ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΡΕΑΣ
Μήνυμα αντίστασης

Associated Press

Παρά τις κατά καιρούς απειλές και τις ιμπεριαλιστικές επεμβατικές διαθέσεις των ΗΠΑ, η ΛΔ Κορέας αντιστέκεται, δίνοντας το δικό της μήνυμα αγώνα, αλλά και ειρήνης. Ενα τέτοιο μήνυμα δόθηκε προχτές από εκατομμύρια Βορειοκορεάτες, που συμμετείχαν - απ' άκρη σ' άκρη της χώρας - στις πολυποίκιλες λαϊκές εκδηλώσεις για την 55η επέτειο από την ίδρυση της χώρας...

ΛΑΡΙΣΑ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας

Θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι Κουβανοί πρωταθλητές και ολυμπιονίκες Αλμπέρτο Χουαντορένα και Ανα Φιδέλια Κιρότ

Εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας, που αγωνίζεται περισσότερο από 40 χρόνια ενάντια στο παράνομο και δολοφονικό εμπάργκο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, πραγματοποιείται στη Λάρισα, την Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη και ώρα 7 το απόγευμα στο κέντρο «Φρούριο».

Στην εκδήλωση - που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, του Δήμου Γιάννουλης, του Δήμου Νέσσωνος και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Λάρισας - θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι Κουβανοί πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, Αλμπέρτο Χουαντορένα και Ανα Φιδέλια Κιρότ.

ΕΕΔΥΕ
«Ειρήνη και κατοχή δε συνυπάρχουν»

Σε εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό, καλεί η ΕΕΔΥΕ, την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το ξέσπασμα της δεύτερης παλαιστινιακής Ιντιφάντα. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Αμπντάλα Αμπντάλα, και θα μιλήσει το μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, Αγάπιος Παπανεοφύτου, καθηγητής Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει ότι «οι δραματικές εξελίξεις στο Ιράκ και στα παλαιστινιακά εδάφη επιβεβαιώνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ότι ειρήνη και καθεστώς κατοχής δεν μπορεί να υπάρξει» και στιγματίζει το γεγονός ότι «ο ισραηλινός στρατός δρα υπό καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ», ενώ η ελληνική κυβέρνηση τηρεί απόλυτη σιγή, «αποδεχόμενη τη συνενοχή της και την πλήρη υποταγή της».

ΣΟΥΗΔΙΑ
Απόπειρα εναντίον της υπουργού Εξωτερικών

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.- Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αννα Λιντ δέχτηκε χτες το απόγευμα επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο σε πολυκατάστημα στο κέντρο της Στοκχόλμης. Από την επίθεση η υπουργός τραυματίστηκε στα χέρια, στο στήθος και στο στομάχι ενώ ο άγνωστος διέφυγε της σύλληψης.

Η Λιντ μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Καρολίνσκα όπου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι αν και η κατάστασή της ήταν σοβαρή δεν υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν επρόκειτο για πολιτική επίθεση ενώ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό εναντίον του δράστη. Τέλος ο πρωθυπουργός Γιόραν Πέρσον επηρεασμένος από το γεγονός, ανακοίνωσε ότι οι «υποστηρικτές του ευρώ» (μεταξύ των οποίων και η Λιντ) αναστέλλουν κάθε εκστρατεία τους με αφορμή το σχετικό δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ