ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Μάη 2003
Σελ. /48
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμένος αγώνας τώρα!

Κάλεσμα προς τους ανέργους και τους απολυόμενους να πάρουν μέρος την Παρασκευή σε σύσκεψη για την οργάνωση των κινητοποιήσεων

Να απαντήσουν με τον αγώνα τους και το συντονισμό της δράσης τους στο μπαράζ των απολύσεων που αναγγέλλουν το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές, καλεί τους απολυόμενους, τους ανέργους και όλους τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Μπροστά στα αλλεπάλληλα «λουκέτα» επιχειρήσεων και εργοστασίων, με την ανεργία να κρέμεται επικίνδυνα πάνω από ολόκληρους κλάδους και αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων, αλλά και ομίλους υπηρεσιών, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημαίνει συναγερμό και διοργανώνει σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων από τους χώρους δουλιάς που αντιμετωπίζουν οξυμένο πρόβλημα («Σίσσερ», «Υβόννη», «Γιούλα», «Κρίκας», «Ιππόκαμπος», «Αφοί Αντωνόπουλοι», «Πεταλούδα», «Τριούμφ», ναυτεργάτες).

Η σύσκεψη του ΠΑΜΕ θα γίνει την Παρασκευή 23 του Μάη 2003 στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος, τηλ. 210-3810.081). Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός όλων των εργαζομένων που άμεσα απειλούνται από την ανεργία και η διεκδίκηση από την κυβέρνηση των δικαιωμάτων τους.

Η όξυνση των απολύσεων δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Δεν είναι ούτε συγκυριακό φαινόμενο, όπως ισχυριζόταν χτες στέλεχος του υπουργείου Εργασίας. Είναι μια μόνιμη πληγή που κακοφορμίζει και τώρα αυτή η πληγή έσπασε. Τώρα, ακριβώς τη στιγμή που χιλιάδες εργάτες βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, τώρα παρά το σοκ, την πίκρα και την οργή τους, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Τώρα, απολυόμενοι, άνεργοι, αλλά και υποψήφιοι άνεργοι, απαιτείται συντονισμένα να δώσουν τον ιερό αγώνα για το δικαίωμα στη δουλιά. Ενας αγώνας, που θα στοχεύει όχι μόνο στις συνέπειες, αλλά και στις αιτίες που μόνιμα και όχι παροδικά γεννούν και αναπαράγουν κατά χιλιάδες ανέργους και απασχολήσιμους.

Και υπό αυτή την έννοια μόνον ένας αγώνας με πολιτικούς όρους, ένας αγώνας που δε θα καταπίνει το «χάπι» για το ύψος των αποζημιώσεων, αλλά με σταθερότητα θα απαιτεί «εδώ και τώρα δουλιά», μπορεί να πετυχαίνει και με τον καλύτερο τρόπο την περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αποφασιστικά πρέπει να αντιμετωπιστεί και η υπονομευτική τακτική ορισμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων που προσανατολίζουν τους απολυμένους στη λογική του «ό,τι περισώσουμε», αλλά και εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που επιχειρούν να βγάλουν λάδι την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Το ίδιο αποφασιστικά απαιτείται η αντιμετώπιση της εργοδοσίας, που με το μπαράζ των απολύσεων, μαζί με όλα τα άλλα, στοχεύει στην παραπέρα υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων, εκβιάζει και επιχειρεί να τρομοκρατήσει, για να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις.

Μόλις την τελευταία βδομάδα η ανεργία και ο κίνδυνος της ανεργίας χτύπησε την πόρτα 1.500 περίπου εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις. Στις 500 εργάτριες της «Σίσσερ» που η εργοδοσία κοινοποίησε τη μεταφορά της επιχείρησης σε άλλη χώρα. Στους 350 εργάτες της υαλουργίας «Γιούλα» που σταμάτησε την παραγωγική λειτουργία τμήματος του εργοστασίου και «σπρώχνει» σε «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Στις 150 εργαζόμενες στην αλυσίδα «Υβόννη» που κήρυξε πτώχευση. Στους 100 περίπου εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Αφοί Αντωνόπουλοι». Στους 50 εργάτες της υαλουργίας «Κρίκας» που απειλεί με σταμάτημα της λειτουργίας της. Στους ακόμα 60 της «Αλάκο» που έκλεισε. Στις 19 εργάτριες σε «Πεταλούδα» και «Τριούμφ» που τις απέλυσαν. Στους 350 της «Ιππόκαμπος» που παραμένουν μέσα στις σταματημένες μηχανές. Στους εκατοντάδες ναυτεργάτες που χάνουν καθημερινά τη δουλιά τους αφού η κυβέρνηση μειώνει τις συνθέσεις των πλοίων.

«ΥΒΟΝΗ» - «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ» - «ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»
Ο κατάλογος μακραίνει επικίνδυνα

Εργαζόμενες του «Υβόνη», που μάταια περίμεναν χτες να συναντήσουν τον υπουργό Εργασίας
Εργαζόμενες του «Υβόνη», που μάταια περίμεναν χτες να συναντήσουν τον υπουργό Εργασίας
Κλίμα ανησυχίας επικρατεί στους εργαζόμενους του Ομίλου Επιχειρήσεων Ν. Αυγερινοπούλου, καθώς οι εργαζόμενοι στα Ινστιτούτα Αισθητικής «Beaty and diet» αλλά και στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ομίλου είναι μήνες απλήρωτοι! Μάλιστα εκφράζουν έντονους φόβους ότι και αυτοί θα έχουν την ίδια τύχη με τους εργαζομένους συναδέλφους τους στη «Σίσσερ Πάλκο», στα καταστήματα καλλυντικών «Υβόνη», στα σούπερ - μάρκετ «Αντωνόπουλος», που εδώ και μέρες περπατούν στο δρόμο της ανεργίας.

Ταυτόχρονα η μητρική της αλυσίδας καταστημάτων (franchising) MUSSES (ποτά, ξηροί καρποί, κάβες), «Νόστιμο ΑΕ», φέρεται να έχει κηρύξει πτώχευση προ μερικών ημερών. Ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων, τον οποίο αυτή η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της προστατεύουν όσο τίποτα άλλο, έχει μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει με τη σειρά τους να κατανοήσουν ότι μόνο με τον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής θα αποκτήσουν το δικαίωμα στη δουλιά και στη ζωή.

Οι εργαζόμενοι στα ινστιτούτα αισθητικής «Beaty and diet» είναι απλήρωτοι 2,5 μήνες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν μειωθεί οι παραγγελίες προϊόντων στα ινστιτούτα και σε μεγάλο βαθμό υπολειτουργούν. Ομως η αποκάλυψη για την κατάσταση στα ινστιτούτα αισθητικής, προκάλεσε αποκαλύψεις για το χώρο των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων του ίδιου ομίλου. Ετσι, απλήρωτοι για τουλάχιστον 3 μήνες είναι οι εργαζόμενοι στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια του Ομίλου Αυγερινοπούλου.

Την περασμένη βδομάδα και για πέντε περίπου μέρες οι καθηγητές στα ΤΕΕ του Ομίλου «Ξυνή» πραγματοποίησαν επίσχεση εργασίας, καθώς η επιχείρηση τους όφειλε αρκετούς μισθούς και ένσημα χρόνων. Τελικά, η επιχείρηση αναγκάστηκε την περασμένη Παρασκευή να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Αντίστοιχα, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι στα ΙΕΚ «Ξυνή» είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Φλεβάρη.

Χτες οι εργαζόμενοι στα καταστήματα καλλυντικών «Υβόνη», αλλά και στα σούπερ - μάρκετ «Αφοί Αντωνόπουλοι», με κύριο αίτημα «Δουλιά και όχι ανεργία», συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Νομού Καρδίτσας - στον οποίο λειτουργούν 4 σούπερ - μάρκετ του «Αντωνόπουλου» - καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της Καρδίτσας σε συντονισμό και οργάνωση της πάλης τους, για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φρόντισε να απουσιάζει από το υπουργείο, καθώς είναι προφανές ότι είναι πιο εύκολο για τον υπουργό Δ. Ρέππα και τον υφυπουργό Λ. Τζιόλα να παρευρίσκονται σε ημερίδες, παρά να αντιμετωπίζουν τους εργάτες που απαιτούν λύσεις στα προβλήματά τους. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων και από τις δυο επιχειρήσεις μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και στέλεχος του ΠΑΜΕ Πέτρο Βαμβακά και άλλα μέλη της διοίκησης συναντήθηκαν με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ι. Πανοπούλου, η οποία αρνήθηκε να πάρει οποιαδήποτε θέση στα ζητήματα. Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι η σημερινή κατάσταση με το κλείσιμο επιχειρήσεων είναι συγκυριακό φαινόμενο.

Στο υπουργείο εμφανίστηκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γρ. Φελώνης και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος Μ. Στεκουλέα. Οχι όμως για να υπερασπίσουν τους εργαζόμενους, αλλά για να αμβλύνουν τις πολιτικές ευθύνες του υπουργείου και συνολικά της κυβέρνησης και να αποτρέψουν τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων. Πρόκειται για τους εκπροσώπους των παρατάξεων που, όταν το ΠΑΜΕ κατέθεσε πρόταση την περασμένη βδομάδα στη ΓΣΕΕ για κήρυξη στάσης εργασίας για συμπαράσταση στις εργάτριες της «Σίσσερ - Πάλκο», ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ την απέρριψαν!

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πέτρος Βαμβακάς κάλεσε τους εργαζόμενους συντονισμένα να διεκδικήσουν τη δουλιά τους και τα εργατικά τους δικαιώματα σε όποια επιχείρηση και αν βρίσκονται και να πιέσουν με τον αγώνα τους για πολιτικές αποφάσεις. Ο Γιώργος Πέρρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε και χτες καμία δέσμευση για να μην προχωρήσουν οι πτωχεύσεις.

«ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»
Τους ζητούν να συναινέσουν στο κλείσιμο

Στους δρόμους του αγώνα βρέθηκαν και πάλι οι εργάτριες της «Σίσσερ Πάλκο», αυτή τη φορά με μια διαδήλωση από το εργοστάσιο που κατέληξε στη Βουλή. Οπως και τις προηγούμενες ημέρες έτσι και χτες δήλωσαν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην κλείσει το εργοστάσιο και βρεθούν στο δρόμο με πολλά χρόνια δουλιά στα χέρια τους. Την ίδια στιγμή η πολυεθνική βλέποντας συγκεκριμένους συνδικαλιστές αλλά και την κυβέρνηση όχι μόνο να μην την ενοχλούν αλλά και να τη σιγοντάρουν, αξιώνει από τις εργάτριες να συμβάλουν ώστε να γίνει με ομαλό τρόπο ο αποκεφαλισμός τους.

Οι εργάτριες έχουν κλείσει και νέο αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα στις 1.30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που θα συναντιέται ο υπουργός Δ. Ρέππας με τους εκπροσώπους της πολυεθνικής. Παρόμοια συνάντηση θα έχει η εργοδοσία στις 4 το μεσημέρι και με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη.

Χτες το μεσημέρι οι εργάτριες ξεκίνησαν από το εργοστάσιο με το σύνθημα «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» διέσχισαν όλη την Ερμού και μέσα από το Σύνταγμα κατέληξαν στη Βουλή. Εκεί, όπως και με άλλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων, βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις κλούβες της αστυνομίας. «Είμαστε εργάτες και όχι τρομοκράτες» απάντησαν μπροστά από τους παραταγμένους αστυνομικούς και συνέχισαν πιο δυνατά: «Η πολιτική σας φέρνει ανεργία, έχουμε δικαίωμα στην εργασία» και ζήτησαν «Δώστε λύσεις και όχι απολύσεις». Αντιπροσωπεία του σωματείου παρέδωσε ψήφισμα στη Γραμματεία της Βουλής και στα γραφεία των κομμάτων και οι εργάτριες επέστρεψαν πάλι με πορεία στο εργοστάσιο.

Χτες το απόγευμα έγινε ακόμα μία προγραμματισμένη διαβούλευση της εργοδοσίας της «Σίσσερ» με το σωματείο με την παρουσία μάλιστα και του ίδιου του προέδρου της εταιρίας. Η εργοδοσία δεν έφερε τίποτα καινούριο, επαναλαμβάνοντας την οριστική απόφαση για το κλείσιμο, ζητώντας μάλιστα από το σωματείο να συζητήσουν πώς θα γίνει πιο ομαλά την ερχόμενη βδομάδα το κλείσιμο του εργοστασίου.

Από την πλευρά τους πάντως, αρκετές εργαζόμενες αυτό που συζητούσαν χτες μετά και τις ειδήσεις για το «Υβόνη» και τον «Αντωνόπουλο», είναι ότι οι δικές τους απολύσεις δεν είναι μεμονωμένες και πολλές κατέληγαν σε συμπεράσματα για το ποιους υπηρετεί τελικά η κυβέρνηση. Οργή, θυμός αλλά και πείσμα ήταν αυτό που διέκρινες και όπως έλεγαν, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος από τον αγώνα.

«ΑΓΝΟ»
Καθολικό ΟΧΙ στο ξεπούλημα

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της «ΑΓΝΟ» στη χτεσινή 3ωρη στάση εργασίας, που στόχο είχε την ενημέρωση για την ουσία των εξελίξεων και το πάγωμα των παζαριών που γίνονται για το ξεπούλημα της επιχείρησης. Το σωματείο εργαζομένων αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων μετά τη μονομερή απόφαση της ΑΤΕ να κρίνει ως προτιμητέο αγοραστή για την «ΑΓΝΟ» την ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου, η κυβέρνηση με την ΑΤΕ συνεχίζουν να επιμένουν στην υλοποίηση της αντεργατικής τους πολιτικής και κρατώντας σε πλήρη συσκότιση τους εργαζόμενους, επιχειρούν να τους αιφνιδιάσουν, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα περάσουν τα σχέδιά τους χωρίς αντιδράσεις. «Σε μια περίοδο που μια σειρά επιχειρήσεων στη χώρα κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, δεν μπορεί η κυβέρνηση που κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να αποφασίζει, άλλοι 430 εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ, να βρεθούν στο δρόμο χωρίς δουλιά και δικαιώματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν άμεση ενημέρωση για το σύνολο των εξελίξεων, να παγώσουν οι προσπάθειες ξεπουλήματος της ΑΓΝΟ και να σταματήσουν τα «παζάρια».

«Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε τα παζάρια που κάνει η κυβέρνηση στις "διαπραγματεύσεις", όπως τις ονομάζει, προκειμένου να παραδώσει την "ΑΓΝΟ" στα χέρια ιδιωτών. Δε μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αγοραστής, εμείς πιστεύουμε ότι η ΑΓΝΟ θα πρέπει να ζήσει, όπως την έχουμε γνωρίσει τα τελευταία 50 χρόνια για να μπορέσει να δίνει απασχόληση στην περιοχή και να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να έχουν δικαιώματα και κατακτήσεις. Ξέρουμε ότι από ένα τέτοιο "ξεπούλημα" "το μάρμαρο" θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι», σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της «ΑΓΝΟ» Φίλιππος Γεωργουδάκης.

Σήμερα στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ από τις 6 πμ-9πμ και 22-1πμ. Αύριο Τετάρτη από τις 6πμ-9πμ και από τις 13 -15. Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν κλιμακώνοντας με απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Με το ζόρι μια ανακοίνωση

Επρεπε να φτάσουν κοντά στους 1.000 οι εργαζόμενοι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απολύονται αυτή την περίοδο, για να αναγκαστεί τελικά η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας να ανακοινώσει χτες την οργάνωση συλλαλητηρίου για την Πέμπτη 22 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος. Παρ' όλα αυτά, ακόμα και τώρα η πλειοψηφία του ΕΚΑ και παρά τις «διαστάσεις επιδημίας», όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου, που έχει πάρει το κλείσιμο επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «φαινόμενο», συνεχίζει να μην επιρρίπτει καμία ευθύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική της και αρκείται γενικά και αόριστα να την καλεί να πάρει μέτρα. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο αφού έχει στηρίξει όλο το προηγούμενο διάστημα αυτή την πολιτική με τα σημερινά αποτελέσματα, κάτι που δεν την απαλλάσσει από καμία ευθύνη για τους σημερινούς απολυμένους.

Τα φανελάκια

Ωραία, δε λέμε, τα φανελάκια που φορούν οι εργάτριες της «Σίσσερ» με βαμμένο πάνω τους το σύνθημα «Οχι στις απολύσεις». Μόνο που έχουν κι αυτά μια μικρή πικρή ιστορία. Οι απολυόμενες για να φορέσουν αυτά τα συγκεκριμένα, τα ραμμένα από το χέρι τους φανελάκια, έπρεπε να πληρώσουν και πλήρωσαν 3 ευρώ η κάθε μία στη «Σίσσερ» που τους απολύει!

«Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι» έλεγαν και ξανάλεγαν χτες...

«Μου είπαν πως είμαι πλέον "άχρηστη"»!

Η Ευθυμία είναι 53 χρόνων και δούλευε λίγο καιρό στο σούπερ μάρκετ «Αντωνόπουλος» στην Καλλιθέα. Θέλει τρία χρόνια για να βγει στη σύνταξη, αλλά δεν την αφήνουν. «Δούλευα - μας λέει - 10 χρόνια στο εργοστάσιο της ΕΤΜΑ. Μια φορά σε αυτά τα δέκα χρόνια μου παρουσιάστηκε πρόβλημα με τη μέση μου και πήρα 3 μέρες αναρρωτική άδεια. Απολύθηκα γιατί όπως μου είπαν πλέον είμαι "άχρηστη" στη δουλιά! Επιασα δουλιά στο σούπερ μάρκετ και πάλι βρίσκομαι στο δρόμο». Αυτή η μαρτυρία της εργαζόμενης επιβεβαιώνει με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι το κάλεσμα συντονισμού και αγώνα που απευθύνει το ΠΑΜΕ σε όλους τους εργαζόμενους με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννά ανεργία και φτώχεια, είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η κατάσταση.

«ΑΛΑΚΟ ΑΕ»
Πρόσθεσε 60 εργαζόμενους στην ανεργία

Στο δρόμο βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι 60 εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΑΛΑΚΟ ΑΕ» στο Λαύριο, η οποία δήλωσε αναστολή των εργασιών της και τους κοινοποίησε τις απολύσεις. Μάλιστα η είδηση αυτή για τις απολύσεις έφτασε μέσα από την ανακοίνωση της Επιτροπής Εργαζομένων ΠΑΜΕ Λαυρίου, η οποία όπως σωστά αναφέρει, το κύμα των τελευταίων ομαδικών απολύσεων εργατών έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση η Επιτροπή, το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας και κατασκεύαζε μπαταρίες αυτοκινήτων, μολυβδόφυλλα και φυσίγγια και μάλιστα με μεγάλη κερδοφορία. «Ισως μεταφέρει τη δραστηριότητά της στις βαλκανικές χώρες για να κερδίσει από το χαμηλότερο μεροκάματο και να καρπωθεί την κρατική επιδότηση. Είναι ο στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να διεισδύσει στα Βαλκάνια και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ξεκάθαρα στη συνέχεια η Επιτροπή τονίζει: Η απάντηση των εργατών είναι μία. Καμιά απόλυση, καμιά θέση εργασίας χαμένη και μάλιστα στο Λαύριο που είναι από τις πρώτες πόλεις που έχει πληγεί από την ανεργία και την αποβιομηχάνιση με χιλιάδες εργάτες στο δρόμο. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τεράστιες είναι οι ευθύνες του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου που στηρίζει εδώ και χρόνια τις επιλογές των βιομηχάνων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το Μάαστριχτ που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ