Σάββατο 30 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Κλήρωση κατά... παραγγελία

Ούτε παραγγελία να είχαν κάνει οι τρεις ελληνικές ομάδες τις αντιπάλους τους στο ΟΥΕΦΑ. Ο Πανιώνιος κληρώθηκε με τη δανέζικη Νόρτσελαντ, ο ΠΑΟΚ με τη νορβηγική Λιν και ο Αρης με τη μολδαβική Ζίμπρου Κισινάου. Ομάδες που (τουλάχιστον θεωρητικά) δε φαντάζουν ικανότερες από τις ημεδαπές.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Με σοβαρότητα και στα δύο παιχνίδια (24/9 στη Ν. Σμύρνη ή τα Ανω Λιόσια και η ρεβάνς 15/10) ο Πανιώνιος μάλλον είναι φαβορί απέναντι στη Νόρτσελαντ, με την οποία έχουν ένα κοινό. Και η δανέζικη ομάδα αναγκάστηκε να αλλάξει την ονομασία της, λόγω χρεών. Πριν «βαφτιστεί» Νόρτσελαντ, λεγόταν Φάρουμ. «Είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο ότι δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες. Χρειάζεται να τις αντιμετωπίζεις με την ίδια σοβαρότητα όλες» επισήμανε ο Γιώργος Δέδες και συμπλήρωσε: «Οταν είναι δύο αγώνες, είναι και οι δύο επικίνδυνοι. Αλίμονο στις ομάδες εκείνες που επαναπαύονται, επειδή θεωρούν υποδεέστερη την αντίπαλό τους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα και στους δύο αγώνες». Την ετοιμότητά της και το άγνωστο επισήμανε ο Κόντης που ξεκαθάρισε: «Πάντως, δε μας τρομάζει». Οι Δανοί βρίσκονται στην 8η θέση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ: Σαφέστατα ικανοποιημένοι είναι στον ΠΑΟΚ, αφού απέφυγαν τα δύσκολα (Στεάουα Βουκουρεστίου και Μαλάτιασπορ). Η Λιν, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην παίχτης του Παναθηναϊκού, Χέλγκι Σίγκουρτσον, είναι πιο έτοιμη αλλά όχι ανώτερη από τους «ασπρόμαυρους». «Από μας εξαρτάται» επισήμανε ο Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε το αποφύγαμε, με ταξίδια και ταλαιπωρίες. Εχουμε ένα μειονέκτημα με την ομάδα αυτή ό,τι έχει αρκετά παιχνίδια στα πόδια της. Είναι καθοριστικό το πρώτο παιχνίδι που θα παίξουμε στην Τούμπα (24/9) και θα πρέπει τότε να είμαστε έτοιμοι, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού (15/10)». Η Λιν συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές δυνάμεις του νορβηγικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν έχει να επιδείξει τίποτα το σπουδαίο τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Βρίσκεται στη 12η θέση του πρωταθλήματος

ΑΡΗΣ: Για τον Αρη, που βρίσκεται «αγκαλιά» με τη διάλυση, τα δικά του προβλήματα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο και όχι η Ζίμπρου. Οι «κιτρινόμαυροι» με το ζόρι συμπληρώνουν 11άδα, σχεδόν όλοι οι παίχτες τους έχουν κάνει προσφυγή, δε διαθέτουν τα έξοδα για την πρώτη αναμέτρηση στη Μολδαβία (24/9) κλπ. Κινδυνεύουν λοιπόν με αποκλεισμό, λόγω οικονομικής αδυναμίας, πριν αγωνιστούν... Γι' αυτό και ο προπονητής τους, Γιάννης Μιχαλίτσος, δήλωσε προχτές: «Το ΟΥΕΦΑ είναι πολυτέλεια για εμάς». Παρ' όλα αυτά, ευελπιστούν ότι κάτι θα γίνει και θα παραταχθούν στο γήπεδο. Εκεί τους προβληματίζει το άγνωστο της αντιπάλου αλλά και ότι απέκλεισε τη Λίτεξ Λόβετς (0-0 εκτός, 2 - 0 εντός). Γι' αυτό, σε συνάρτηση φυσικά με τη δική τους πραγματικότητα, στόχο θέτουν την αξιοπρεπή εμφάνιση.

«Δε γνωρίζουμε πολλά στοιχεία για τη Ζίμπρου. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Μολδαβίας, ενώ απέκλεισε τη Λίτεξ Λόβετς μια ισχυρή ομάδα που την είδαμε πέρυσι στα παιχνίδια της με τον Παναθηναϊκό» ανέφερε ο Ελληνας τεχνικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ