ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Ιούλη 2003
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Απάντηση σε προβοκάτορες και συκοφάντες

Καταπέλτης ήταν η απάντηση που έδωσε μέσω των ΜΜΕ ο Αλ. Σπύρου, μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης - Συνεργασίας και γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, στα συνειδητά ψέματα, στην προβοκάτσια και στην αντικομμουνιστική επίθεση της κας Κωνσταντίνου, στελέχους της ΝΔ και μέλους του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Η εν λόγω «κυρία» κατηγόρησε την παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης - Συνεργασίας και προσωπικά τον Αλ. Σπύρου ότι κατέθεσε τα χρήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων στον Περισσό! Πρόκειται για χρήματα που είχαν δοθεί ως οικονομική ενίσχυση από το Σύλλογο στους σεισμοπαθείς της Αττικής το 1999.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση - Συνεργασία υπογραμμίζει πως η αλήθεια είναι διαφορετική, καθώς ουδέποτε κατατέθηκαν αυτά τα χρήματα στον Περισσό. Αυτό που έγινε ήταν ότι η παράταξη είχε προτείνει στο ΔΣ να κατατεθούν τα χρήματα στο λογαριασμό που είχε ανοίξει για αυτό το σκοπό ο τηλεοπτικός σταθμός του «902», αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ το είχε απορρίψει κι έτσι κατατέθηκαν τα χρήματα στο λογαριασμό που είχε ανοίξει για τον ίδιο σκοπό ο Δήμος Ιωαννιτών.

Κατά τη συνέντευξη ο Αλ. Σπύρου σημείωσε πως οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των στελεχών της ΔΑΚΜΜΕ και ΠΑΣΚΕΒΕ, Σπ. Μάκη και κ.Κωνσταντίνου αντίστοιχα, που έδωσαν τη συνέντευξη, δείχνουν ότι οι τοπικές ηγεσίες τους βρίσκονται σε πανικό ύστερα από την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου να διαγράψει από μέλος και να καθαιρέσει τον πρώην πρόεδρο Δ. Μπαράτσα. Υπενθυμίζεται πως ο Σύλλογος επέβαλε καταστατική ποινή, καταδικάζοντας την ανοιχτή συνδιαλλαγή των παρατάξεων αυτών και προσωπικά του πρώην προέδρου του Συλλόγου με τους εκπροσώπους των μεγαλοεπιχειρήσεων, οι οποίοι αγνόησαν την απόφαση για 5ήμερη λειτουργία των καταστημάτων το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
Το ΚΚΕ ζητά την επαναλειτουργία του

Την επαναλειτουργία του Σταθμού Γεωργικής Ερευνας στη Λέσβο, ζητούν, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Γεωργίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Αγγ. Τζέκης.

Στο κείμενο της Ερώτησης, αναφέρεται: «Οπως είναι γνωστό, στην περιοχή του Δήμου Ευεργέτουλα του Ν. Λέσβου, λειτουργούσε Σταθμός Γεωργικής Ερευνας, ο οποίος, με το επιστημονικό και άλλο προσωπικό που διέθετε, προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στους αγρότες του νησιού. Ομως, εδώ και αρκετά χρόνια, δε λειτουργεί, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα, στην αγροτική παραγωγή του ακριτικού νομού».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, εάν θα πάρει μέτρα, ώστε να λειτουργήσει και πάλι ο συγκεκριμένος Σταθμός Γεωργικής Ερευνας.

Περισσότερα πλαστά ευρώ στην αγορά

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλεί το κοινό να είναι επιφυλακτικό

Με γοργούς ρυθμούς αυξάνονται τα πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ που κυκλοφορούν στην αγορά από την ημέρα που το ευρώ καθιερώθηκε σαν το επίσημο νόμισμα για τις 12 από τις 15 χώρες μέλη της ΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους είχαν την ατυχία να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους συναλλαγών τέτοια κάλπικα χαρτονομίσματα. Σε επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που δημοσιοποιήθηκε χτες, αναφέρεται πως «στο πρώτο εξάμηνο του 2003 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 230.534 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ, έναντι των 145.153 πλαστών τραπεζογραμματίων που είχαν αποσυρθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2002». Δηλαδή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2003 αυξήθηκαν -συγκριτικά με το β΄ εξάμηνο του 2002 - κατά 58,8% τα πλαστά χαρτονομίσματα των ευρώ που εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές και αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία.

Οι αρμόδιοι της ΕΚΤ δε φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα από τη ραγδαία αύξηση των πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ, που κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς - όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση - «τους τελευταίους μήνες, ο ρυθμός αύξησης των πλαστών τραπεζογραμματίων άρχισε να σταθεροποιείται». Αν και οι ιθύνοντες της ΕΚΤ θεωρούν «πολύ μικρό» τον αριθμό των πλαστών ευρώ που εντοπίστηκαν και αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία - δεδομένου ότι έχουν τεθεί στην κυκλοφορία περίπου 8 δισεκατομμύρια γνήσια τραπεζογραμμάτια - ωστόσο ζητούν από το κοινό που κάνει τις συναλλαγές του με χαρτονομίσματα ευρώ «να εξακολουθεί να είναι επιφυλακτικό».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ηλεκτρονική ταλαιπωρία

Στο διάστημα από 30 Σεπτέμβρη μέχρι και 21 Οκτώβρη τρέχουν οι καταληκτικές προθεσμίες για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η υποβολή των καταστάσεων αυτών προαιρετικά μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.e-oikonomia.gr (επιλογή e-ΚΒΣ), που ήδη ξεκίνησε η λειτουργία του. Οι φορολογούμενοι μπορούν να διορθώσουν τις δηλώσεις όσες φορές απαιτηθεί και μέχρι την την καταληκτική ημερομηνία.

Νέα ταλαιπωρία περιμένει του ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι στο εξής υποχρεώνονται να υποβάλλουν τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Taxisnet. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 26 Οκτώβρη, αφού προηγουμένως «πιστοποιηθούν» στο ηλεκτρονικό σύστημα. Το υπουργείο Οικονομικών συνιστά να υποβάλλουν έγκαιρα την αίτηση εγγραφής (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxinet.gr). Διευκρινίσεις και πληροφορίες δίνονται και στο τηλεφωνικό κέντρο 210-4802552 τις εργάσιμες μέρες και ώρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ