Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Γιόρτασε το... χειμώνα

Μπορεί αυτή τη φορά η αποστολή του να ήταν πιο δύσκολη, αλλά εντούτοις ο Παναθηναϊκός δεν άφησε να του ξεφύγει ο έστω άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα. Οι «πράσινοι», αν και χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τον ανανεωμένο και ιδιαίτερα ισχυρό φέτος Αρη στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, αν και δυσκολεύτηκαν, εντούτοις πήραν αυτό που ήθελαν. Επικράτησαν των γηπεδούχων με 77-75, με αποτέλεσμα το τέλος του Α` γύρου να τους βρει στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Ο πολλές και διαφορετικές επιθέσεις, η εμπειρία των παικτών του Παναθηναϊκού, αλλά και η αψυχολόγητη ενέργεια του Σάλομον 1.30`` πριν το τέλος ήταν σε γενικές γραμμές τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι. Ο Αμερικανός παίκτης του Αρη στα κρίσιμα τελευταία 90`` χτύπησε εκτός φάσης τον Καλαϊτζή και ενώ ο Μίντλετον είχε υποπέσει σε φάουλ στον Στακ. Ο Μαστραφτσής χρέωσε αντιαθλητικό, στο γήπεδο έγινε... χαμός και το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά. Από κει και πέρα κατά την επιστροφή στην ενεργό δράση οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Φώτσης (19π), ενώ από τον Αρη ο Σάλομον (25π) που όμως ήταν και μοιραίος παίκτης.

Από κει και πέρα η ΑΕΚ συνέχισε την καλή παράδοση και όπως πέρσι έτσι και φέτος πέρασε εύκολα από το Ηράκλειο, νικώντας την τοπική ομάδα με 89-73. Οι Κρητικοί συν τοις άλλοις είχαν και την ατυχία να στερηθούν των υπηρεσιών του Οστιν λόγω τραυματισμού στα 32`` οπότε έτσι και αλλιώς η αποστολή τους έγινε πιο δύσκολη. Από τους νικητές ξεχώρισε ο Μπλάκνεϊ (21π).

«Καταιγιστικός» ήταν ο ΠΑΟΚ απέναντι στο Μακεδονικό, που με κορυφαίο τον Μιλισάβλεβιτς (24π) έφθασε στην επικράτηση επί των «πρασίνων» με 92-82. Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας στη Λάρισα επί της Ολύμπια με 81-80.

Τι και αν βρήκαν απέναντι τους τον παλιό τους προπονητή Ηλία Ζούρο; Οι παίκτες του Ολυμπιακού δε χαρίστηκαν και επικράτησαν της Νήαρ Ηστ με 105-80. Τέλος, τις νίκες πήραν το Περιστέρι επί του Πανιώνιου με 88-61 και το Μαρούσι επί του Ηρακλείου με 77-74.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 25, ΑΕΚ 24, Αρης 22, Ολυμπιακός 21, Μακεδονικός 20, Μαρούσι 20, Ηρακλής 19, Ιωνικός Ν.Φ 19, ΠΑΟΚ 19, Περιστέρι 17, Πανιώνιος 17, Ολύμπια Λάρισας 16, Ηράκλειο 16, Νήαρ Ηστ 16.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ