλά καθοριστική νίκη επί της Ταουγκρές με 86-83. Καλύτερος από τους «πράσινους» ήταν ο Φώτσης (17π).

.

Επιστροφή Τσάρτα στην ΑΕΚ;

Ξανά στην ΑΕΚ, έστω και εάν χρειάστηκε να περάσει ένα βράδυ από Λεωφόρο Αλεξάνδρας, φαίνεται να οδεύει πλέον ο Βασίλης Τσάρτας. Ο Ναουσαίος παίκτης μετά την ολονύχτια αλλά συνάμα άκαρπη συνάντηση που είχε με τους διοικούντες του «τριφυλλιού», φέρεται να δέχτηκε εγγυήσεις από τον προσωρινό πρόεδρο της Ενωσης Γιάννη Γρανίτσα για εξόφληση και την άμεση καταβολή των χρημάτων που του οφείλονται και όλα δείχνουν ότι και αυτό το σίριαλ θα έχει αίσια κατάληξη, όπως αυτό του Νικολαΐδη. Σε δηλώσεις του πριν τη χτεσινή προπόνηση ο Ντούσαν Μπάγεβιτς άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο επιστροφής του παίκτη. «Εχω πληροφορίες ότι είναι κοντά, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Γνωρίζω ότι γίνονται συζητήσεις αυτήν την ώρα. Αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα» είπε ο Ντούσκο.

Πάντως πριν από αυτό είχε προηγηθεί η συζήτηση του διεθνούς παίκτη με τον Αγγελο Φιλιππίδης κατά την επιστροφή του παίκτη από την Κύπρο με την Εθνική ομάδα. Παρ' όλα αυτά, μετά από πολλές ώρες δεν μπόρεσε να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο θέμα της διάρκειας του συμβολαίου, αφού οι «πράσινοι» ζητούσαν να έχει διάρκεια έξι μήνες και ο παίκτης αντιπρότεινε ενάμιση χρόνο.

Οσον αφορά στην κλήρωση του Κυπέλλου ο «Ντούσκο» τόνισε ότι η ΑΕΚ χρειάζεται να δείξει καλό πρόσωπο για να πάρει την πρόκριση: «Ο Πανιώνιος πάει πολύ καλά. Είναι μια ομάδα που παρουσιάζεται δυνατή στο πρωτάθλημα και έχει αξία. Είναι δύσκολο να πούμε ποιος θα προκριθεί. Αλλά η σοβαρή ΑΕΚ μπορεί να περάσει».

ΠΡΟ - ΠΟ
Κρύβει παγίδες

Παγίδες κρύβει το δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ της Κυριακής. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες «καίγονται» για βαθμούς και επιδιώκουν τη νίκη. Ετσι, οι τυχεροί αναμένεται να ...πληρωθούν καλά. Αναλυτικά τα προγνωστικά του «Ρ»:

1. ΑΙΓΑΛΕΩ - ΙΩΝΙΚΟΣ: Οι Αιγαλεώτες έχουν το πάνω χέρι όμως δεν αποκλείεται και η ισοπαλία. Προτείνεται: 1, Χ

2. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΕΚ: Στα Γιάννενα, η «Ενωση» αναμένεται να κάμψει την όποια αντίσταση των γηπεδούχων. Προτείνεται: 2

3. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Σαφώς ανώτερος ο «Γηραιός» αναμένεται να πανηγυρίσει το τρίποντο. Προτείνεται: 1

4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ: Τη νίκη θέλουν και οι δύο ομάδες. Ετσι, η τριπλή είναι η καλύτερη λύση. Προτείνεται: 1, Χ,2

5. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο πρωτοπόρος λογικά θα πάρει τη νίκη επί των «βυσσινί». Προτείνεται: 2

6. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Θ.: Καλύτεροι οι Θεσσαλονικείς, η παράδοση όμως ευνοεί τους γηπεδούχους. Προτείνεται: 2,1

7. ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ: Στην Καλαμάτα, η «Μαύρη Θύελλα» είναι το φαβορί για την επικράτηση. Προτείνεται: 1

8. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ - ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Τη νίκη μόνο επιθυμούν οι «μονομάχοι» για να είναι κοντά στην κορυφή. Προτείνεται: 1,2

9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Οι «ερυθρόλευκοι» είναι δυνατοί στην έδρα τους αλλά οι Σέρρες είναι ικανές να πάρουν το βαθμό. Προτείνεται: 1, Χ

10. ΑΤΑΛΑΝΤΑ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Η «μεγάλη κυρία» είναι σαφώς πιο κοντά στη νίκη. Προτείνεται: 2

11. ΚΙΕΒΟ - ΛΑΤΣΙΟ: Το ντέρμπι στις πρώτες θέσεις του Καμπιονάτο είναι δύσκολο για προγνωστικά. Προτείνεται: 1, Χ,2

12. ΜΙΛΑΝ - ΜΟΝΤΕΝΑ: Ισως το ακλόνητο στάνταρ του δελτίου. Προτείνεται: 1

13. ΠΑΡΜΑ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Μία ακόμα νίκη αναμένεται να πάρουν οι γηπεδούχοι. Προτείνεται: 1

Σ13. ΡΕΤΖΙΝΑ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ: Η ισοπαλία είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα. Προτείνεται: Χ

Τι γίνεται τώρα;

Και τώρα τι γίνεται; Το ποδόσφαιρο, το λαοφιλέστερο των αθλημάτων, έχει φτάσει στο τέλμα επειδή μερικοί επιτήδειοι θέλουν να το κάνουν τσιφλίκι τους. Το βάφτισαν στο τέλος της δεκαετίας του '70 επαγγελματικό (τρομάρα τους) για να γίνει πιο υγιή και αξιόπιστο! Το πλήρωμα του χρόνου όμως έδειξε ακριβώς το αντίθετο. Ξεκίνησε αυτό το επαγγελματικό εμπορευματικό αποκρουστικό μοντέλο επί κυβέρνησης ΝΔ και γιγαντώθηκε επί ΠΑΣΟΚ έτσι, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα που δημιούργησαν «στρατούς» οπαδών, ψηφοφόρων επί της ουσίας, ώστε να γαντζωθούν στη γλυκιά εξουσία. Ομως αυτός που ουσιαστικά είναι ο χαμένος του παιχνιδιού είναι ο απλός πολίτης, ο ρομαντικός που είχε συνδέσει κάποτε την Κυριακή του με το γήπεδο, με το σάμαλι, το κορνέ, την πορτοκαλάδα στο πλαστικό μπουκάλι «μπόμπα», το φελιζόλ μαξιλαράκι, το περιβόητο και δυσεύρετο.... φοράκι (σ.σ. για τους νεότερους οικονομικό εισιτήριο). Τώρα η κυβέρνηση και ειδικότερα οι κ.κ. Βενιζέλος και Λιάνης άλλα θέλουν και ζητούν. «Κάθαρση» είναι το σύνθημα. Δε μας λένε όμως πώς... διαβάζεται στα δικά τους... κιτάπια αυτή η λέξη. Γιατί ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν...


Α.ΠΑΓ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ