ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΟ
«Ποδαρικό» στους τίτλους

Το «χορό» των τίτλων άνοιξε ο Ολυμπιακός κατακτώντας το κύπελλο στο πόλο, κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα των Χανίων

Sportidea

Το «χορό» των τίτλων άνοιξε ο Ολυμπιακός κατακτώντας το κύπελλο στο πόλο, κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα των Χανίων
Τα δόντια του ενόψει της συνέχειας έδειξε το Σαββατοκύριακο στη Χίο ο Ολυμπιακός που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς αφού αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Μάλιστα, ας σημειωθεί, ότι αυτό αποτελεί το πέμπτο τρόπαιο των «ερυθρολεύκων» σε κάτι λιγότερο από χρόνο (316 μέρες). Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν να είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί του φετινού φάιναλ φορ κάνοντας επίδειξη δύναμης στον τελικό όπου επικράτησαν των Χανίων με 14-5. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πράγματα είχαν τελειώσει πολύ νωρίς αφού ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7-0 οδεύοντας ολοταχώς προς το 8ο τρόπαιο σε 13 συμμετοχές του στο φάιναλ φορ. Οσο για τους Κρητικούς, αυτοί δήλωσαν ευχαριστημένοι από την παρουσία τους και μόνο στον τελικό στην «παρθενική» τους εμφάνιση για αυτούς σε τέτοιου είδους διοργάνωση. Τα εννιάλεπτα ήταν: 3-0, 3-0, 4-4, 4-1. Για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι: Θωμάκος 4. Πλατανίτης 2, Χάμπερτ 2, Καλακώνας 3, Ψύχος 1, Μαρούλης 2. Από πλευράς Χανίων τα γκολ πέτυχαν οι: Βιζυράκης 2, Βουλγαράκης 3.

Στον μικρό τελικό η «οικοδέσποινα» του τουρνουά Χίος επικράτησε με 11-5 της Γλυφάδας και πήρε την τρίτη θέση στη διοργάνωση. Σημειώνεται τέλος ότι στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει της Χίου με 10-7 και τα Χανιά της Γλυφάδας με 8-4.

  • Ο Εθνικός ήταν αυτός που έβαλε τέλος στο σερί των νικών της Βουλιαγμένης, αφού κόντρα στους «μπέμπηδες» τους.... υποχρέωσε σε ισοπαλία 7-7 με από 16 συνεχόμενες νίκες. Παρ' όλ' αυτά, η ομάδα του Βαγγέλη Ρούπακα παραμένει πρώτη στη βαθμολογία.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Γιόρτασε το... χειμώνα

Μπορεί αυτή τη φορά η αποστολή του να ήταν πιο δύσκολη, αλλά εντούτοις ο Παναθηναϊκός δεν άφησε να του ξεφύγει ο έστω άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα. Οι «πράσινοι», αν και χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τον ανανεωμένο και ιδιαίτερα ισχυρό φέτος Αρη στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, αν και δυσκολεύτηκαν, εντούτοις πήραν αυτό που ήθελαν. Επικράτησαν των γηπεδούχων με 77-75, με αποτέλεσμα το τέλος του Α` γύρου να τους βρει στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Ο πολλές και διαφορετικές επιθέσεις, η εμπειρία των παικτών του Παναθηναϊκού, αλλά και η αψυχολόγητη ενέργεια του Σάλομον 1.30`` πριν το τέλος ήταν σε γενικές γραμμές τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι. Ο Αμερικανός παίκτης του Αρη στα κρίσιμα τελευταία 90`` χτύπησε εκτός φάσης τον Καλαϊτζή και ενώ ο Μίντλετον είχε υποπέσει σε φάουλ στον Στακ. Ο Μαστραφτσής χρέωσε αντιαθλητικό, στο γήπεδο έγινε... χαμός και το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά. Από κει και πέρα κατά την επιστροφή στην ενεργό δράση οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Φώτσης (19π), ενώ από τον Αρη ο Σάλομον (25π) που όμως ήταν και μοιραίος παίκτης.

Από κει και πέρα η ΑΕΚ συνέχισε την καλή παράδοση και όπως πέρσι έτσι και φέτος πέρασε εύκολα από το Ηράκλειο, νικώντας την τοπική ομάδα με 89-73. Οι Κρητικοί συν τοις άλλοις είχαν και την ατυχία να στερηθούν των υπηρεσιών του Οστιν λόγω τραυματισμού στα 32`` οπότε έτσι και αλλιώς η αποστολή τους έγινε πιο δύσκολη. Από τους νικητές ξεχώρισε ο Μπλάκνεϊ (21π).

«Καταιγιστικός» ήταν ο ΠΑΟΚ απέναντι στο Μακεδονικό, που με κορυφαίο τον Μιλισάβλεβιτς (24π) έφθασε στην επικράτηση επί των «πρασίνων» με 92-82. Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας στη Λάρισα επί της Ολύμπια με 81-80.

Τι και αν βρήκαν απέναντι τους τον παλιό τους προπονητή Ηλία Ζούρο; Οι παίκτες του Ολυμπιακού δε χαρίστηκαν και επικράτησαν της Νήαρ Ηστ με 105-80. Τέλος, τις νίκες πήραν το Περιστέρι επί του Πανιώνιου με 88-61 και το Μαρούσι επί του Ηρακλείου με 77-74.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 25, ΑΕΚ 24, Αρης 22, Ολυμπιακός 21, Μακεδονικός 20, Μαρούσι 20, Ηρακλής 19, Ιωνικός Ν.Φ 19, ΠΑΟΚ 19, Περιστέρι 17, Πανιώνιος 17, Ολύμπια Λάρισας 16, Ηράκλειο 16, Νήαρ Ηστ 16.

ΒΟΛΕΪ
Είχε τη ... φόρα

Ντέρμπι μόνο στα ...χαρτιά, ήταν τελικά η σημαντική αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, ανάμεσα στο ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου, ΑΕ Νίκαια και Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να μετατρέψουν από πολύ νωρίς τον αγώνα, σε παράσταση για ένα ρόλο και να καταβάλουν ευκολότερα του αναμενομένου τους «πράσινους» με 3-0 (26-24, 25-20, 25-19). Ετσι, η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση... αναπνοής από την κορυφή, σε αντίθεση με το «τριφύλλι», που η «ψαλίδα» της διαφοράς του από τις κορυφαίες θέσεις μεγάλωσε πολύ. Στο μεταξύ, μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας εξακολουθεί να βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Ορεστιάδας στη Δραπετσώνα και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με 3-1 (25-17, 25-20, 22-25, 25-21). Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, μετά την προχτεσινή νίκη του επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-0 (25-21, 25-13, 25-13), ξαναμπήκε σε ευρωπαϊκή τροχιά. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ολοκληρώθηκαν ως εξής: Ρέθυμνο - ΕΑ Πατρών 2-3 (25-21, 11-25, 26-24, 17-25, 14-16), Ολυμπιάδα Πατρών - Ηρακλής 0-3 (16-25, 19-25, 22-25), Πανελλήνιος-Αρης 3-1 (25-20, 25-20, 23-25, 25-19).

Η βαθμολογία (σε 17αγ.): Ολυμπιακός 43, Ηρακλής 40, ΑΕ Νίκαια 40, Παναθηναϊκός 31, Αρης 29, ΠΑΟΚ 29, ΕΑ Πατρών 21, Πανελλήνιος 19, Ρέθυμνο 17, Ορεστιάδα 17, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 14, Ολυμπιάδα Πατρών 3.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Νίκες των φαβορί

Με νίκη προχώρησε ο Φίλιππος Βεροίας στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ των ανδρών στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής. Οι Ημαθιώτες επικράτησαν του Ιωνικού με 26-24 και έτσι έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο που ολοκληρώνεται σε τρεις αγωνιστικές. Ο Πανελλήνιος διατηρήθηκε στην πρώτη θέση μετά τους δύο βαθμούς που πήρε για την αναμέτρηση με τις αποβληθέντες από το πρωτάθλημα Σχολές Ξυνή, ενώ Κιλκίς και Δούκας... παλεύουν για την τέταρτη θέση. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν: ΠΑΟΚ - ΒΑΟ 29-29, ΣΑΚΑ -Αθηναϊκός 29-22, Αρης Ν. - Κιλκίς 31-33, Δούκας - Αρχέλαος 41-23.

Η βαθμολογία: Πανελλήνιος 33, Φίλιππος 32, Κιλκίς, Δούκας 29, Ιωνικός 26, ΣΑΚΑ 23, ΠΑΟΚ 18, Αθηναϊκός 16, ΒΑΟ 10, Αρχέλαος 7, Αρης Ν. 5.

ΤΕΝΙΣ

Ακόμα πιο ψηλά η Λένα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις, Λένα Δανηιλίδου, βρίσκεται πλέον στην 16η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης, ύστερα από τις πολλές καλές εμφανίσεις στους αγώνες όπου συμμετέχει, με πιο πρόσφατη αυτή του τουρνουά «Γκαζ ντε Φρανς» του Παρισιού. Η Ελληνίδα αθλήτρια επίσης μπήκε στην πρώτη 100άδα στο διπλό (Νο 99 αυτήν την εβδομάδα) και τώρα ετοιμάζεται για τους επόμενους αγώνες που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα με το τουρνουά του Ντουμπάι.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ
Με αλλαγές στην Κρήτη

Με τρεις αλλαγές στην αποστολή της βρίσκεται από χτες στο Ηράκλειο η Εθνική ομάδα των Ανδρών για το φιλικό της Τετάρτης (ΕΤ1, 20.00) με τη Νορβηγία. Εκτός αποστολής τέθηκαν οι Αντζας, Πατσατζόγλου και Σεϊταρίδης λόγω τραυματισμού. Στη θέση τους ο Ρεχάγκελ κάλεσε τους Βάλλα και Γκούμα. «Οι Νορβηγοί έχουν καλούς παίχτες και το ίδιο στιλ παιχνιδιού με τους Ιρλανδούς κι αυτό θα μας βοηθήσει αποφασιστικά, ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα» ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Επίσης γνωστοποίησε ότι αυτοί που καλούνται στα τελευταία φιλικά, κατά 95% είναι εκείνοι με τους οποίους θα δουλεύει. Μόνο «αν αλλάξει κάτι στην πορεία, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές».

Νέες κλήσεις όμως έγιναν και στην αποστολή της Ελπίδων που, επίσης την Τετάρτη, αλλά στο Ρέθυμνο (15.00), αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα της Νορβηγίας. Κλήθηκαν οι Στεφανίδης, Καρυπίδης. Αναφερόμενος στο παιχνίδι ο Στέλιος Μανωλάς το χαρακτήρισε «ένα καλό τεστ ενόψει του αγώνα με την Ιρλανδία. Σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες κυνηγάμε τη νίκη». Επίσης επανέλαβε ότι στόχος της Εθνικής Ελπίδων είναι να προωθεί παίχτες στην Ανδρών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ