ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ
Μονόδρομος η νίκη

Κόντρα στη Γαλατά θα βρεθεί και σήμερα ο Καστίγιο

Sportidea

Κόντρα στη Γαλατά θα βρεθεί και σήμερα ο Καστίγιο
To σίγουρο είναι ότι το σημερινό παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ στη Ριζούπολη (21.45 ΜΕΓΚΑ) ο Ολυμπιακός για πολλούς και διαφόρους λόγους θα πρέπει να το πάρει... Το πώς θα γίνει αυτό; Τον Ολεγκ Προτάσοφ δεν τον νοιάζει, αρκεί να έρθει το αποτέλεσμα. Αλλωστε το διευκρίνισε και ο ίδιος με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο: «Πρέπει να πάρουμε αυτό το ματς, είτε με τα νύχια, είτε με τα δόντια, είτε με τα χείλια...». Ο Ουκρανός αναφέρθηκε στα «κλειδιά» που πρέπει να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να πετύχει την πρώτη του νίκη: «Τον πρώτο λόγο θα έχει ο χαρακτήρας. Πρέπει να επιδείξουμε αποφασιστικότητα και θέληση». Ο Προτάσοφ δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση του σημερινού παιχνιδιού, ενώ παράλληλα δε δίστασε να διευκρινίσει πως σαν αξία ομάδων θεωρεί καλύτερο τον Ολυμπιακό από την τουρκική ομάδα. «Πρέπει να σκεφτόμαστε πρώτα τη νίκη και μετά να κοιτάξουμε το 2-0 που θα μας δώσει και προβάδισμα σε τυχόν ισοβαθμία με τους Τούρκους. Θέλουμε ένα γρήγορο γκολ για να μας λυθούν τα πόδια, αλλά για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε θα πρέπει να παίξουμε με αυτοσυγκέντρωση και μεγάλη προσοχή και στα 90' λεπτά του αγώνα». Από πλευράς παικτών ο Ανδρέας Νινιάδης ήταν σαφέστατος για το τι θέλει τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού σήμερα: «Δε θέλω να κερδίσει ο καλύτερος, θέλω να κερδίσει ο Ολυμπιακός... Στην Τουρκία ήμασταν εμείς καλύτεροι, αλλά δεν κερδίσαμε. Ελπίζω αυτή τη φορά η τύχη να είναι με το μέρος μας...».

Στην αντίπερα όχθη αισιόδοξοι ότι η ομάδα τους θα καταφέρει να φύγει από την Αθήνα με βαθμολογική συγκομιδή εμφανίστηκαν οι άνθρωποι της Γαλατάσαραϊ. Παρ' όλα αυτά ο προπονητής της ομάδας, Φατίχ Τερίμ, εμφανίστηκε συγκρατημένος: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ρεάλ Σοσιεδάδ θα υποδεχτεί τη Γιουβέντους. Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια είναι: Μονακό - Λα Κορούνια, Μπάγερν Μονάχου - Λιόν, Σέλτικ - Αντερλεχτ, Αρσεναλ - Ντιναμό Κιέβου, Ιντερ - Λοκομοτίβ Μόσχας.
ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ - ΑΕΚ
«Κουτσουρεμένη» στην Ολλανδία

Με μείον επτά βασικά στελέχη τους αλλά και την πεποίθηση ότι παρά το δύσκολο της αποστολής εντούτοις στην Ολλανδία δεν πάει «για τουρισμό», η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα την Αιντχόβεν (21.45 ΝΟΒΑ) για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναγκάστηκε εξαιτίας των πολλών απουσιών να συμπεριλάβει στην αποστολή τον νεαρό Τόσκα προκειμένου να συμπληρώσει 18άδα. «Εχουμε πολλούς τραυματίες, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω γι' αυτό. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι και δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Εχουμε έναν αγώνα, ξέρουμε πώς έχουν τα πράγματα, αλλά δεν πάμε εκεί σαν τουρίστες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σε αυτά τα ματς, ποτέ δεν είναι δυνατόν να ξέρεις το αποτέλεσμα και αυτό ισχύει γενικά στο ποδόσφαιρο. Εμείς, είμαστε έτοιμοι. Μπορεί να έρθει το καλό αποτέλεσμα, όμως μπορεί να έρθει και το κακό. Θα προσπαθήσουμε. Εχουμε ακόμα ελπίδες για το Κύπελλο UEFA και θα τις εξαντλήσουμε. Από εκεί και πέρα, θα δούμε, αλλά δεν πάμε για να χάσουμε», δήλωσε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων». Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή την εξέλιξη της πορείας των παικτών που αντιμετώπιζαν προβλήματα, ωστόσο τα... μαντάτα δεν ήταν ευχάριστα. Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν υπολογίζει 7 παίκτες, καθώς οι Καψής, Γεωργάτος, Μπορμπόκης, Μαλαδένης, Κρέικ, ο τιμωρημένος Αμπονσά και ο μη δηλωμένος για τους αγώνες της διοργάνωσης Κάππος, δεν ακολούθησαν την αποστολή. Ερωτηματικό αποτελεί και η συμμετοχή του Κασάπη που όμως ταξίδεψε με την αποστολή.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ψάχνει θετικό ξεκίνημα

Στην Κωνσταντινούπολη, όπου πέρσι ήταν το μόνο μέρος που κράτησε τα... προσχήματα στην Ευρωλίγκα σημειώνοντας τη μοναδική της νίκη (στο αρνητικό σερί 13-1 που είχε) η ΑΕΚ θέλει σήμερα να ξεκινήσει νικηφόρα την πρεμιέρα της στη φετινή διοργάνωση. Με αντίπαλο την Ούλκερ (19.40) η Ενωση θέλει να δείξει από την πρεμιέρα ότι ο στόχος που προσδιόρισε ο Φώτης Κατσικάρης για πρόκριση στους «16» είναι εφικτός. Με σύμμαχο την καλή παράδοση που είχε ο «Δικέφαλος» κόντρα στην τουρκική ομάδα, αλλά και την ανεβασμένη ψυχολογία από την πρωτοπόρο θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα οι «κιτρινόμαυροι» δηλώνουν έτοιμοι για τη νίκη. Ο Φώτης Κατσικάρης, έχει ζητήσει τρία πράγματα από τους παίκτες του. Να περιοριστεί η δράση του Μπούκερ, που είναι ο κινητήριος μοχλός του παιχνιδιού της Ούλκερ, να εξουδετερωθεί ο Κουτλουάι και να υπάρξει έλεγχος του ρυθμού με οργανωμένες επιθέσεις και των ριμπάουντ. Παράλληλα ο Ελληνας τεχνικός περιμένει από τον Λόλις να δώσει το κάτι παραπάνω απέναντι στην παλιά του ομάδα. Στην αποστολή της Ενωσης δε συμμετέχει ο Παπαϊωακείμ, ο οποίος έχει υποστεί θλάση στο δικέφαλο. Εξάλλου σε παιχνίδι για τον ίδιο όμιλο (Α) που άνοιξε και την αυλαία τη διοργάνωσης η Μπαρτσελόνα επικράτησε εκτός έδρας της Ρόμα με 61-59.

  • «Πονηρό». Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που έδωσε ο Λευτέρης Σούμποτιτς στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα με αντίπαλο τη Σλασκ στην Πολωνία αύριο Πέμπτη. «Η Σλασκ δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά κάθε χρόνο παίζει καλά και ψάχνει το βήμα παραπάνω. Αν κερδίσουμε και παίξουμε καλά, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα και στην Ελλάδα. Μας έλειψε το ευρωπαϊκό παιχνίδι, αφού σε σχέση με πέρσι η ομάδα είναι διαφορετική και χρειάζονται οι έξτρα αγώνες. Εχουμε στα χέρια μας το παιχνίδι με την Πρόκομ και σήμερα θα πάρουμε και κάποιους άλλους αγώνες των Πολωνών. Ερωτηματικό παραμένει πάντως η συμμετοχή του Τόμιτς κάτι που σίγουρα θα ξεκαθαριστεί σήμερα.
ΠΑΟ-ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ 1-3
Οταν χάρηκε... κατέρευσε

Ποση ώρα απέχει η απόσταση απο το ζενίθ στο ναδίρ; Για τους παίκτες τους Παναθηναϊκού χθες αυτη η πορεία κράτησε πολυ λίγο.Μολις δεκαέξι λεπτά. Τοσα χρειάστηκαν ωστε οι «πράσινοι» απο το όνειρο της πρώτης νίκη τους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ να βρεθούν στο εφιάλτη μιας ακόμα ήττας απο την Στουτγκάρδη με 3-1 που τους βγάζει ουσιαστικά εκτός ευρωπαϊκης συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 60' με γκολ του Κωνταντίνου αλλα η χαρά και τα όνειρα κράτησαν πολυ λίγο. Το αυτογκολ του Φύσσα στο 67` έδωσε το δικαίωμα στους Γερμανούς να ισοφαρίσουν αλλα και τα δυο απανωτά τέρματα των Κουράνι (75`) και Χίνγκελ (77`) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Κι ομως χθες τα πράγατα ειχαν ξεκινήσει πολυ διαφορετικά για το «τριφύλλι». Μεχρι το 65` η ελληνική ομάδα ειχε πολυ καλή παρουσία. Σχεδον σε ολο το πρώτο μέρος είχε επιβάλει τον ρυθμό της χανοντας ευκαιρίες με πιο σημαντικές αυτές των Κωντσαντίνου (19`), του Παπαδόπουλου (27`) και του Γκούμα (33`). Ομως στην επανάληψη η εμπνευση του Μαγκατ να ρίξει στον αγώνα τους Γλέμπ και Χέλντ έκανε την Στουτγκάρδη πιο επιθετική και γρήγορη.Μετά και την γρήγορη ισοφάριση και την αλλαγή ψυχολογίας η ταχύτητα των φιλοξενουμένων ήταν αυτη που δημιουργησε πρόβλημα στην αμυνα των γηπεδούχων με συνεπεια να δεχθούν τα αλλα δυο γκολ.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Μικάελσεν (72' Σανμαρτεάν), Ζουτάουτας, Μπασινάς, Μάριτς, Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.

Στουτγάρδη: Χίλντεμπραντ, Χίνκελ, Βένζελ, Μέιρα, Λαν, Σόλντο, Βράνιες (46' Γκλεμπ), Τίφερτ, Αμανατίδης (46' Χελντ), Σάμπιτς, Κουράνι.

  • Στον αλλο αγώνα του ομίλου η Μάντεστερ νίκησε την Ρέιντζερς με 3-0.
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ
Καταργούν και τα πεζοδρόμια

Την κατάργηση των πεζοδρομίων γύρω από το στάδιο του ΠΑΟ στη Λεωφόρο θα έχει ως αποτέλεσμα η «προσωρινή εγκατάσταση κινητού εξοπλισμού επί των πεζοδρομίων του γηπέδου», η οποία θα στοιχίσει 2.940.000 ευρώ, ποσό που έχει εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, το γήπεδο του ΠΑΟ, που έχει δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ ως έδρα της Εθνικής Ελλάδος και των ομάδων του ΠΑΟ και της ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πληροί το όριο των στεγασμένων θέσεων κατά 50%. Για το λόγο αυτό θα γίνουν αυτές οι προσθήκες, οι οποίες προχτές εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και από το Δήμο Αθηναίων, με την αρνητική ψήφο του Σπ. Χαλβατζή, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Οπως προκύπτει, τα συγκεκριμένα στέγαστρα θα είναι «προσωρινά» μέχρι και την αλλαγή του γηπέδου, εφόσον οι προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ δε θα σταματήσουν να ισχύουν, ενώ την ίδια στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής θα στενάζουν ακόμη περισσότερο, αφού το ήδη μικρό πεζοδρόμιο γίνεται στην ουσία ανύπαρκτο, καθώς οι «κολόνες» που θα πέσουν για την κατασκευή και στήριξη των στεγάστρων θα το καλύψουν εξ ολοκλήρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ