ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ντέρμπι αιωνίων

Στα Πατήσια θα κοντραριστούν ΠΑΟ και Ολυμπιακός

Sportidea

Στα Πατήσια θα κοντραριστούν ΠΑΟ και Ολυμπιακός
Μπορεί να περίμεναν πολύ άλλα τελικά στο φινάλε του Α' γύρου θα λύσουν για πρώτη φορά φέτος τις διαφορές τους οι δυο «αιώνιοι» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που κοντράρονται στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής. Την Κυριακή, στο κλειστό των Πατησίων, ο νταμπλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που όπως είναι φυσικό δε χωρούν προγνωστικά. Και βέβαια εκτός του βαθμολογικού ενδιαφέροντος η αγωνιστική κατάσταση των δυο ομάδων που κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, κάνει το παιχνίδι να αποχτάει και άλλη σημασία, κυρίως για τα ψυχολογικά οφέλη που θα προκύψουν από τη νίκη απέναντι σε ένα βασικό αντίπαλο. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από νίκες στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι οικοδεσπότες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Αμαρουσίου και να το «πιάσουν» στην πρώτη θέση, ενώ στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα θέλουν το «διπλό», προκειμένου να πλησιάσουν στην πρώτη τετράδα, από την οποία έχουν απομακρυνθεί..

Κατά τ' άλλα, το πρωτοπόρο Μαρούσι μπορεί να έχασε την περασμένη βδομάδα για πρώτη φορά έδαφος, όμως δε θα ήθελε να το επαναλάβει υποδεχόμενο στο κλειστό του Αγίου Θωμά τον Ιωνικό ΝΦ. Ο τρίτος της παρέας της κορυφής, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Πυλαία τον Πανιώνιο, σε ένα ιδιαίτερα «επικίνδυνο» παιχνίδι. Η ΑΕΚ από τη μεριά της, δεν έχει και τόσο εύκολο έργο, καθώς θα πρέπει να περάσει αλώβητη από την Πάτρα και τον Απόλλωνα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

(16:30 Ιβανώφειο ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) Αρης-Ηράκλειο, (17:00 Ιλίσια ΝΕΤ) Ηλυσιακός-Περιστέρι, (18:30 Ν.Σμύρνη) ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, (19:00 Αμαρουσίου ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) Μαρούσι-Ιωνικός ΝΦ. ΚΥΡΙΑΚΗ: (17:00 Κοζάνη) Μακεδονικός-Ηρακλής, (17:00 Πάτρας ΝΕΤ) Απόλλων Πατρών-ΑΕΚ, (21:15 Σπόρτιγκ ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

  • Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ Νικηφόρος Ντόκας, αποφάσισε την Παρασκευή την επανάληψη του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, όπου οι «πράσινοι» είχαν πάρει τη νίκη με 67-65. Ο δικαστής δέχτηκε ως αποδεικτικό στοιχείο το βίντεο της αναμέτρησης και έκρινε πως η απόφαση του Κορομηλά να δοθεί κατοχή μπάλας στον Παναθηναϊκό μετά το λάθος της γραμματείας στη χρονομέτρηση, το οποίο και παραδέχτηκε η Πασχαλίτσα Δαλιάνη (δόθηκαν 24 δεύτερα στην ΑΕΚ αντί για 6) επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα. Τη Δευτέρα αναμένεται να κοινοποιηθεί το πλήρες σκεπτικό της απόφασης, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ. Η ημερομηνία επανάληψης δεν έχει οριστεί και στον ΕΣΑΚΕ προβληματίζονται ιδιαίτερα ελέω έλλειψης κενών ημερών από τη στιγμή που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός προκριθούν στον επόμενο γύρο της Ευρωλίγκα.
ΗΡΑΚΛΗΣ
Από Ξάνθη... Ευρώπη

Την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα με την Ξάνθη καθώς σε περίπτωση νίκη τότε το όνειρο της εξόδου στην Ευρώπη θα γίνει πιο βατό, επισήμανε με δηλώσεις του ο προπονητής του Ηρακλή Ματς Γκίμπλαντ, που θεωρεί βήμα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση τον αυριανό αγώνα στον οποίο θέλει να φθάσει η ομάδα του σε καρέ επιτυχιών.

«Αν φτάσουμε τους 22 βαθμούς την Κυριακή θα είναι ένα μεγάλο βήμα για να κυνηγήσουμε το ΟΥΕΦΑ. Παραλάβαμε την ομάδα πληγωμένη με 10 βαθμούς και σε τρία παιχνίδια καταφέραμε και αλλάξαμε λίγο την κατάσταση. Ακόμη βέβαια και να κατακτήσουμε τους 22 βαθμούς είναι δύσκολο να μιλάμε για το μέλλον, καθώς δεν ξέρουμε αν με αυτούς θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Ελπίζουμε τα παιδιά να έχουν τις δυνάμεις για να τελειώσουν θετικά το ματς με την Ξάνθη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουηδός τεχνικός.

ΑΡΗΣ
Νίκη και θέαμα

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι η μοναδική σκέψη που κάνουν ο Ολε Σκόμποε και οι ποδοσφαιριστές του. Ο Αρης αντιμετωπίζει το «Δικέφαλο του βορρά» αύριο στην Τούμπα και όπως είπε ο Δανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου, αυτό που ζητά από την ομάδα του δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Ολε Σκόμποε αναφέρθηκε και στην... αναμέτρησή του με τον Αγγελο Αναστασιάδη, με τον οποίο είχαν παίξει αντίπαλοι και ως ποδοσφαιριστές. «Πάντα διασκέδαζα στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Πάντα υπήρχε ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ανάμεσα στις ομάδες. Περιμένω με ανυπομονησία το παιχνίδι στην Τούμπα, στο οποίο το παράδοξο είναι ότι θα αντιμετωπίσω ένα παλιό μου αντίπαλο, τον Αγγελο Αναστασιάδη. Οι παίκτες μου είναι ανυπόμονοι να παίξουν σε ένα καλό γήπεδο και η φιλοδοξία μας είναι όχι μόνο να κερδίσουμε, αλλά και να παίξουμε πραγματικά καλό ποδόσφαιρο. Πληρώσαμε πολύ ακριβά την καλή εμφάνισή μας στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή. Ο Κούσας είναι εκτός αγωνιστικής δράσης μετά την αποβολή του και ο Πασσαλής είναι τραυματίας στο γόνατο. Πιστεύω όμως ακόμη και έτσι ότι θα επιστρέψουμε με μια καλή και ενδιαφέρουσα ενδεκάδα», είπε ο Σκόμποε.

ΠΟΛΟ

Χωρίς το ιδιαίτερα μεγάλο παιχνίδι ξεκινά ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος της Α1, καθώς τα φαβορί θεωρητικά τουλάχιστον έχουν εύκολο έργο. Από την παρέα των πρωτοπόρων ο Ολυμπιακός είναι αυτός που αναγκάζεται λόγω προγράμματος να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το πρόγραμμα: (18:00) Χανιά-Ποσειδών Ιλισίων, (18:30) Βουλιαγμένη-Ηρακλής, (19:00) Πανιώνιος-Χίος, (19:00) Εθνικός-Π. Φάληρο, (19:30) Πάτρα-Χαλκίδα, (19:45) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Δύσκολη αποστολή

Το δεύτερο αγώνα για τον 4ο γύρο του Τσάλεντς δίνει σήμερα (18.00) ο ΓΑΣ Κιλκίς. Θα προσπαθήσει να ανατρέψει τη διαφορά των εννέα γκολ, της ήττας με 29-20 στον πρώτο αγώνα με την ιταλική Γκαμάντουε Σέτσια και να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Ο προπονητής του ΓΑΣΚ, Νίκος Γεωργιάδης, δήλωσε: «Το εγχείρημά μας είναι πολύ δύσκολο αλλά το ευτύχημα είναι ότι έχει ανορθωθεί το ηθικό μας μετά το παιχνίδι με τον Φίλιππο, όπου μας άξιζε τουλάχιστον ο βαθμός της ισοπαλίας και στο οποίο πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε και συνεπώς δεν έχουμε λόγο να έχουμε άγχος. Από την άλλη πλευρά, οι αντίπαλοί που έρχονται ίσως επαναπαυμένοι από τη διαφορά των εννέα γκολ, δε θα έχουν ενδεχομένως το ίδιο πείσμα με εμάς. Εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε. Πρέπει να πάμε μεθοδικά και σταδιακά να πάρουμε τη διαφορά. Να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα ώστε να πάρουμε την πρόκριση ακόμη και με εννέα γκολ».

ΒΟΛΕΪ
Επίκεντρο ο βοράς

Στον βορά συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της 15ης αγωνιστικής, αφού εκεί θα γίνουν δυο από τα πια σημαντικά παιχνίδια. Ο Ηρακλής θα υποδεχτεί την Ορεστιάδα στο «Κατσάνειο» θέλοντας να ρεφάρει την ήττα από τον Παναθηναϊκό και να διατηρήσει την επαφή του με την πρώτη θέση. Στον Εβρο, ο Εθνικός Αλεξανδρούπουλης που εμφανίζεται ιδιαίτερα δυνατός στην έδρα του θα υποδεχτεί τον Αρη. Πιο εύκολο έργο έχει ο πρώτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός κόντρα στην αδύναμη ΑΕΚ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό που θα υποδεχτεί την ΕΑ Πατρών. Το πρόγραμμα αναλυτικά: Σάββατο:(Αλεξανδρούπολης, 19.00) Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Αρης, (Μετς 19.00) Παγκράτι - ΑΕ Νίκαια, (Ζοφριάς, 19.00) ΑΕΚ - Ολυμπιακός, (Κατσάνειο, 19.00) Ηρακλής - Ορεστιάδα, (Λεωφόρος 19.00) ΠΑΟ - ΕΑ .Πατρών Κυριακή: (Ρεθύμνου, 21.15) Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ (ΕΤ3).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Διπλή αυλαία

Με δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής.

Η αρχή θα γίνει στις 14.45 στο γηπέδου του Ταύρου όπου η ΑΕΚ τυπικά γηπεδούχος θα φιλοξενήσει την Καλλιθέα (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ευελπιστεί στην τρίτη συνεχόμενη νίκη που θα τη διατηρήσει σε τροχιά προσέγγισης της κορυφής. Στην αντίπερα όχθη, στην ομάδα της Καλλιθέας θα έχουμε το ντεμπούτο στον πάγκο για τον Τάκη Λεμονή.

Στα Ανω Λιόσια στις 17.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) ο ουραγός Ακράτητος θα αντιμετωπίσει τη Χαλκηδόνα. Τόσο ο Αντώνης Κασδοβασίλης όσο και ο Γιώργος Παράσχος τονίζουν πως το ματς θα κριθεί στη δύναμη αλλά και στην αποφασιστικότητα των παικτών.

  • Χτες, μετά την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΗΕΜΘ ήρθε και η Ενωση Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΗΠ) να στηρίξει την απόφαση του ΠΣΑΤ για δεκάλεπτη αποχή στην κάλυψη των αγώνων ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ