ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Ιούλη 2003
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξανάρθαν στη ζωή!

Την αποφοίτηση 70 πρώην χρηστών απ' τις μονάδες του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων οργάνωσε η κοινότητα «Εξοδος»

Εβδομήντα πρώην χρήστες ναρκωτικών αποφοίτησαν απ' τις μονάδες του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Ηταν ο απολογισμός του εξαμήνου και την αποφοίτηση οργάνωσε η Θεραπευτική Κοινότητα «Εξοδος» στη Λάρισα. Επικράτησε κλίμα συγκίνησης, αλλά και περηφάνιας για την επιτυχία της προσπάθειας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν οι πρώην χρήστες αφηγούνταν τις περιπέτειές τους και κατέληγαν εκφράζοντας τη θέληση και την αισιοδοξία τους για την εύρεση επαγγέλματος, για τη δημιουργία οικογένειας, για μια καλύτερη ζωή.

Οταν μιλούσαν για τα όνειρά τους, όνειρα απλά για κάθε άλλον, αλλά γι' αυτούς όλη τους η ζωή. Οταν έλεγαν ότι θλίβονται για τον πόνο που προκάλεσαν στα συγγενικά τους πρόσωπα και ζητούσαν συγνώμη, μη ξεχνώντας να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους που τους βοήθησαν πραγματικά, που στάθηκαν στο πλευρό τους.

Στην τελετή μίλησαν ο πρόεδρος και ο διευθυντής του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Ν. Παρασκευόπουλος και Μπ. Πουλόπουλος, αντίστοιχα, και ο υπεύθυνος της «Εξόδου», Σ. Πουντής.

Για να αποφοιτήσει, όπως τονίστηκε, κάποιος απ' το ΚΕΘΕΑ θα πρέπει να πληρεί συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η ολική απεξαρτητοποίησή του από τα ναρκωτικά, καθώς και ο καθορισμός στόχων, που θα έχουν αποτέλεσμα την ομαλή επανένταξή του στην κοινωνία.

Η τελετή αποφοίτησης έκλεισε με τραγούδια και σκετς προς τιμήν των χρηστών που απεξαρτήθηκαν και έχουν πλέον δικαίωμα να ζουν και να ονειρεύονται, αφού οι ίδιοι νίκησαν το θάνατο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής, καθώς και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων της περιοχής.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Μαγνησία

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ζωή με δικαιώματα και χωρίς ναρκωτικά» διοργανώνει η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 3 του Ιούλη, στις 9 μ.μ., στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Πανεπιστήμιο. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος», του Συλλόγου Οικογένειας της «Εξόδου» και εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Οπως σημειώνει η ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος, «ο αγώνας του ΚΚΕ κατά των ναρκωτικών είναι αγώνας καθημερινός για διεκδίκηση μιας ζωής με δικαιώματα, χωρίς ουσίες και υποκατάστατα». Και συνεχίζει: «Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να παλέψει για την ανατροπή των αιτίων που παράγουν το πρόβλημα αλλά και για άμεσα μέτρα πρόληψης και παροχής βοήθειας στους εξαρτημένους ώστε να επανενταχθούν "καθαροί" στην κοινωνία. Καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει όσους με ιδεολογήματα και τερτίπια σπέρνουν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό». Και καταλήγει: «Ο μόνος δρόμος που θα κρατήσει μακριά τη νεολαία από την εξάρτηση και την εξαθλίωση είναι ο δρόμος του αγώνα κατά της εκμετάλλευσης, ο δρόμος της αξιοπρέπειας, ο δρόμος της πραγμάτωσης των ονείρων των νέων».


ΠΕΝΘΟΣ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, εξάδελφο και θείο

ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Ετών 83

Εκηδεύσαμε χθες Δευτέρα 30/6/2003 από τον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Μπουρναζίου.

Η σύζυγος: Λέλα.

Τα παιδιά: Αναστάσιος και Στεφανία, Στυλιανή και Παναγιώτης.

Τα εγγόνια: Γιάννης, Δήμητρα, Πετρούλα, Δημήτρης.

Τα εξαδέλφια. Τα ανίψια.

Οι λοιποί συγγενείς.

Γλέντι στο Πεδίον του Αρεως

Ζωντάνια στο, καθόλου τυχαία, υποβαθμισμένο Πεδίον του Αρεως έδωσαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής εκατοντάδες κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι οποίοι, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως, διοργάνωσαν γλέντι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μία από τις ομορφότερες, αλλά και πιο εγκαταλειμμένες γωνιές του Πάρκου, το θέατρο «Αλίκη». Πρόκειται για ένα αμφιθεατρικά χτισμένο θεατράκι, περιτριγυρισμένο από δέντρα, το οποίο, μολονότι θα μπορούσε να φιλοξενήσει πλήθος πολιτιστικών και ερασιτεχνικών εκδηλώσεων, παραμένει «πνιγμένο» στα ξερά χόρτα και στην αδιαφορία των αρμοδίων.

Με τη φροντίδα της Επιτροπής και των κατοίκων, ο χώρος έγινε αγνώριστος: Φωτίστηκε και γέμισε καρέκλες, ενώ τη διασκέδαση των επισκεπτών ανέλαβε ένα λαϊκό, μουσικό συγκρότημα και μία χορευτική ομάδα. Και βέβαια, οι κάτοικοι άδραξαν την ευκαιρία να φωνάξουν για άλλη μια φορά πως αγωνίζονται, ώστε το Πάρκο να παραμείνει «χώρος ανάσας και περιπάτου στην τσιμεντοκρατούμενη Αθήνα». «Τη γη δεν την κληρονομούμε από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας, γι' αυτό και πρέπει να την επιστρέψουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περικλής Λιανός, από την Επιτροπή Προστασίας, δανειζόμενος μια ινδιάνικη παροιμία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ