ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ»
«Δε μας αγγίζει το θέμα» λέει η ΕΠΟ

«Ολη αυτή η ιστορία πουθενά δεν αγγίζει την ΕΠΟ». Τάδε έφη χτες πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Β. Γκαγκάτσης, σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τους ισχυρισμούς Αρμενίων περί απόπειρας δωροδοκίας. Παρουσιάστηκε σίγουρος ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως συμμετοχή σε οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία», συμπληρώνοντας ότι «αυτή η ιστορία δεν έχει κανένα υπόβαθρο, το οποίο μπορεί να σταθεί και το μόνο που θα κάνει είναι να αφήσει έναν απόηχο κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ελλάδα».

Επανέλαβε πως ζητήθηκε από την ΟΥΕΦΑ το θέμα «να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε απερίσπαστοι να πάμε στο παιχνίδι με τη Βόρεια Ιρλανδία, και δε μιλάω μόνο για την ΕΠΟ, αλλά για τους παίκτες και τους προπονητές μας κυρίως». Γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με την έκθεση του παρατηρητή, «του έκαναν προφορικά την καταγγελία δέκα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα. Τους είπε ότι αυτά είναι σοβαρά πράγματα, να τα κάνετε γραπτώς. Και του τα έδωσαν την Κυριακή το μεσημέρι». Επισήμανε πάντως ότι «δεν έχουν δοθεί στον παρατηρητή κασέτες». Επικαλέστηκε μάλιστα και τη δήλωση του εκπροσώπου της ΟΥΕΦΑ, Μάικ Λι, πως κανένα στοιχείο δεν έχει περιέλθει σε γνώση της.

Για το ποιος και γιατί δημιούργησε την ιστορία, ο Β. Γκαγκάτσης θεωρεί ότι «είναι θέμα των Αρμενίων» αλλά «αποκλείει να εμπλέκονται ξένες Ομοσπονδίες». Οσο για τη διαδικασία, «η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, κ. Αϊγκνερ, στις Πειθαρχικές Υπηρεσίες (ΠΥ). Αυτές θα ζητήσουν τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων μερών. Εν συνεχεία θα οριστεί πειθαρχικός επιθεωρητής που μαζί με τις ΠΥ θα μελετήσουν το σχετικό φάκελο και θα καλέσουν τα εμπλεκόμενα μέρη στην ΟΥΕΦΑ προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις. Μετά θα εκδοθεί το πόρισμα. Υστερα, αν προκύψουν για την ΟΥΕΦΑ θέματα τα οποία θα πρέπει ν' απασχολήσουν τις Πειθαρχικές Επιτροπές, τότε θα παραπέμψουν σε αυτές όποιον αυτοί κρίνουν βάσει του πορίσματος».

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ
Μεσογειακή κόντρα

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης

Sportidea

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης
Στη Στοκχόλμη δίνεται η συνέχεια της καθ' όλα ευχάριστης έως τώρα περιπέτειας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας. Οι αγώνες μπαράζ τελείωσαν και επόμενη αντίπαλος των παιδιών του Γιάννη Ιωαννίδη αύριο θα είναι η Ιταλία. Ενα μεσογειακό ντέρμπι...

H μία από τις δύο... παλιοσειρές της Εθνικής, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε στο «Contra.gr» την ώρα που επιβιβαζόταν στο πούλμαν της ομάδας για να οδηγηθεί στο γήπεδο για προπόνηση. Ο... υπαρχηγός της Εθνικής, έδωσε το σύνθημα: «Δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη αντίδραση όταν μάθαμε ότι αντίπαλός μας θα είναι η Ιταλία. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι». Αν όλα κυλήσουν κατ' ευχήν και η Ελλάδα περάσει στους «4», φυσιολογικά θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία. Ο «Φράγκι», ούτε που θέλει να σκέφτεται ακόμα, εκείνο το ματς: «Δεν υπάρχει καμία Ισπανία αυτή τη στιγμή. Το μυαλό όλων μας είναι στο ματς με την Ιταλία».

Οι Ιταλοί νίκησαν τη Γερμανία του Νοβίτσκι με 86-84 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Το Ισραήλ επικράτησε της Σλοβενίας του Σούμποτιτς με 78-76 και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Η Σερβία - Μαυροβούνιο άφησε έξω την Τουρκία (80-76) και θα κοντραριστεί με τη Λιθουανία. Τέλος, η Ρωσία έκαμψε την αντίσταση της Κροατίας και θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Δευτέρας και το πρόγραμμα των προημιτελικών: 8 Σεπτέμβρη 2003 Σλοβενία - Ισραήλ 76-78, Γερμανία - Ιταλία 84-86, Ρωσία - Κροατία 81-77, Τουρκία - Σερβία/ Μαυροβούνιο 76-80. Προημιτελικά, Σήμερα 10 Σεπτέμβρη 2003 19:00 Γαλλία - Ρωσία, 22:00 Λιθουανία - Σερβία/Μαυροβούνιο. Αύριο Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003, 19:00 Ισπανία - Ισραήλ, 22:00 Ελλάδα - Ιταλία.

ΕΥΡΩΒΟΛΕΪ
Συγκρατημένη αισιοδοξία

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει σήμερα η Εθνική ομάδα του Βόλεϊ ανδρών τον αγώνα κόντρα στη Σερβία-Μαυροβούνιο (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) στην Καρλσριούη για την πρώτη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οπως έγινε γνωστό οι Πανταλέων και Χριστοφιδέλης δε θα δώσουν σίγουρα το «παρών» στην αναμέτρηση, κάτι που σημαίνει ότι ο Στέλιος Προσαλίκας εκτός από τους βασικούς και τον λίμπερο θα έχει στον πάγκο τρεις μόνο παίκτες, τους Ντράγκοβιτς, Λάππα και Προύσαλη. Στο περιθώριο της πρώτης νίκης της Εθνικής ομάδας στη διοργάνωση, ο Στέλιος Προσαλίκας τα είχε βάλει με την τύχη του λόγω των πολλών προβλημάτων που του έχουν παρουσιαστεί. Πρώτο και μεγαλύτερο ο τραυματισμός του Μπάεφ. Δεύτερο το πρόβλημα με τον Κράβαρικ και τρίτο ο τραυματισμός του Γκιούρδα, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» στην αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στην Πολωνία. «Αν όλα αυτά δεν υπήρχαν», τόνισε ο Στέλιος Προσαλίκας, «τότε θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου». Οι ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στην 8άδα, μπορεί να έχουν περιοριστεί μετά τις δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, όμως η νίκη κόντρα στη Βουλγαρία κράτησε ζωντανό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πλέον αναζητείται μια νίκη στους επόμενους αγώνες με Σερβία, Ρωσία, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, όμως αν η Βουλγαρία δεν κάνει άλλη νίκη, τότε η Ελλάδα μπορεί να περάσει με μόνο μία νίκη, καθώς θα έχει καλύτερο συντελεστή στα σετ. Αν στους επόμενους αγώνες της με Πολωνία και Ολλανδία, η ομάδα του Κωνσταντίνοφ κάνει έστω και μία νίκη, τότε η υπόθεση πρόκριση θα έχει κάνει φτερά.

ΠΑΟ
Σοκ με Μπασινά

Βαρύ πλήγμα για τον Παναθηναϊκό... Ο Αγγελος Μπασινάς υπέστη μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στην αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Αρμενία το περασμένο Σάββατο και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τη Δευτέρα έδειξαν πως θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα περίπου 20 ημερών. Δηλαδή θα απουσιάσει από τους αγώνες που ακολουθούν για τον Παναθηναϊκό με Καλλιθέα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ΑΕΚ...! Και το «πράσινο» ιατρικό δελτίο δε σταματά εδώ, καθώς ο Μιχάλης Κωνσταντίνου δεν κατάφερε ούτε τη Δευτέρα να προπονηθεί. Ο Κύπριος στράικερ παρέμεινε κλινήρης ...ελέω του πυρετού. Εκτός προπόνησης έμεινε και ο Αντώνης Νικοπολίδης που η γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρεί τον έχει εξαντλήσει.

Κι αν μέχρι σήμερα το μεγάλο ερωτηματικό για το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού ήταν ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, από τη Δευτέρα έπαψε να είναι. Γιατί; Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ρουμάνος διεθνής δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό, παρά μόνο μια φλεγμονή στην επιγονατίδα που θα τον διατηρήσει εκτός προπονήσεων το αργότερο μέχρι σήμερα. Για το εντός έδρας παιχνίδι με την Καλλιθέα, δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή του Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος επιστρέφει την Πέμπτη στην Αθήνα, αφού η Δανία παίζει την Τετάρτη με τη Ρουμανία και αν τελικά ο αμυντικός του Παναθηναϊκού αγωνιστεί, όπως αναμένεται, θα επιστρέψει αρκετά κουρασμένος να παίξει κι άλλο παιχνίδι σε τόσο σύντομο διάστημα.

Ντοπέ ο Μακντόναλντ

Σοκ στις τάξεις της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αφού μετά από έλεγχο ντόπινγκ που διεξήγαγε η ίδια η «πράσινη» ΚΑΕ ο Αριέλ Μακ Ντόναλντ βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης. Αναλυτικότερα, η εξέταση πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου - πριν ακόμα ο ΠΑΟ αναχωρήσει στο Ζλάτιμπορ για προετοιμασία - και συγκεκριμένα στους Αμερικανούς (Μακ Ντόναλντ, Μπάτιστ, Μίντλετον και Τζόουνς) καλαθοσφαιριστές του συλλόγου. Κι ενώ οι υπόλοιποι αποδείχτηκαν «καθαροί», στο αίμα του Μακ Ντόναλντ ανιχνεύτηκε η εν λόγω απαγορευμένη ουσία. Βέβαια, οι διοικούντες του «τριφυλλιού» θα περιμένουν και το δεύτερο δείγμα του αθλητή, για να αποφασίσουν τι θα κάνουν, όμως αν βρεθεί και αυτό θετικό τότε ο Μακ Ντόναλντ κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού από έναν έως τρεις μήνες!

ΚΥΠΕΛΛΟ
Απέφυγε τα χειρότερα

Στο ...τσακ ο Ολυμπιακός απέφυγε τα χειρότερα, απέναντι στο μαχητικό Εργοτέλη. Στην πρώτη συνάντηση τους για τη Β' φάση του κυπέλλου, επικράτησε με 3 - 2 (19' Νινιάδης, 44', 87' Στολτίδης - 21' Σιλά, 49' Ογκουνσότο) και έτσι απέκτησε προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι στο 62' έμειναν με 10 παίχτες λόγω αποβολής (2η κίτρινη) του Σιλά, ενώ η πιο κλασική χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν το πέναλτι του Γκώνια (67'). «Αγκαλιά» με το εισιτήριο για την επόμενη φάση είναι και η Ξάνθη που κέρδισε στην Αθήνα τον Ακράτητο 3 - 0. Από τους σημερινούς αγώνες ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Αιγάλεω με τον ΠΑΟΚ (19.00). Δύο ώρες νωρίτερα, για τον επόμενο γύρο θα παίξουν Αρης - Λεβαδειακός και Χαλκηδόνα - Εθνικός Αστέρας. Επίσης, στις 19.00 συναντιούνται Ηρακλής - Ποντιακός Νέας Σάντας, αλλά στον επαναληπτικό του 4 - 0, για την πρώτη φάση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ