ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Αυγούστου 2003
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Ωρα τελικού για την Μιρέλα

Ετοιμη για το μεγάλο σημερινό τελικό δηλώνει η Μιρέλα Μανιάνι. Το απόγευμα στο «Σταν Ντε Φρανς» η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ακοντισμού είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Αλλωστε αυτό το απέδειξε στα προκριματικά όπου από την πρώτη προσπάθεια έστειλε το ακόντιο στα 62.48 και στη συνέχεια πήγε για ξεκούραση.

«Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα προσπαθήσω για το καλύτερο στον τελικό. Τα πράγματα στον προκριματικό ήταν πολύ εύκολα, αλλά τα δύσκολα είναι σήμερα. Δεν μπορώ να ξέρω πώς θα πάω, αλλά θέλω να ρίξω βολές κοντά στα δικά μου μέτρα και τότε πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Υπάρχουν πολλές καλές αθλήτριες στον τελικό αλλά είμαι κι εγώ σε καλή κατάσταση» τόνισε η Μανιάνι.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Τα βλέμματα στην Κρήτη

ΟΦΗ και ΠΑΟ θα διασταυρώσουν τα αγωνιστικά τους ξίφη στο Ηράκλειο

Sportidea

ΟΦΗ και ΠΑΟ θα διασταυρώσουν τα αγωνιστικά τους ξίφη στο Ηράκλειο
Η «μάχη της Κρήτης» μεταξύ του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Η ομάδα του Ιτζάκ Σουμ θέλει τη νίκη για να συνεχίσει την προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά η αποστολή της μόνο εύκολη δε θα είναι κόντρα στους Κρητικούς, που φιλοδοξούν φέτος να διεκδικήσουν μια από τις θέσεις του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της ερχόμενης περιόδου. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο, καθώς υποδέχεται στο ουδέτερο γήπεδο του Πύργου τον Ακράτητο. Ο Ολεγκ Προτάσοφ θα έχει στη διάθεσή του και τον Κούζμπα, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αναμένεται να έχει και η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης τον Ιωνικό και θέλει να κάνει το 2Χ2. Δύσκολη αποστολή θα έχει ο Πανιώνιος στην Ξάνθη κόντρα στην τοπική ομάδα, ενώ ο Ηρακλής θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο «Ελ Πάσο» κόντρα στην Καλλιθέα. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην Τούμπα κόντρα στο Αιγάλεω, ενώ ο Αρης, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και για μια ακόμη αγωνιστική με δυσκολία θα σχηματίσει ενδεκάδα, θα υποδεχτεί στο Χαριλάου την Προοδευτική.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

19:15 (Καλλιθέα) Καλλιθέα - Ηρακλής (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), 19:15 (Νεάπολη) Χαλκηδόνα - Πανηλειακός

ΚΥΡΙΑΚΗ

18:00 (Ξάνθη) Ξάνθη - Πανιώνιος, 19:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Αιγάλεω (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), 19:15 (Πύργος) Ολυμπιακός - Ακράτητος (ΜΑΤΖΙΚ), 19:15 (Χαριλάου) Αρης - Προοδευτική, 19:15 («Θ. Βαρδινογιάννης») ΟΦΗ - Παναθηναϊκός, 21:15 (Νέα Σμύρνη) ΑΕΚ - Ιωνικός (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Η Βαθμολογία της Α ΕΘνικής (σε 1 αγώνα)

1. Ηρακλής 3 2. Ολυμπιακός 3 3. Ιωνικός 3 4. Πανιώνιος 3 5. ΑΕΚ 3 6. Ακράτητος 3 7. Παναθηναϊκός 3 8. Χαλκηδόνα 1 9. Προοδευτική 1 10. Καλλιθέα 0 11. Πανηλειακός 0 12. Αιγάλεω 0 13. Αρης 0 14. Σκόντα Ξάνθη 0 15. ΠΑΟΚ 0 16. ΟΦΗ 0

  • Στη σκιά του υποβιβασμού της Παναχαϊκής, λόγω χρεών, στη Δ' Εθνική συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Τα ντέρμπι της Κέρκυρας με την Καλαμαριά και του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό, δεσπόζουν από το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Και οι τέσσερις ομάδες φιλοδοξούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κούρσα για την άνοδο στην Α' Εθνική και οι συναντήσεις αυτές αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Δε θα αγωνιστεί ο Φωστήρας καθώς ακόμη δεν έχει καθοριστεί η 16η ομάδα της κατηγορίας που θα πάρει τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου που λόγω χρεών υποβιβάστηκε στη Δ Εθνική.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

ΚΥΡΙΑΚΗ

17:30 (Ιωαννίνων) ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός, 17:30 (Εργοτέλη) Εργοτέλης - Παναχαϊκή, 17:30 (Καλαμάτα) Καλαμάτα - Ατρόμητος Αθηνών, 17:30 (Κέρκυρα) Κέρκυρα - Απόλλων Καλαμαριάς, 17:30 (Καισαριανή) Εθνικός Αστέρας - Απόλλων Αθηνών, 17:30 (Προσφυγικών) Πατραϊκός - Κασσάνδρα, 17:30 (Αλκαζάρ) Ποσειδών Νέων Πόρων - Πανσερραϊκός.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Κλήρωση κατά... παραγγελία

Ούτε παραγγελία να είχαν κάνει οι τρεις ελληνικές ομάδες τις αντιπάλους τους στο ΟΥΕΦΑ. Ο Πανιώνιος κληρώθηκε με τη δανέζικη Νόρτσελαντ, ο ΠΑΟΚ με τη νορβηγική Λιν και ο Αρης με τη μολδαβική Ζίμπρου Κισινάου. Ομάδες που (τουλάχιστον θεωρητικά) δε φαντάζουν ικανότερες από τις ημεδαπές.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Με σοβαρότητα και στα δύο παιχνίδια (24/9 στη Ν. Σμύρνη ή τα Ανω Λιόσια και η ρεβάνς 15/10) ο Πανιώνιος μάλλον είναι φαβορί απέναντι στη Νόρτσελαντ, με την οποία έχουν ένα κοινό. Και η δανέζικη ομάδα αναγκάστηκε να αλλάξει την ονομασία της, λόγω χρεών. Πριν «βαφτιστεί» Νόρτσελαντ, λεγόταν Φάρουμ. «Είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο ότι δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες. Χρειάζεται να τις αντιμετωπίζεις με την ίδια σοβαρότητα όλες» επισήμανε ο Γιώργος Δέδες και συμπλήρωσε: «Οταν είναι δύο αγώνες, είναι και οι δύο επικίνδυνοι. Αλίμονο στις ομάδες εκείνες που επαναπαύονται, επειδή θεωρούν υποδεέστερη την αντίπαλό τους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα και στους δύο αγώνες». Την ετοιμότητά της και το άγνωστο επισήμανε ο Κόντης που ξεκαθάρισε: «Πάντως, δε μας τρομάζει». Οι Δανοί βρίσκονται στην 8η θέση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ: Σαφέστατα ικανοποιημένοι είναι στον ΠΑΟΚ, αφού απέφυγαν τα δύσκολα (Στεάουα Βουκουρεστίου και Μαλάτιασπορ). Η Λιν, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην παίχτης του Παναθηναϊκού, Χέλγκι Σίγκουρτσον, είναι πιο έτοιμη αλλά όχι ανώτερη από τους «ασπρόμαυρους». «Από μας εξαρτάται» επισήμανε ο Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε το αποφύγαμε, με ταξίδια και ταλαιπωρίες. Εχουμε ένα μειονέκτημα με την ομάδα αυτή ό,τι έχει αρκετά παιχνίδια στα πόδια της. Είναι καθοριστικό το πρώτο παιχνίδι που θα παίξουμε στην Τούμπα (24/9) και θα πρέπει τότε να είμαστε έτοιμοι, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού (15/10)». Η Λιν συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές δυνάμεις του νορβηγικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν έχει να επιδείξει τίποτα το σπουδαίο τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Βρίσκεται στη 12η θέση του πρωταθλήματος

ΑΡΗΣ: Για τον Αρη, που βρίσκεται «αγκαλιά» με τη διάλυση, τα δικά του προβλήματα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο και όχι η Ζίμπρου. Οι «κιτρινόμαυροι» με το ζόρι συμπληρώνουν 11άδα, σχεδόν όλοι οι παίχτες τους έχουν κάνει προσφυγή, δε διαθέτουν τα έξοδα για την πρώτη αναμέτρηση στη Μολδαβία (24/9) κλπ. Κινδυνεύουν λοιπόν με αποκλεισμό, λόγω οικονομικής αδυναμίας, πριν αγωνιστούν... Γι' αυτό και ο προπονητής τους, Γιάννης Μιχαλίτσος, δήλωσε προχτές: «Το ΟΥΕΦΑ είναι πολυτέλεια για εμάς». Παρ' όλα αυτά, ευελπιστούν ότι κάτι θα γίνει και θα παραταχθούν στο γήπεδο. Εκεί τους προβληματίζει το άγνωστο της αντιπάλου αλλά και ότι απέκλεισε τη Λίτεξ Λόβετς (0-0 εκτός, 2 - 0 εντός). Γι' αυτό, σε συνάρτηση φυσικά με τη δική τους πραγματικότητα, στόχο θέτουν την αξιοπρεπή εμφάνιση.

«Δε γνωρίζουμε πολλά στοιχεία για τη Ζίμπρου. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Μολδαβίας, ενώ απέκλεισε τη Λίτεξ Λόβετς μια ισχυρή ομάδα που την είδαμε πέρυσι στα παιχνίδια της με τον Παναθηναϊκό» ανέφερε ο Ελληνας τεχνικός.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Στην τελική ευθεία

Φιλικά τέλος. Ο,τι είχε να δείξει η Εθνική ομάδα στο κοινό ενόψει του μεγάλου ραντεβού της Σουηδίας το έδειξε και πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα της 5ης Σεπτεμβρίου με την Κροατία για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. Μια διοργάνωση που όλοι μας ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την αφετηρία για την ανάσταση του ελληνικού μπάσκετ, η οποία ωστόσο αντιμετωπίζεται με συγκρατημένη αισιοδοξία από τους διεθνείς. «Πάμε για να πετύχουμε κάτι καλό κι αυτό πρώτα είναι η είσοδος στην οκτάδα. Καλύτερα να πάμε προσγειωμένοι, παρά με τα μυαλά μας πάνω από τα κεφάλια μας», λέει ο Μιχάλης Κακιούζης, που έχοντας αφομοιώσει πλήρως τις διδαχές του Γιάννη Ιωαννίδη εξαίρει την αξία της άμυνας: «Η άμυνα είναι η βάση αυτής της ομάδας, γιατί αυτή φέρνει τις νίκες». Χτες οι διεθνείς επανήλθαν στις προπονήσεις και ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι έτοιμος να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για την τελική 12άδα.

ΤΣΕΛΣΙ
Πήρε και Μακελελέ!

Δεν έχει σταματημό... Μετά τους Κρέσπο, Βερόν, Μούτου, Νταφ, Γκέρεμι, Σμέρτιν, Μπριτζ, Κόουλ, η Τσέλσι ενέταξε στο δυναμικό της και τον Κλοντ Μακελελέ που αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η διοίκηση των μπλε ήρθε σε συμφωνία με την αντίστοιχη της Ρεάλ Μαδρίτης στο περιθώριο της κλήρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόντε Κάρλο και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ισπανική «Marca», το κόστος της μεταγραφής πρόκειται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ (!) Ετσι, μέχρι τώρα το νέο μεγάλο και ζάμπλουτο αφεντικό της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχει ξοδέψει για μεταγραφές ποσό που ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ. Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι τα λεφτά που γέμισαν τα ταμεία της Ρεάλ δε θα πάνε χαμένα καθώς οι «μερένγκες» κάνουν το παν για να πάρουν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τον Αργεντινό αμυντικό της Βαλένθια, Φαμπιάν Αγιάλα.

Αργά χτες το βράδυ, ο Περικλής Ιακωβάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια, με χρόνο 48.24



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ