ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ - ΠΑΟΚ 0-0
Του έμεινε η... υπεροχή

Τώρα αυτό καλό είναι; Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποχαιρέτησε όρθιος το φετινό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά τελικά το στραβοπάτημα στην Τούμπα μάλλον είναι αυτό που πονάει περισσότερο. Η λευκή ισοπαλία που απέσπασε ο «Δικέφαλος» στην Ουγγαρία με αντίπαλο την Ντέμπρετσεν δεν ήταν ικανή να του δώσει πρόκριση αφού το 1-1 των Ούγγρων στη Θεσσαλονίκη τους έκανε τελικά να πανηγυρίσουν αυτοί. Ο ΠΑΟΚ αν και είχε την κατοχή της μπάλας, δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα τους Ούγγρους. Ο Αγγελος Αναστασιάδης έστησε την ομάδα με επιθετικό σχήμα κυνηγώντας το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση, σε αντίθεση με την Ντέμπρετσεν που παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν στην έδρα της αρκέστηκαν στο αμυντικό παιχνίδι με τις αντεπιθέσεις. Παρ' όλα αυτά, οι «ασπρόμαυροι» πέρα από την κατοχή μπάλας δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία στην αντίπαλη εστία. Στο Β` μέρος ο Αναστασιάδης ρίσκαρε περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Σπάσιτς στην προσπάθειά του να φτάσει η ομάδα του σε ένα γκολ. Με το πέρασμα της ώρας η Ντέμπρετσεν υποχώρησε ενώ ο ΠΑΟΚ πίεσε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει τις φάσεις. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που σε μια αντεπίθεσή τους στο 89` είχαν δοκάρι με τον Χαλκόσι.

Ντέμπρετσεν: Τόμιτς, Φλάβιο, Σάντορ, Σζάτμαρι, Χάμπι, Νικόλοφ, Τόπι, Μποορ (Βίντσε 70'), Ινγκερ, Κις, Μπαϊζάτ (Χάλκουσι 70').

ΠΑΟΚ: Ατματζίδης, Κουτσόπουλος, Φουτσίνι (Βοσκαρίδης 80'), Καραδήμος (Γιαννιτσανάκης 65'), Ουντέζε, Χάγκαν, Χασιώτης (Σπάσιτς 60'), Βόκολος, Βαγγέλης, Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης.

ΑΡΗΣ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ 1-1
Χάρισε το βαθμό

To έργο του εκ των προτέρων ήταν δύσκολο, λόγω της ήττας με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, που δεν άφηνε πολλά περιθώρια πρόκρισης. Χτες στην Τούμπα για τον Αρη τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν η ιταλική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 27'. Παρ' όλα αυτά η ελληνική ομάδα κατάφερε να χαρίσει το βαθμό στην Ελλάδα, αφού αποχαιρέτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Περούτζια. Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προσπάθησαν να πάρουν το έλεγχο της μεσαίας γραμμής στηριζόμενοι στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό βοήθησε τους γηπεδούχους στο να δημιουργήσουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ταρντιόλι με πιο αξιόλογη αυτή του Κυζερίδη στο 13'. Μετά το 20λεπτο όμως η Περούτζια άρχισε να συνέρχεται και φάνηκε πιο απειλητική, βγαίνοντας στην επίθεση. Ετσι στο 27' ο Τεντέσκο σέντραρε από τα αριστερά ο Ζήσης Βρύζας με το στήθος έστρωσε θαυμάσια την μπάλα... στον Μαρτζιότα, που δε δυσκολεύτηκε με πλασέ να ανοίξει το σκορ. Ετσι πλέον ουσιαστικά τα πράγματα ξεκαθάρισαν όσον αφορά την υπόθεση -πρόκριση και ο ρυθμός της ελληνικής ομάδα έπεσε. Η επανάληψη κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα με την Περούτζια να είναι πιο απειλητική, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν σε μακρινά σουτ κυρίως με τον Φραντζέσκο. Στο 94` πάντως οι προσπάθειες του Αρη καρποφόρησαν, όταν με εκτέλεση φάουλ ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε το σκορ.

ΑΡΗΣ: Γκίτκος, Κούσας (69' Αμπελάς), Κατσιαρός, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Σελάντερ, Διγκάζης, Λαζανάς, Κυζερίδης, Πασαλής (82' Θεοδωρίδης), Φραντζέσκος (82' Αβραάμ Παπαδόπουλος). ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ: Ταρντιόλι, Ντι Λορέτο, Ντιαμουτέν, Ινόφο, Ζε Μαρία (75' Γκάτι), Φουζίνι, Γκρόσο (84' Λουμπούτης), Ομπόντο, Τεντέσκο, Μαρτζιότα (69' Μπερετόνι), Βρύζας.

ΠΑΟ
Προβληματισμός για Σανμαρτεάν

Ο προβληματισμός είναι για μια ακόμη φορά το στοιχείο που σκιαγραφεί την επόμενη μέρα μιας ακόμη εμφάνισης του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτή τη φορά μπορεί να μην είναι για λόγους εμφάνισης, αφού παρά την ήττα με 1-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι «πράσινοι» σε γενικές γραμμές στάθηκαν καλά, αλλά για δυο άλλους λόγους. Ο πρώτος αφορά την εμφάνιση του Λουτσεάν Σανμαρτεάν που για άλλη μια φορά έδειξε να μην είναι προσαρμοσμένος στα θέλω της ομάδας και το δεύτερο τη μικρή προσέλευση του κόσμου ακόμα και όταν ο αντίπαλος είναι οι «μπέμπηδες» της Αγγλίας. Ο Ρουμάνος διεθνής παρότι είχε να ξεκινήσει βασικός εδώ και 1,5 μήνα μόνο «φρέσκος» δεν παρουσιάστηκε μέσα στο ματς. Ηταν πιο αργός από κάθε άλλο παίκτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ υστέρησε χαρακτηριστικά και στον τομέα της υπεροχής του, δηλαδή τις πάσες. Δεν μπόρεσε να περάσει ούτε μια μπαλιά της προκοπής στους Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνου, ακόμη και σε περιπτώσεις που οι δύο προωθημένοι ήταν μόνο μερικά μέτρα μακριά του. Κι όλα αυτά χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Αλλωστε και ο ίδιος ο Σουμ φάνηκε να προβληματίζεται με την απόδοση του Σανμαρτεάν. «Το ρίσκο που πήραμε με τον Σανμαρτεάν έγινε γιατί το στιλ παιχνιδιού του θα ταίριαζε περισσότερο σε αυτό το ματς. Μια προσπάθεια ήταν και αυτή. Μόνο με τους αγώνες μπορεί να επανέλθει και όχι με τις προπονήσεις» είπε ο Ισραηλινός τεχνικός.

ΟΣΦΠ
Αλλο ένα εμπόδιο

Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό σημαίνει προετοιμασία για ένα ακόμη δύσκολο εμπόδιο όπως είναι ο αγώνας με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Ο Ολέγκ Προτάσοφ συνεχώς τονίζει στους παίκτες του να ξεχάσουν ό,τι έγινε στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και να αφοσιωθούν στο παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους» που είναι πολύ δύσκολο και βέβαια δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού και οι συνεργάτες του ξέρουν καλά ότι η Νέα Σμύρνη είναι μια έδρα που τα τελευταία χρόνια οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει άλλος χώρος για στραβοπάτημα αν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η προπόνηση της Πέμπτης ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το θετικό είναι ότι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος βρίσκεται πλέον σε πολύ καλό σημείο και θεωρείται ότι στον αγώνα της Νέας Σμύρνης θα είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, ενώ στο επόμενο ματς με τη Χαλκηδόνα θα κάνει την επανεμφάνισή του κάτω από τα δοκάρια των πρωταθλητών.

Κατά τ' άλλα οι Στολτίδης, Αντζας και Βενετίδης, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ θεραπεία και ατομικό, έκαναν οι Χούτος, Δεμιρτσόγλι, Ντόβας. Το δικό του πρόγραμμα με τρέξιμο, ακολούθησε ο Μάρτσιν Κούζμπα ο οποίος μέρα με τη μέρα δείχνει να ανεβάζει ρυθμούς.

ΓΟΥΣΟΥ

Για την Αμβέρσα του Βελγίου όπου θα γίνει 29 - 30 Νοεμβρίου το 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταολού, για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας από 9 ως 17 ετών, αναχωρεί σήμερα η ελληνική αποστολή. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν δύο αθλητές. Ο 16χρονος Γιώργος Μπακαούρης που θα διαγωνιστεί στη μακριά γροθιά, το ξίφος και στην επίδειξη παραδοσιακού όπλου και ο 17χρονος Κώστας Οικονομίδης που θα πάρει μέρος στα αγωνίσματα της νότιας γροθιάς, του κονταριού, του νοτίου σπαθιού και στην επίδειξη παραδοσιακής γροθιάς. Προπονητής θα είναι ο Κυριάκος Ελευθερίου, ενώ τη χώρα μας στους κριτές θα εκπροσωπήσει ο Γρηγόρης Υψηλάντης. Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δ. Αθανασίου.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Τέλος από FEL

Τώρα έτσι που ήρθαν τα πράγματα η FEL έδιωξε τον ΠΑΟΚ ή ο «Δικέφαλος» έφυγε από τη διοργάνωση; Οπως και να έχει πάντως η σχέση της ελληνικής ομάδας με τη διοργάνωση της ΦΙΜΠΑ αποτελεί παρελθόν. Αιτία το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μετάβαση των «ασπρόμαυρων» στην Αγκυρα για τον αγώνα με την «Τουρκ Τέλεκομ» με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει τελικά. Η ΦΙΜΠΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη έκανε γνωστό ότι ο «δικέφαλος» αποτελεί παρελθόν από τη διοργάνωση, καθώς αρνήθηκε να μεταβεί στην Αγκυρα για τον προγραμματισμένο αγώνα με την «Τέλεκομ» ενώ κάνει λόγο για κυρώσεις. Οπως διευκρινίζεται η FEL θα συνεχίσει ως έχει με 7 ομάδες στον πρώτο όμιλο και καμία αλλαγή δε θα γίνει στο σύστημα διεξαγωγής. Παράλληλα εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κάνουν λόγο για έγγραφο που στάλθηκε στα γραφεία τους από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και το οποίο αναφέρει χρεοκοπία της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν και ο λόγος για την αποχώρηση του από τη διοργάνωση της FEL. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους δεν έμειναν ανενεργοί και για αυτό το λόγο απάντησαν με σχετική ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά βαφτίζει τα σενάρια ανυπόστατα ενώ επισημαίνουν ότι το μόνο που ζήτησαν ήταν η αναβολή του παιχνιδιού.

ΠΡΟΠΟ
Πονηρό δελτίο

Εξαιρετικά δύσκολο είναι το τακτικό δελτίο αυτής της βδομάδας, αφού τα περισσότερα ματς είναι αμφίρροπα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προγνωστικά του «Ρ»:

1. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Εύκολα ή δύσκολα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα φθάσει στη νίκη. Προτείνεται: 1

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ: Ανοικτό ματς θα γίνει στη Λεωφόρο όπου όλα είναι πιθανά. Προτείνεται: 1,Χ,2

3. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ: Η Ενωση είναι πιο κοντά στην επιτυχία. Προτείνεται: 2

4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι φιλοξενούμενοι είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Προτείνεται: 2

5. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΙΩΝΙΚΟΣ: Ντέρμπι ουραγών, όπου όλα είναι πιθανά. Προτείνεται: 1,Χ,2

6. ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Οι γηπεδούχοι είναι το λογικό φαβορί. Προτείνεται: 1,Χ

7. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΑΡΗΣ: Η ισοπαλία είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα. Προτείνεται: Χ

8. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τον πρώτο λόγο στη Ριζούπολη έχει η «ελαφρά ταξιαρχία». Προτείνεται: 1,Χ

9. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Από τα γερά στάνταρ του δελτίου. Προτείνεται: 1

10. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Η έδρα και σε αυτό το ματς θα παίξει σημαντικό ρόλο. Προτείνεται: 1

11. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ντέρμπι κορυφής θα γίνει στη Χαλκιδική. Προτείνεται: 1,2

12. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Οι Σερραίοι είναι πιο σιμά στη νίκη. Προτείνεται: 1

13. ΠΑΡΜΑ - ΚΙΕΒΟ: Φαβορί οι γηπεδούχοι, όμως και οι φιλοξενούμενοι μπορούν την ισοπαλία. Προτείνεται: 1,Χ

Σ13: ΡΕΤΖΙΝΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Κλασική ιταλική συνταγή. Προτείνεται: Χ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ