ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Μπορούσε και καλύτερα

Η τύχη... γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό. Η Οσέρ, η μόνη ομάδα την οποία απευχόταν να βρει μπροστά του στη φάση των «32» του ΟΥΕΦΑ, είναι τελικά η αντίπαλός του. Λογικά λοιπόν οι «πράσινοι» δε δηλώνουν ευχαριστημένοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι... αυτοαποκλείονται αμαχητί. Ο Σουμ σχολίασε, λακωνικά: «Η Οσέρ ήταν ο πιο δύσκολος από τους αντιπάλους που είχαμε στο γκρουπ. Αυτή μας έτυχε, με αυτή θα παίξουμε. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι 50-50».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αντιδράσεις κάποιων παιχτών. Ο Γκούμας είπε: «Είμαστε καλύτεροι στα δύσκολα. Ηταν η πιο δύσκολη ομάδα του γκρουπ, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να σταθούμε σε οποιαδήποτε έδρα και με οποιοδήποτε αντίπαλο». Ενώ ο Παπαδόπουλος ανέφερε: «Είναι μια δύσκολη και καλή ομάδα η Οσέρ. Οπλο της είναι ο Σισέ. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την άνοδο του γαλλικού ποδοσφαίρου, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και την αξία και την ευρωπαϊκή εμπειρία του Παναθηναϊκού».

Πάντως οι Γάλλοι δεν προκαλούν δυσάρεστες αναμνήσεις, για επίσημη αναμέτρηση, στους τριφυλλοφόρους. Την περίοδο 1987 - '88 οι δύο ομάδες είχαν ξανασυναντηθεί, στα πλαίσια του ίδιου θεσμού. Με νίκη 2-0 στην Αθήνα και «γλυκιά» ήττα στη Γαλλία με 3-2, ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί. Αντίθετα οι πρόσφατες θύμησες, από την ομάδα με... ισόβιο προπονητή το Γκι Ρου, είναι «γκρίζες». Σε αγώνα προετοιμασίας, το καλοκαίρι, οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί με 4-1 (42', 44' Σισέ, 76' Ακαλέ, 86' Μαϊνό - 66' Ζουτάουτας). Ο Ισραηλινός τεχνικός πάντως επισήμανε ότι «άλλο εκείνο το ματς, άλλα τα τωρινά. Δεν υπάρχει καμία σχέση και καμία σύγκριση». Αυτή τη στιγμή η Οσέρ βρίσκεται στην 5η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, με 29 βαθμούς σε 17 αγώνες. Η πρώτη αναμέτρηση στις 26/2 θα διεξαχθεί στη Γαλλία κι ο επαναληπτικός στις 3 Μάρτη στη «Λεωφόρο».

  • Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Μπρόντμπι (Δανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Πάρμα (Ιταλία)-Γκεντσλερμπιρλιγκί (Τουρκία), Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Μαρσέιγ (Γαλλία)-Ντνίπρο (Ουκρανία), Σέλτικ (Σκοτία)-Τέπλιτσε (Τσεχία), Περούτζια (Ιταλία)-Αϊντχόβεν (Ολλανδία), Γκρότσλιν (Πολωνία)-Μπορντό (Γαλλία), Βαλένθια (Ισπανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία), Γαλατασαράι (Τουρκία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Μπριζ (Βέλγιο)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), Σοσό (Γαλλία)-Ιντερ (Ιταλία), Λίβερπουλ (Αγγλία)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Μαγιόρκα (Ισπανία), Γκαζιαντεπσπόρ (Τουρκία)-Ρόμα (Ιταλία), Βαλερένγκα (Νορβηγία)-Νιούκαστλ (Αγγλία).
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ανεβαίνουν οι τόνοι

ΑΕΚ και ΠΑΟ κοντράρονται σήμερα στα Λιόσια

Sportidea

ΑΕΚ και ΠΑΟ κοντράρονται σήμερα στα Λιόσια
Στα ύψη φτάνει η αγωνία στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 που περιλαμβάνει σημαντικές κόντρες μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στα πρώτα σκαλοπάτια της βαθμολογίας, όπου ενδεχομένως να υπάρξουν ανακατατάξεις. Την παράσταση βέβαια κλέβει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στα Ανω Λιόσια, ενώ εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δοκιμασία του πρωτοπόρου Αμαρουσίου στο «Ιβανώφειο» με τον Ηρακλή.

Στα Ανω Λιόσια, σε έναν αγώνα όπου τα προγνωστικά απουσιάζουν, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα προσπαθήσουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα όχι μόνο για βαθμολογικά οφέλη αλλά και για το γόητρο. Στον αγωνιστικό τομέα ο Φώτης Κατσικάρης δεν μπορεί, όπως είναι γνωστό, να υπολογίζει τον Πέρο Αντιτς, που θα απουσιάσει για περίπου 20 μέρες, αφού έχει υποστεί υποτροπή στο τραύμα του στην ωμοπλάτη. Στην αντίπερα όχθη, εξίσου σημαντική βάρους είναι η απουσία του Μάικ Μπατίστ, που κι αυτός δεν μπορεί να βοηθήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς λόγω του τραυματισμού του. Οσον αφορά το νέο απόκτημα των «πρασίνων», Χάρις Μουγεζίνοβιτς δεν έχει ακόμη δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό είναι θέμα ημερών. Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών για τους φιλάθλους λόγω της γνωστής τιμωρίας της Ενωσης.

Μια ακόμα δύσκολη αποστολή περιμένει το Μαρούσι που θα αγωνιστεί κόντρα στον Ηρακλή εκτός έδρας. Με όπλο την έδρα του ο «Γηραιός» θέλει να γίνει φέτος η πρώτη ομάδα που θα σπάσει το αήττητο του Αμαρουσίου. Αλλωστε αν το καταφέρει θα ανέβει πιο ψηλά στη βαθμολογία. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη με τον αέρα της πρωτοπόρου θα προσπαθήσει να φύγει αλώβητη από τη Θεσσαλονίκη ώστε να συνεχίσει να παραμένει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα.

Σπουδαίο παιχνίδι γίνεται και στο Περιστέρι όπου το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Συνοπτικά το πρόγραμμα. Σάββατο. (ΛΙΝΤΟ 17:00) Ηράκλειο-Απόλλων Π., (Ν. Σμύρνη 17:00 ΕΤ-1) Πανιώνιος-Αρης, (Ιβανώφειο 18:00) Ηρακλής-Μαρούσι. ΚΥΡΙΑΚΗ: (Περιστερίου 17.00 ΕΤ-1) Περιστέρι-ΠΑΟΚ, (Κορυδαλλός TV MAGIC 17.00) Ολυμπιακός-Μακεδονικός, (Νέα Φιλαδέλφεια 19:00) Ιωνικός ΝΦ-Ηλυσιακός, (Ανω Λιόσια 21:00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ)ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ
Στην κορυφή του κόσμου

Με έπαθλο τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη για το 2003 θα τεθούν αντιμέτωπες στη Γιοκοχάμα την Κυριακή το μεσημέρι (12.15 ώρα Ελλάδας) Μίλαν και Μπόκα Τζούνιορς. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Κάρλο Αντσελότι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Νέστα, Αμπροζίνι και Ιντσάγκι, όμως διαθέτει πληθώρα εναλλακτικών λύσεων, γεγονός που καθιστά την ομάδα του φαβορί. Από την άλλη πλευρά, οι Αργεντινοί του Κάρλος Μπιάνκι θα στηριχτούν στο νέο αστέρι της χώρας, τον 19χρονο επιθετικό Κάρλος Τέβεζ, ενώ στο Μπουένος Αϊρες έμειναν οι τραυματίες Μπαρίχο, Εστέβεζ και Σιλβέστρε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εφόσον η Μίλαν κατακτήσει το Κύπελλο θα γίνει η πρώτη ομάδα με τέσσερις επιτυχίες, ενώ η Μπόκα το έχει κατακτήσει δύο φορές.

ΒΟΛΕΪ - Α1
Ντέρμπι στη Λεωφόρο

Το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ηρακλή δεσπόζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών, η οποία θα διεξαχθεί αύριο. Και οι δυο ομάδες προέρχονται από σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία. Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται το επικίνδυνο Παγκράτι, που λίγες αγωνιστικές πριν πέρασε θριαμβευτικά από το κλειστό της Λεωφόρου, με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να προφυλάσσει κάποιους παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό. Ο ΠΑΟΚ, παίζει εντός έδρας, με αντίπαλο τον ιδιαίτερα επικίνδυνο μακριά από το γήπεδό του Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η Ορεστιάδα έχει μια καλή ευκαιρία να βελτιώσει τη βαθμολογική θέση της παίζοντας με την ΑΕΚ, ενώ ΑΕ Νίκαιας και ΕΑ Πατρών καλούνται να εκμεταλλευτούν τις έδρες τους, με αντίπαλους το Ρέθυμνο και τον Αρη αντίστοιχα. Το πρόγραμμα: Ολυμπιακός - Παγκράτι (18.00, γήπ. Γλυφάδας), Νίκαια - Ρέθυμνο (18.30, γήπ. «Καραμπίνη»), ΟΚ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19.00, γήπ. ΠΑΟΚ), Ορεστιάδα - ΑΕΚ (19.00, γήπ. Ορεστιάδας) ΕΑ Πατρών - Αρης (19.00, γήπ. ΕΑ Πατρών). Παναθηναϊκός - Ηρακλής (21.15, γήπ. Παναθηναϊκού).

ΠΟΛΟ - Α1
«Πειραιώτικη» υπόθεση

Η πειραιώτικη μονομαχία μεταξύ του Εθνικού και του Ολυμπιακού μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Οι γηπεδούχοι «κυανόλευκοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την αγωνιστική πτώση των «ερυθρόλευκων» και να αποδείξουν ότι και φέτος είναι ικανοί να κοντράρουν τα φαβορί για τον τίτλο. Βέβαια οι πρωταθλητές δεν επιθυμούν να δείξουν ότι είναι ευάλωτοι, καθώς η Βουλιαγμένη καιροφυλαχτεί. Οσον αφορά για τους «μπέμπηδες», αναμένεται να πάρουν εύκολα τους δύο πόντους της νίκης, καθώς ο ουραγός Ποσειδών Ιλισίων δε φαίνεται να μπορεί να χτυπήσει τον αγώνα. Συναρπαστικό παιχνίδι αναμένεται και στη Χίο, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί την Πάτρα, η οποία μέσα από τις εμφανίσεις θυμίζει κάτι από την πολύ καλή ομάδα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: (18.00) Πανιώνιος - Π. Φάληρο, (18.30) Βουλιαγμένη - Ποσειδώνας Ιλ., (19.00) Χανιά - Χαλκίδα, (19.00) Χίος - Πάτρα, (20.00) ΠΑΟΚ - Ηρακλής, (20.00 )Εθνικός - Ολυμπιακός.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Βαυαροί εναντίον Μαδριλένων

Η κόντρα της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα παιχνίδια της Β` φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Ως γνωστόν, από φέτος καταργείται από τη συγκεκριμένη φάση ο θεσμός των ομίλων και πλέον τα παιχνίδια αποκτούν τη μορφή του νοκ άουτ. Ετσι μετά την κλήρωση προέκυψαν τα ζευγάρια της επόμενης φάσης όπου σίγουρα το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα στην ομάδα του Μονάχου και τους Μαδριλένους. Το δικό τους ενδιαφέρον κρύβουν τα παιχνίδια της Κορούνια με τη Γιουβέντους αλλά και της Πόρτο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 24-24 Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί στις 9-10 Μάρτη. Το πρόγραμμα αναλυτικά: Σπάρτα Πράγας - Μίλαν, Θέλτα - Αρσεναλ, Λοκομοτίβ Μόσχας - Μονακό, Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης, Κορούνια - Γιουβέντους, Πόρτο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Στουτγκάρδη - Τσέλσι, Σοσιεδάδ - Λιόν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ