ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΑΧΤΙΔΑ ΚΟΑ
Πάλη για να 'ρθουν καλύτερες μέρες

Αγωνιστικά, με εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, περιοδείες και εκδηλώσεις, γιόρτασαν τα 85 χρόνια του ΚΚΕ οι ΚΟ της ΝΔ Αχτίδας της ΚΟΑ του Κόμματος, τη Δευτέρα. Τα μέλη του Κόμματος επισκέφθηκαν εργοστάσια, περπάτησαν στους δρόμους του Αιγάλεω, του Περιστερίου, της Αγ. Βαρβάρας και του Χαϊδαρίου, ήρθαν σε επαφή με κόσμο, συζήτησαν και μοίρασαν τη διακήρυξη του ΚΚΕ για τα 85χρονα, τυγχάνοντας ιδιαίτερης αποδοχής από τους πολίτες. Ακόμα και όσοι δε συμφωνούσαν με τις θέσεις του Κόμματος, εκφράζονταν θετικά, λέγοντας: «Σας παραδεχόμαστε για τη συνεχή δράση σας και τη στάση σας, είστε μπροστά στους αγώνες, χρόνια τώρα».

Ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή είχε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΟ Κέντρου Περιστερίου - Μπουρναζίου και οι κλαδικές, στα γραφεία της Οργάνωσης, το απόγευμα της Δευτέρας. Στη γιορτή συμμετείχαν μέλη του Κόμματος, αλλά και κόσμος, που τίμησε το ΚΚΕ, για την προσφορά του στην εργατική τάξη.

Η Αθηνά, απολυμένη της «Γκρισπάν», δικαιολόγησε την παρουσία της, μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μετά την απόλυσή της: «Ανεργοι είμαστε, σχολάσανε και τον άντρα μου, δουλιές δεν υπάρχουν, νοίκι έχουμε, παιδιά έχουμε, τα έξοδα τρέχουν, τι θα γίνουμε δεν ξέρουμε. Τι άλλο να πω, τα έχω χαμένα. Αυτό τον καιρό, πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει».

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε χαρακτηριστικά: «Απευθυνόμαστε στους εργάτες και στους αγρότες, στους ΕΒΕ και στη νεολαία, σε όλους που συναντηθήκαμε στις κινητοποιήσεις για τα λαϊκά δικαιώματα, για το λαϊκό μόχθο που τον ληστεύουν. Απευθυνόμαστε στους αριστερούς ανθρώπους, ενταγμένους ή ανένταχτους, και τους καλούμε να στηρίξουν με την πάλη και με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Και εμείς που είμαστε σήμερα εδώ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ακούραστα, μαχητικά, μ' όλη τη δύναμη της πίστης που πρέπει να έχουμε στο δίκιο της εργατικής τάξης. Για να έρθουν οι καλύτερες μέρες. Και θα 'ρθουν σίγουρα»...

Να τα κάνετε εκατό και ακόμα παραπάνω

Ευχές από τους βιομηχανικούς εργάτες των εργοστασίων της περιοχής Ελαιώνα άκουσαν προχτές το πρωί οι κομμουνιστές της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που συζήτησαν μαζί τους

Με ένα κατακόκκινο γαρίφαλο άκουσαν προχτές την πρώτη «καλημέρα», από κομμουνιστές - μέλη της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια χάρτου «Σόφτεξ», «Χαρτελλάς» και «Χρυσανθακόπουλου», στη βιομηχανία γάλακτος «ΕΒΓΑ» και στο εργοστάσιο μπισκότων «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ». «Σήμερα, το ΚΚΕ κλείνει 85 χρόνια ιστορίας και δράσης πάντα στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων. Σας καλούμε να στρατευτείτε και εσείς και να το ενισχύσετε», ήταν η πρώτη κουβέντα που άκουσαν και η πρώτη αντίδραση ήταν ένα τεράστιο χαμόγελο. «Να τα κάνετε εκατό και ακόμα παραπάνω γιατί σας χρειαζόμαστε», ευχήθηκε χαρακτηριστικά μια εργαζόμενη. Ανάλογες, όμως, ήταν οι ευχές και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που τους δόθηκε χέρι - χέρι η ανακοίνωση της Αχτίδας μαζί με ένα γαρίφαλο και μάλιστα χωρίς κανένα δισταγμό, κανένα κόμπιασμα. Γιατί ξέρουν ότι θα συνεχίσουν να βλέπουν τους κομμουνιστές να τους περιμένουν ξημερώματα έξω από την πύλη, πριν πιάσουν μεροκάματο, είτε για να σταθούν στο πλευρό τους, είτε για να τους καλούν σε αγώνα.

ΑΧΤΙΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Εντείνουμε την προσπάθεια για την ισχυροποίησή του

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 85χρονα του ΚΚΕ οργάνωσε χθες το απόγευμα η Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι - μέλη και φίλοι του Κόμματος - στις τράπεζες.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η γραμματέας της Αχτίδας, Αλ. Μπαλού. Ακολούθησε απαγγελία του ποιήματος «Αλλά ποιο είναι το κόμμα» του Μπ. Μπρεχτ και έκλεισε με προβολή ταινίας, αφιερωμένης στην ίδρυση και την πολύχρονη δράση του ΚΚΕ μέχρι τα σήμερα.

Η Αλ. Μπαλού, μεταξύ άλλων, επισήμανε στην ομιλία της ότι η ίδρυση του ΚΚΕ ήταν αποτέλεσμα μια μακρόχρονης διαδικασίας, που οδήγησε στη «συνένωση του επιστημονικού σοσιαλισμού με το εργατικό κίνημα». Τιμάμε σήμερα τα 85 χρόνια ζωής του, είπε πιο κάτω, και «τα τιμάμε ουσιαστικά, εντείνοντας την προσπάθειά μας για την ενίσχυση και ισχυροποίησή του». Η ενίσχυσή του σημαίνει δυνάμωμα του ριζοσπαστικού ρεύματος στο λαό, χτύπημα της μοιρολατρίας. Αυτό που τους φοβίζει, κατέληξε, είναι το γερό κίνημα με λαϊκό μέτωπο, με ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί αυτό πριονίζει τα θεμέλια του δικού τους συστήματος.

Αντιδημοκρατική απαγόρευση

Το 1ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Πεντέλη θέλησε να επισκεφτεί χτες αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Ιωάννου, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου του ΚΚΕ Υγείας - Πρόνοιας της Αθήνας, με την ευκαιρία των 85χρονων του ΚΚΕ. Ομως αρχικά οι σεκιουριτάδες και στη συνέχεια ο διευθυντής του νοσοκομείου, Π. Αλομανής, σαν να είναι το νοσοκομείο τσιφλίκι τους, απαγόρευσαν στην αντιπροσωπεία να επισκεφτεί τους χώρους δουλιάς και να μιλήσει με τους εργαζόμενους, με το πρόσχημα ότι... δεν είναι προεκλογική περίοδος και δεν υπάρχει λόγος να αναστατωθεί η λειτουργία του νοσοκομείου!

Υστερα από τις έντονες πιέσεις της αντιπροσωπείας ο διευθυντής... δέχτηκε να γίνει περιοδεία, αλλά μόνο στην τεχνική και στις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Είναι γνωστά τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ για την οριστική διάλυση του νοσοκομείου, που έχει προκαλέσει πραγματική αναστάτωση στους εργαζομένους του και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Αλλά και η απέχθεια των κάθε λογής διορισμένων από την κυβέρνηση διευθυντάδων για την αγωνιστική φωνή του ΚΚΕ, τις φωνές που μπορούν να αφυπνίσουν τους εργαζόμενους κόντρα σε αυτή την πολιτική, που διαλύει τη δημόσια Υγεία και αφαιρεί τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ