ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Απρίλη 2003
Σελ. /32
Το ΚΚΕ ενημερώνει για τον πόλεμο

Πικετοφορία της ΚΝΕ στα Χανιά
Πικετοφορία της ΚΝΕ στα Χανιά
Περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες στελέχη του ΚΚΕ, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους και να τους ενημερώσουν για τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον του Ιράκ. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Τρίτη 1/4

-- Στις 8 π.μ. ο Στ. Λάμπρου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στον ΟΣΕ - ΤΜΚ στο σταθμό Λαρίσης.

-- Στις 12 το μεσημέρι ο Π. Ηλιόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ, στον ΟΣΕ - ΜΑΥ (Ρέντης).

-- Στις 10 π.μ. στο αμαξοστάσιο Ανθούσας η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 π.μ. στον ΗΣΑΠ στην Αθηνάς ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ. Ο ίδιος στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στον ΗΣΑΠ στην Αττική.

-- Ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο ΝΗΜΑ ΟΤΕ.

-- Ο Π. Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στον ΟΤΕ Τροίας.

-- Στις 7 π.μ. στις δευτερεύουσες εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του ΟΤΕ, θα περιοδεύσει ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. στο ΚΑΤ θα περιοδεύσει ο Γιάννης Σταυρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία θα περιοδεύσει η Μ. Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Επίσης, στην «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» θα περιοδεύσει ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Τετάρτη 2/4

-- Στις 9.30 π.μ. στο Μετρό στα Σεπόλια, θα περιοδεύσει ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. στην Εθνική Τράπεζα, θα περιοδεύσει ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. στην «Εθνική Ασφαλιστική», θα περιοδεύσει η Α. Μπαλλού, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. στο συγκρότημα δικτύων του ΟΤΕ στην Καλλιθέα, θα περιοδεύσει ο Τέλης Γόντικας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ. στην ΕΡΤ, θα περιοδεύσει ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», θα περιοδεύσει η Μ. Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Επίσης, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), θα περιοδεύσει ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Ο Γ. Μαυρίκος θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, στις 10 το πρωί.

-- Ο Στ. Λάμπρου στις 10 π.μ. στο αμαξοστάσιο Λιοσίων.

-- Η Αναστασία Τσατσούλη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην ΥΠΑ.

-- Στο Μηχανογραφικό του ΟΤΕ η Χριστίνα Τσεντούρου.

-- Στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη ΔΕΗ Ελευσίνας η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 3/4

-- Περιοδεία στην «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» (ΕΑΒ), στις εγκαταστάσεις και στην Τανάγρα Βοιωτίας, πραγματοποιεί στις 8.30 το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Ο Γ. Σκιαδιώτης, στις 10 το πρωί, στο αμαξοστάσιο Πειραιά.

Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι καθημερινές μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού κινήματος σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

Στη Λάρισα

Εκδήλωση με θέμα «Οι συνέπειες του πολέμου παγκοσμίως και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και στην Κεντρική Ασία» διοργανώνουν, σήμερα, Τρίτη, 1 του Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του Θεάτρου της «Σκηνής Τεχνών», η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το βιβλιοπωλείο «Παιδεία» και η «Σκηνή Τεχνών». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Β. Φίλιας, καθηγητής Πανεπιστημίου, κοινωνιολόγος, και Δ. Αλευρομάγειρος, στρατηγός ε.α., ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο Κ. Σαχινίδης, Δρ Κοινωνιολογίας.

Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, αύριο, Τετάρτη 2-4-2003, στις 8 μ.μ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση με μουσική συναυλία κι άλλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στη Μακεδονία

- Στη Δράμα, σήμερα, στις 6.30 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

- Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σήμερα, στις 7.30 μ.μ., αντιπολεμική συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία Ειρήνης.

- Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, 3 του Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους, πανθεσσαλονίκιο μαθητικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

- Στα Γιαννιτσά, την Πέμπτη, 3 του Απρίλη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ, αντιπολεμική συγκέντρωση και συναυλία διοργανώνει η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Γιαννιτσών.

- Στη Φλώρινα, το Σάββατο, 5 του Απρίλη, στις 12 μ. αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης και η ΝΔΕ.

Στην Πάτρα

- Σε αντιπολεμική εκδήλωση-συζήτηση-συναυλία, καλεί η Οργάνωση Σπουδάζουσας Πάτρας της ΚΝΕ αύριο, Τετάρτη 2 του Απρίλη στη 1 μ.μ. στο χώρο των ΑΘΕ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στη συζήτηση θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Φωνή Βοώντος».

Στην Ηπειρο

- Στην Αρτα, σήμερα, λαμπαδηφορία, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Θα ακολουθήσει συναυλία από νεανικό ερασιτεχνικό συγκρότημα.

- Στα Γιάννενα, την Πέμπτη, 3 του Απρίλη, συγκέντρωση στις 11 π.μ., στη Νομαρχία.

- Στην Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη, 3 του Απρίλη, στις 12 μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.

- Στο Μεσολόγγι, την Πέμπτη, 3 του Απρίλη, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στη Λέσβο

Αντιπολεμική-πολιτική συγκέντρωση- διαδήλωση διοργανώνει την Παρασκευή 4 του Απρίλη η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη με κεντρικό σύνθημα: «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Κλείστε τη Σούδα. Φέρτε το πλοίο. Εξω η Ελλάδα από το σφαγείο».

Σε Χαλκίδα - Λιβαδειά

- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση σήμερα, Τρίτη 1 Απρίλη και ώρα 8 μ.μ., με θέμα: «Πόλεμος και Αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ». Η εκδήλωση θα γίνει στο θέατρο «Παπαδημητρίου» και θα μιλήσουν οι: Κώστας Καζάκος, ηθοποιός, Αντώνης Κακκαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α. μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), Νίκος Τσοβλάς, απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, μέλος της ΚΕΘΑ, Σοφία Ντούρου, εκπαιδευτικός και ο Δημήτρης Βενετής, δικηγόρος. Θα απαγγείλει η ποιήτρια Μιστριώτη Μαρία.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λιβαδειάς, διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα: «Ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ και η πάλη των λαών», αύριο, Τετάρτη 2 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λιβαδειάς. Θα μιλήσουν ο Αντώνης Κακκαράς αρχιπλοίαρχος ε.α. και η Λιάνα Κανέλλη δημοσιογράφος, βουλευτής του ΚΚΕ.

Εκδήλωση στο Βέλγιο

Η Κομματική Οργάνωση Βελγίου του ΚΚΕ, οργανώνει αύριο Τετάρτη 2 Απρίλη στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών πολιτική εκδήλωση - συζήτηση, με τον ευρωβουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστα Αλυσσανδράκη. Θέμα της συζήτησης: «Ο πόλεμος στο Ιράκ. Αιτίες και διέξοδοι. Οι ευθύνες της "διεθνούς κοινότητας"».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ