ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λάμπρος Γεωργόπουλος
Λάμπρος Γεωργόπουλος
Φωτ.

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΚΑΛΕ, τα παιδιά της προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω Αχτίδας Μεταφορών.

* * *

Στη μνήμη του αλησμόνητου κομμουνιστή και ανθρώπου ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΡΙΛΑΡΗ, ο οποίος «έφυγε» πολύ νέος, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης 20 ευρώ.

Οι φίλοι του Λουκία Α., Λάκης Μ.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 15 Μάη 1998, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ, μας «άφησε» για πάντα πριν από ένα χρόνο. Εχασε τη ζωή του σε δυστύχημα. Μεγάλο το κενό από την απώλεια του μονάκριβου αδελφού μας.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική γιορτή του προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Ανθούλα Αραμπατζή, Αγγελική Ρώτα

* **

ΦΩΤ.

Πέρασαν κιόλας 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ. Ανήσυχος και ασυμβίβαστος ο μπαρμπα-Σπύρος, ορφάνεψε σε πολύ μικρή ηλικία και αναγκάστηκε νωρίς να μπει στη βιοπάλη. Ηταν όμως «παρών» σε όλα τα αγωνιστικά προσκλητήρια. Για το διώξιμο του κατακτητή, ως υπεύθυνος διαφώτισης στα αετόπουλα, στην περιοχή Πωγωνίου Ηπείρου, ως αντάρτης της Πολιτοφυλακής. Ηταν όμως εκεί και στους κατοπινούς αγώνες για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο και ανθρώπινο μέλλον.

Μαρία Δενδρινού
Μαρία Δενδρινού
Στη μνήμη του ο Κώστας και η Καλυψώ προσφέρουν 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων ΕΛΑΣιτών, του αδερφού μου Σπύρου Σερμπενιάδη, του θείου μου Γιάγγου Καραμίχα ή Βαγγέλη, του Γιάννη Γραμματικάκη ή Αστραπόγιαννου, του Δημήτρη Σάρλη ή Αχιλλέα, του Μαμούρη ή Νταν-Νταν, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΑ, 200 Ευρώ και τους αφιερώνω το παρακάτω ποίημα του αξέχαστου Κώστα Γιαννόπουλου:

«1948

Αδέλφια μου, κι αν έφτασε η στερνή μας η ώρα, στον ολάνοιχτο μας δρόμο θα είναι ολότελα δική μας η νίκη σαν νικήσουμε τον τρόμο, κάθε θάνατο.

Αδέλφια μου, τούτη τη νύχτα μέσα στο βρωμερό κελί μου προσμένουμε το θάνατο, εγώ και οι αδερφοί μου, που προσοχή μπροστά μας στέκει.

Αδέρφια μου: να πάνω και κάτω σε όλη την Ελλάδα αστροπελέκι και νικήτρια ιαχή των αδελφών μας υψώνοντας το φλάμπουρο ντουφέκι και σιγοντάρουν το τραγούδι το δικό μας.

Ασπρομάτα η λευτεριά μας παραστέκει και είμαστε ένα εγώ και εκείνη το όνειρό μας».

Γεώργιος Σερμπενιάδης

ΥΓ: Γράφτηκε το 1948 και παρελήφθη από εμένα τον ίδιο στο θάλαμο 17 Β΄ Ακτίνα, κομιστής ο φύλακας Μαμούρης Νταν - Νταν.

* * *

Στη μνήμη της θείας μου ΕΥΔΟΚΙΑΣ Απ. ΠΟΛΥΖΟΥ από τα Τρίκαλα, μέλους του ΚΚΕ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία πέθανε στις 15 Δεκέμβρη 2003 και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Τρικάλων, 50 ευρώ.

Κλεόβουλος Δενδρινός
Κλεόβουλος Δενδρινός
Δημήτρης Πολύζος

* * *

Η Ελένη Ανάγνου Σακαλή από την Κοζάνη, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ και μαχήτρια του ΔΣΕ, προσφέρει στο ΚΚΕ, για τα 85 χρόνια του, 50 ευρώ ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς.

* * *

Φωτ. 2

Ο Θάνος και η Βούλα Αθανασόπουλου προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, στη μνήμη του πατέρα τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, παλαίμαχου αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ, της κόρης τους ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία έφυγε πολύ νέα από τη ζωή, του αδελφού τους ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ πολιτικού επιτρόπου της ΙΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ και του γαμπρού τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Στις 9 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 μήνες από το θάνατο της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΑΛΙΚΗΣ Β. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε μέσω Τομεακής Οργάνωσης ΕΜΠ της ΚΝΕ 160 ευρώ και δίνουμε όρκο παντοτινό για συνέχιση του αγώνα ώσπου να βρουν τα οράματά της δικαίωση.

Η οικογένειά σου

Βάϊος - Κατερίνα - Βασίλης

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ Αναστ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ και της ΜΑΡΙΑΣ Ματσούκη - ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ, οι οποίοι έζησαν και «έφυγαν» πιστοί στα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, οι κόρες τους Νίκη, Ελευθερία και Ειρήνη προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, 150 ευρώ.

ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
* * *

Στο αειθαλές, αγέρωχο και πάντα νέο - νεότερό μου κατά 4 χρόνια - ΚΚΕ, για τα 85 χρόνια του και για την Οικονομική Εξόρμησή του, προσφέρω άλλα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, και εύχομαι να πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις του, για να 'ναι κορυφαία αγωνιστική δύναμη και απαντοχή των κατατρεγμένων, μα και πίστη ακράδαντη για την αναπόφευκτη σοσιαλιστική ανέλιξη της κοινωνίας.

Μπάμπης Λεωνιδάκης

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, παλαίμαχου κομμουνιστή, προσφέρω 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Εμπόρων.

Ο ανιψιός του Θανάσης

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, τον οποίο «χάσαμε» πρόσφατα και των γονιών μου ΦΩΤΗ και ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καματερού.

Β. Σκοΐδου

* * *

Ο Δημήτρης Σιγάλας προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, στη μνήμη της μητέρας του ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ και της αδελφής του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, του θείου του ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, επιτρόπου του ΔΣΕ, ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΥ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΡΕΤΣΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΡΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, η σύζυγός του Κωνσταντίνα Χαρού και ο γιος του Δημήτρης Χαρός προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω Αχτίδας Βιομηχανίας.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 17 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του η αδελφή του Μαρία προσφέρει 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΔΗΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ Λογοθέτη - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο Μιχάλης Σαρδής προσφέρει 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Αχαρνών.

ΚΑΚΑΛΕ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΚΑΛΕ ΜΑΡΙΑ
* * *

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του πατέρα μου ΓΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗ προσφέρω, μέσω της ΤΟ μεγάλων κλάδων της ΚΝΕ, 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γιάννης


Λευτέρης Αραμπατζής
Λευτέρης Αραμπατζής

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΑΦΙΩΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΑΦΙΩΤΗΣ
φωτό

Το Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003 θα γίνει το μνημόσυνο για τα 3 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μας

ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΛΑΦΙΩΤΗ

στο νεκροταφείο Λαυρίου στις 8.30 το πρωί.

φωτο

* * *

Πέρασαν 37 ημέρες που έφυγε από κοντά μας ο λατρευτός σύζυγος, πατέρας και παππούς ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΣ. Η ζωή του ήταν υπόδειγμα ήθους, καλοσύνης και αγώνα. Πάντα διακριτικός και πάντα δίπλα σ' όποιον τον είχε ανάγκη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Τοπ. Αυτ. Αιγάλεω.

ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ.

Η σύζυγος: Ελένη. Τα παιδιά: Σούλα - Βαγγέλης - Μαίρη - Γιάννης. Τα εγγόνια: Μιχάλης - Παναγιώτης - Ελένη - Τάσος.

Το μνημόσυνο γίνεται την Κυριακή 21/12/03 στην Αγ. Τριάδα ΑΙΓΑΛΕΩ 10 π.μ.

* * *

ΦΩΤ.

Αύριο, Κυριακή 21 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην εκκλησία Αγίας Σοφίας Ταύρου γίνεται το μνημόσυνο του

ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΦΡΟΥ

Ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας γεννήθηκε το 1917 στους Βουρλιώτες Σάμου. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ. Ηταν δραστήριο μέλος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Πέθανε στις 21 Δεκέμβρη 2002. Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, προσφέρουμε 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του.


Κώστας Κατσούφρος
Κώστας Κατσούφρος

ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧ.
ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ