ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΠΑΜΕ
Κατάληψη της «British Airways»

Τα κεντρικά γραφεία της αγγλικής αεροπορικής εταιρίας «British Airways», στη Γλυφάδα, κατέλαβαν αιφνιδιαστικά χτες, από τις έξι το πρωί, πάνω από εκατόν πενήντα στελέχη του ΠΑΜΕ. Πριν ακόμα καταλάβουν οι φύλακες του κτιρίου και η αστυνομία τι συνέβαινε στο φρουρούμενο «στόχο», οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχαν φτάσει στην ταράτσα του κτιρίου. Ενα πανό μεγάλων διαστάσεων απλώθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου με το σύνθημα «Δολοφόνοι ιμπεριαλιστές», γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά. Μια ακόμα ενέργεια έμπρακτης διαμαρτυρίας του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την άφιξη του δολοφόνου Μπλερ και των συνενόχων του στο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ.

Η φωτογραφία με το πανό του ΠΑΜΕ στα γραφεία της εγγλέζικης αεροπορικής εταιρίας έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ήταν η πρώτη που επιλέχθηκε για να παρουσιαστεί το γεγονός ότι στην Αθήνα χτες δε γινόταν μόνον η φιέστα για τη διεύρυνση, αλλά και δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στους ηγέτες της ΕΕ και τη συμμετοχή τους στον πόλεμο στο Ιράκ.

Η κατάληψη κράτησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, μέχρι τις 12 το μεσημέρι και είχε σαν αποτέλεσμα καμία δραστηριότητα της εταιρίας να μη διεκπεραιωθεί.

Ο Χρ. Κατσιώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, δήλωσε: Μ' αυτήν την ενέργεια θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλισμό με αφορμή την επίσκεψη του Μπλερ, του Αθνάρ και των άλλων Ευρωπαίων. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές του με στόχο τη συσπείρωση των εργαζομένων και την κλιμάκωση των αγώνων μας, στη γραμμή της σύγκρουσης και της ρήξης με τον ιμπεριαλισμό.

Μεγάλη η συμμετοχή, ελπιδοφόρο το μήνυμα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» για παλλαϊκό συλλαλητήριο χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης, το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα και κατόπιν πορεύτηκε στις πρεσβείες των Βρετανία και ΗΠΑ, έφτασε στις 20.000.

Η «Δράση» καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα γενικότερα, να συνεχίσουν σε αυτό το μονοπάτι. Αγωνιστικά να απαντούν σε κάθε πρόκληση των ιμπεριαλιστών και της άρχουσας τάξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ