ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α', Β' ΕΘΝΙΚΗ
Νοκ άουτ ο Νικολαΐδης

Ενα μήνα εκτός δράσης ο Νικολαΐδης

Sportidea

Ενα μήνα εκτός δράσης ο Νικολαΐδης
Τελικά οι φόβοι των ανθρώπων της ΑΕΚ επιβεβαιώθηκαν. Ο Ντέμης Νικολαΐδης στάθηκε πολύ άτυχος, καθώς ο τραυματισμός του στον αγώνα της Εθνικής είναι πολύ σοβαρός και θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα τουλάχιστον. Η διάγνωση έδειξε θλάση βαριάς μορφής στους προσαγωγούς για το διεθνή παίκτη, που θα χάσει σειρά κρίσιμων αγώνων της ΑΕΚ σ αυτή τη δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Στο επίσημο σάιτ του Ντέμη Νικολαΐδη αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Το Ιατρικό Κέντρο επισκέφτηκε αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Βόρεια Ιρλανδία ο Ντέμης Νικολαΐδης και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία. Η διάγνωση κάνει λόγο για θλάση βαριάς μορφής στον αριστερό προσαγωγό, κάτι που, σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, σημαίνει πως η απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ θα ανέλθει στις περίπου 30 ημέρες».

Τραυματίας όμως επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική του και ο Μιλέν Πέτκοφ που αποκόμισε κι αυτός πρόβλημα στους προσαγωγούς και όπως έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έχει υποστεί θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για 15 μέρες. Ο «Ντούσκο» επέλεξε για το σημερινό ματς με την Προοδευτική στο «Νίκος Γκούμας (20.00 ΑΛΦΑ) τους: Γεωργάτο, Γεωργέα, Ζαγοράκη, Ιβιτς, Κασάπη, Κατσουράνη, Καψή, Κρέικ, Κωνσταντινίδη, Κωστένογλου, Λάκη, Μαλαδένη, Μιχαηλίδη, Μπορμπόκη, Ναλιτζή, Ράιτ, Σεντένο, Τσάρτα και Χιώτη.

Στην αντίπερα όχθη οι «βυσσινί» με πολλά οικονομικά προβλήματα δύσκολα θα αποφύγουν το μοιραίο. Ο Σούλης Παπαδόπουλος τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο ματς. θα παίξουμε χωρίς άγχος και ό,τι βγει».

Η αυλαία της 25ης αγωνιστικής αρχίζει νωρίτερα στις 17.45. Στη Νεάπολη ο Ιωνικός, που καίγεται για τους βαθμούς, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ που επίσης θέλει πόντους για να μείνει σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Την ίδια ώρα στου Χαριλάου ο Αρης θα υποδεχτεί τον Ακράτητο (ΑΛΦΑ) και θέλει διακαώς τους πόντους που θα τον διατηρήσουν σε τροχιά Ευρώπης.

Δυο αγώνες θα έχουμε σήμερα και για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει στις 16.00 (ΑΛΦΑ) τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στις 18.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) θα έχουμε το συνοικιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Αθηναϊκό και τον Εθνικό Αστέρα.

ΑΡΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 92-86
Η μεγάλη επιστροφή

Ραντεβού με τη μεγάλη επιστροφή στις επιτυχίες έχει σήμερα το βράδυ (19.30, ΕΤ-1) στη Λάρισα ο Αρης, που θα προσπαθήσει να κατακτήσει το 20ό Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του. Οι «κίτρινοι» σ' έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, χτες, επικράτησαν του Μακεδονικού με 92-86 σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης.

Με κορυφαίο τον Νικολαΐδη αλλά και τον Σόλομον, που από τα μισά του αγώνα άρχισε να προσαρμόζεται (είχε να αγωνιστεί ένα μήνα), η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο σκορ και πήρε τη νίκη. Ο Μακεδονικός αρχικά ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και φαινόταν να το ελέγχει. Μάλιστα, χάρη στις προσπάθειες του Λιαδέλη σε συνδυασμό και με την απόδοση του Χάλντογκεν αλλά και του Παπανικολάου προηγήθηκε με 30-22 στην πρώτη περίοδο και με 52-38 στο ημίχρονο. Σε κάποιο δε σημείο του παιχνιδιού η διαφορά έφθασε και τους 18 πόντους για την ομάδα της Κοζάνης (47-29).

Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε. Το ...ξύπνημα του Σόλομον μεταμόρφωσε και όλη την ομάδα του Αρη, ισοφάρισε το σκορ σε 64-64 αρχίζοντας τα πάντα από την αρχή. Με τον Αμερικανό παίκτη συνεχώς να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Νικολαΐδη να είναι ασταμάτητος, οι Θεσσαλονικείς είχαν το πάνω χέρι στην κρίσιμη τελευταία περίοδο. Αντίθετα από τους «πράσινους» ο Λιαδέλης έδειχνε να είναι ο μόνος που πίστευε ότι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Αλλά αυτό δεν έφθασε για την ομάδα του Σβι Σερφ.

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 52-38, 68-69, 86-92.

  • Αργά χτες το βράδυ θα ολοκληρωνόταν ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλείου.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στο χείλος του γκρεμού

Με νομικό... θαύμα μπορούν να αποφύγουν πλέον τον υποβιβασμό τα Γιάννενα, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που τους αφαιρεί τρεις βαθμούς από κάθε ματς του φετινού πρωταθλήματος για τελεσίδικα χρέη προς 18 τέως παίκτες τους!

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, ο ΠΑΣ αυτή τη στιγμή έχει -54 βαθμούς! Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ομάδας της Ηπείρου δηλώνει: «Η απόφαση τονίζει ότι θα πρέπει να εξοφληθούν οι ποδοσφαιριστές για να μην επικυρωθεί η ποινή. Η τελική απόφαση θα εκδικαστεί, από το πρωτοδικείο Ιωαννίνων στις 11 Απριλίου. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για οφειλές ποδοσφαιριστών, παλαιών ετών. Οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν στον ΠΑΣ πριν από 12-13 χρόνια, όταν η ομάδα ήταν σχεδόν διαλυμένη. Ολα αυτά τα συμβόλαια, αφορούν ποδοσφαιριστές επί προεδρίας Χρηστίδη. Ξαφνικά άλλαξε το καθεστώς και ζητούνται αυτά τα χρήματα. Υπάρχει μια προκατάληψη υπέρ των ποδοσφαιριστών. Αυτός, ο νόμος είναι παράλογος».

Αντίθετη γνώμη έχει όμως ο γενικός γραμματέας της ΕΠΟ Μπάμπης Παυλόπουλος: «Αν δεν πληρωθούν, ποδοσφαιριστές που έπαιζαν παλαιότερα στην ομάδα, ή ανήκουν στο σύλλογο, γίνεται καταγραφή των χρεών από το ελεγκτικό συμβούλιο και στέλνει την έκθεση στους αθλητικούς δικαστές. Στη συνέχεια βγαίνει η απόφαση και οι ΠΑΕ καλούνται να πληρώσουν. Αν δεν το κάνουν, τους αφαιρούνται οι βαθμοί».

Στην ίδια μοίρα με τα Γιάννενα είναι ακόμη Αθηναϊκός και Αίγιο.

«Ζήτω» το επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

ΣΤΙΒΟΣ

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση ότι η Μαρία Τσίρμπα έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε και δεύτερο όνομα αθλήτριας που εμπλέκεται σε υπόθεση χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Βέβαια, η περίπτωση της Αγγελικής Μακρή είναι διαφορετική, γιατί βρέθηκε να έχει χρησιμοποιήσει διεγερτική ουσία και συγκεκριμένα καφεΐνη. Το εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων βάδην που έγιναν στις 16 Μάρτη και αποτέλεσαν Ημερίδα πρόκρισης για τη συγκρότηση της ομάδας που θα συμμετάσχει στους Βαλκανικούς Αγώνες βάδην, βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα της. Αν το δεύτερο δείγμα είναι και αυτό θετικό, τότε η Μακρή ακυρώνεται στο συγκεκριμένο αγώνα και τιμωρείται με δημόσια επίπληξη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πρόβλημα με Χούτο

Πάνω που άρχισε να χαμογελάει κάπως ο Ολεγκ Προτάσοφ για τις επιστροφές στην ενεργό δράση των τραυματιών, ήρθε πάλι ο προβληματισμός για τον Ουκρανό τεχνικό. Το νέο πρόβλημα που ενέσκηψε στον Ολυμπιακό στη χτεσινή προπόνηση ακούει στο όνομα Λάμπρος Χούτος. Ο διεθνής παίκτης ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και πονοκεφαλιάζει τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων». Πάντως ο παίκτης που εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ και αναμένεται να κάνει το ίδιο και σήμερα συμπεριλήφθηκε στην 19μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Ουκρανός τεχνικός. Εκτός έμεινε ο Ζε Ελίας που είναι ανέτοιμος ακόμη, ενώ κανονικά συμπεριελήφθη ο Ζιοβάνι. Ο Πατσατζόγλου ακολούθησε και πάλι το ατομικό του πρόγραμμα (τρέξιμο στο γήπεδο).

Αναλυτικά η αποστολή των πρωταθλητών για τον αγώνα της Πάτρας απαρτίζεται από τους εξής: Γεωργίου, Κατεργιαννάκης, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Αντζας, Κουλουχέρης, Κωστούλας, Μαυρογενίδης, Νόβακ, Βενετίδης, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης, Πουρσανίδης, Ζέτερμπεργκ, Αλεξανδρής, Χούτος, Ζιοβάνι και Οφορίκουε.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Ισχυρές παρουσίες

Ισχυρότατες ομάδες θα εμφανίσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Ανδρών - Γυναικών (Λουτράκι 12-20 Απρίλη) δύο μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, η Ρωσία και η Βουλγαρία. Η Ρωσία δήλωσε έξι κατόχους μεταλλίων σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τρεις αθλήτριες με ανάλογα. Από τη μεριά της, η Βουλγαρία έχει δηλώσει οκτώ αθλητές και αθλήτριες που έχουν στη συλλογή τους μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες, πρωταθλήματα κόσμου και Ευρώπης. Οι κυριότεροι αθλητές Βούλγαροι που έχουν δηλωθεί είναι: Στέφαν Γκεοργκίεφ, Γκαλαμπίν Μποέφσκι, Γκεόργκι Μαρκόφ, Ζλάταν Βάνεφ, Νικόλα Στογιάνοφ, Αλαν Τσαγκάεφ, Νταμιάν Νταμιάνοφ και στις γυναίκες Μιλένα Τρενταφίλοβα, Ιζαμπέλα Ντράγκνεβα, Νέλι Σίμοβα, Γκεργκάνα Κιρίλοβα.

Η ρωσική ομάδα: Ανδρες: Αντρέι Ματβέεφ, Γιούρι Μίσκοβιτς, Βλαντιμίρ Σμορτσκόφ, Βιατσεσβάλ Ιβανόφσκι, Ρομάν Μετσεριάκοφ, Γεβγένι Τσιγκίσεφ.

Η Δανία έχει δηλώσει μια αθλήτρια, η Εσθονία και η Σουηδία από δύο αθλητές, η Ολλανδία και η Ελβετία από ένα άνδρα, το Ισραήλ μια γυναίκα και η Φινλανδία έναν αθλητή και δύο αθλήτριες.

Ο.Φ.Ο.Ν.
Ψήφισμα κατά του πολέμου

«O πόλεμος κατά του Ιράκ, είναι, παράνομος, απάνθρωπος, επιθετικός, δολοφονικός και δε στηρίζεται σε καμία λογική». Ετσι αρχίζει το ψήφισμα του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Ομίλου Νίκαιας (ΟΦΟΝ) που πάρθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων, το ψήφισμα αναφέρει: «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ. Μα σταματήσει αμέσως το έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος του άμαχου ιρακινού λαού. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Να γυρίσουν πίσω τώρα τα ελληνικά πλοία και τα πληρώματα ΑΒΑΚΣ από τον Περσικό. Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας του Ακτιου του Τύρναβου. Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καλούμε τα μέλη του ΟΦΟΝ, καθώς και τους φίλους του ομίλου να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον ιρακινό λαό, στέλνοντας βοήθεια σε γάλατα, κονσέρβες, φάρμακα και χρήματα. Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται στα γραφεία του ομίλου Κ. ΓΕΜΕΛΟΥ 119 ΝΙΚΑΙΑ από τις 5.30-8.30 μμ. Τηλέφωνο 2104906666».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ