ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο επίκεντρο σημαντικά για το λαό ζητήματα

Στα πλαίσια της εντατικής προετοιμασίας του ΚΚΕ ενόψει της εκλογικής μάχης, η ΚΕ του Κόμματος δημοσιοποίησε σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, με στόχο να συζητηθούν μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το λαό, καθώς και να παρουσιαστεί η συνολική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Για το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται τρεις πλατιές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Εθνική Αμυνα - Ενοπλες Δυνάμεις

Χρονικά πρώτη είναι αυτή της ερχόμενης Τρίτης, 30 Σεπτέμβρη, με θέμα: «Εθνική Αμυνα - Ενοπλες Δυνάμεις», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα σύντομων παρεμβάσεων εκ μέρους των προσκαλεσμένων.

Βασικές πλευρές του θέματος της εκδήλωσης είναι: Αιγαίο και ελληνοτουρκικές διαφορές, ΝΑΤΟ και ευρωστρατός, εξοπλιστικά προγράμματα, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επαγγελματίες οπλίτες.

Μέσω αυτής της εκδήλωσης επιδιώκεται να αναδειχτούν οι κίνδυνοι για το λαό από την πολιτική της κυβέρνησης, πολιτική ενσωμάτωσης στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής τάξης που προωθούν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Κίνδυνοι που σχετίζονται με παραχωρήσεις στην αμυντική θωράκιση, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, κίνδυνοι ορατοί για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρήνη, ακόμη κίνδυνοι ανάμειξης των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους αστυνόμευσης, αλλά και εμπλοκής της χώρας μας σε τυχοδιωκτικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, μέσα από τη συμμετοχή τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις εκτός των συνόρων με πρόσχημα τις λεγόμενες ειρηνευτικές αποστολές ή διανομής «ανθρωπιστικής βοήθειας».

Για τη συσπείρωση και τη συνεργασία

Λίγες μέρες μετά, τη Δευτέρα, 6 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» (Λ. Αλεξάνδρας 10) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση για την εκλογική αναμέτρηση και την καλύτερη έκφραση και επιτυχία της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που προσβλέπουν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού. Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στα πλαίσια της ενεργητικής προετοιμασίας και για να δοθεί με επιτυχία η εκλογική μάχη, η ΚΕ εκτιμά ότι έχουν ξεχωριστή σημασία και χρησιμότητα οι σκέψεις και οι παρατηρήσεις ανθρώπων που δεν είναι ενταγμένοι στο ΚΚΕ.

Σε πρόσκλησή της η ΚΕ σημειώνει: «Γνωρίζουμε πως δε θα υπάρχει προοπτική για το λαό μας αν δεν αλλάξει δραστικά σε βάρος των κομμάτων της πλουτοκρατίας ο συσχετισμός δύναμης. Αν δεν αποδυναμωθεί η πολιτική και η ιδεολογική τους επιρροή. Οσο η λαϊκή αγανάκτηση εγκλωβίζεται σε δικομματικά διλήμματα, σε αυταπάτες, σε εύκολες λύσεις που δεν αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, η κατάσταση θα επιδεινώνεται δραματικά για το λαό και τη χώρα».

«Η αποφασιστική ενίσχυση σε αυτές τις εκλογές των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ είναι το κλειδί για θετικές εξελίξεις» υπογραμμίζει η ΚΕ και συνεχίζει: «Είναι βασικός όρος και προϋπόθεση για να βελτιωθεί η κοινωνική ατμόσφαιρα. Να δεχτεί ένα ισχυρό χτύπημα ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία. Να δυσκολευτεί η άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να γίνει πιο δυνατή η λαϊκή συμπόρευση και πάλη, πιο ορατή, και να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική η προοπτική της συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία».

Οπως υπογραμμίζει η ΚΕ του ΚΚΕ «η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι στενή κομματική υπόθεση και θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τη συστράτευση, το εύρος και τη δυναμική της συσπείρωσης και συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων που θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια, από την υποστήριξη που θα έχουν αυτά από τους εργαζόμενους και από τους ανθρώπους της διανόησης, της τέχνης και της επιστήμης».

Η οικονομία από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων

Αυτός ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων κλείνει τη Δευτέρα, 20 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ. οπότε και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εξελίξεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων». Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ».

Σε μια περίοδο που από την πλευρά της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων προβάλλονται ολοένα και συχνότερα τα «επιτεύγματα» της ανάπτυξης, που -όπως ισχυρίζονται- γνώρισε και γνωρίζει η χώρα μας, της ανταγωνιστικότητας, αλλά και στόχοι όπως η «σύγκλιση», έχει ιδιαίτερη αξία και χρησιμότητα να προσεγγίσει κανείς τα ζητήματα αυτά από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Μπροστά και στην εκλογική μάχη ο ελληνικός λαός μπορεί να εξάγει πολύτιμα συμπεράσματα και με βάση και αυτά να καθορίσει τη στάση του στις εκλογές, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως η όποια ανάπτυξη υπήρξε ή θα υπάρξει στα πλαίσια του καπιταλισμού ευνοεί αποκλειστικά και μόνο το μεγάλο κεφάλαιο, τους κατόχους των μέσων παραγωγής που καρπώνονται τα αποτελέσματά της και όχι το λαό, που βλέπει τη θέση του να επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο και τις σύγχρονες ανάγκες του να μένουν ανεκπλήρωτες. Εχει ακόμη ιδιαίτερη χρησιμότητα να απαντηθούν ερωτήματα και να προσεγγιστούν ζητήματα όπως η «ανταγωνιστικότητα» στο βωμό της οποίας θυσιάζονται εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Επίσης είναι αναγκαίο να αποκαλυφθεί το ανέφικτο της «σύγκλισης» και η ύπουλη προπαγάνδα σχετικά μ' αυτό το στόχο των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου στις σημερινές συνθήκες ανισόμετρης ανάπτυξης, όξυνσης των αντιθέσεων κλπ., καθώς και το πόσο επικίνδυνο είναι η εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να υιοθετήσουν στόχους της αστικής τάξης. Ταυτόχρονα να συζητηθεί και κατανοηθεί ποιος είναι ο άλλος, διαφορετικός δρόμος που επιτάσσουν τα δικά τους πραγματικά συμφέροντα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκδήλωση για την Παιδεία

H Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ καλεί, την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Χάι Λάιφ» (πλατεία Κοραή), σε εκδήλωση με θέμα: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ δυναμώνει τον αγώνα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών». Θα μιλήσει ο Θεόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Αλ. Παπαρήγα στην ALTEC

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, θα επισκεφτεί τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας «ALTEC ΑΒΕΕ» σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ. Η Αλ. Παπαρήγα θα συναντηθεί με τη διοίκηση της επιχείρησης, θα περιοδεύσει στους χώρους δουλιάς και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ