ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
Σελ. /40
ΚΟΖΑΝΗ
Στη μάχη ακούραστα μέχρι και την τελευταία ώρα

«Τώρα ήρθε ο καιρός να ενισχύσουμε, να ψηφίσουμε το ΚΚΕ για να τσακίσουμε τη μοιρολατρία. Για να δυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση των εργαζόμενων και του λαού».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην πολιτική συγκέντρωση της ΝΕ Κοζάνης, στη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου, το οποίο στηρίζει το ΚΚΕ στο νομό.

Η αίθουσα του «Κοβεντάριου» γέμισε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που συστρατεύονται με το ΚΚΕ στη μάχη και για την εκλογική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εργατικών σωματείων. Στην εκδήλωση μίλησε ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε πως δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες στο λαό, αφού ήδη από τώρα - πριν τις εκλογές - το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπόσχονται χειρότερες μέρες για το λαό. Και κατέληξε καλώντας τους φίλους και τους οπαδούς του κόμματος, όλα τα κομματικά μέλη να δώσουν ακούραστα τη μάχη μέχρι και την τελευταία ώρα ώστε να φτάσουν σε κάθε σπίτι, γειτονιά, χωριό, γιαπί, εργοτάξιο, σε κάθε χώρο δουλιάς οι θέσεις του ΚΚΕ και η πολιτική του πρόταση.

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα ισχυροποιήσει την αγωνιστική διάθεση της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων, της εργαζόμενης διανόησης, των νέων. Θα στηρίξει την αυτοπεποίθηση για αγώνα, για κινητοποίηση ευρύτερων δυνάμεων για διεκδικήσεις που θα βελτιώνουν τη ζωή των εργαζομένων, κυρίως όμως θα διαμορφώνουν προϋποθέσεις ανάπτυξης του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής κατάστασης», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής παρουσιάζοντας έναν από τους λόγους που ο λαός και η νεολαία πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις με την υπόθεση του δάσους της Σιθωνίας, σημείωσε τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ψήφισαν την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, ανοίγοντας έτσι τους «ασκούς του Αιόλου». Και κατέληξε πως η προσπάθεια αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων σε όφελος του ιδιοκτήτη του «Πόρτο Καρράς», αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου.

Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Κοζάνης θα είναι οι:

- ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, εργαζόμενος στη ΔΕΗ. Μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.

- ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, γουνοποιός, Δημοτικός Σύμβουλος Σιάτιστας.

- ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, εργαζόμενος στη ΔΕΗ. Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Κοζάνης, Αντιπρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ ΔΕΗ, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.

- ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, επαγγελματίας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοζάνης.

- ΣΙΑΜΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, οικοδόμος. Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Κοζάνης, μέλος της Γραμματείας Κοζάνης του ΠΑΜΕ.

- ΤΣΙΓΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ, Γεωπόνος. Γραμματέας του ΔΣ του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης, Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Δυτ. Μακεδονίας.

ΞΑΝΘΗ
Ψηφοδέλτιο μάχης

Τους υποψήφιους βουλευτές που στηρίζει το ΚΚΕ στην Ξάνθη, καθώς και τις προγραμματικές θέσεις του Κόμματος, παρουσίασε σε πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος», η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Υποψήφιοι θα είναι οι:

1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΑΡΟΣ, επίκουρος καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ, εργαζόμενος. Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης. Είναι μέλος της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ. Διατέλεσε υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Βιστωνίδας Ξάνθης.

3. ΑΧΜΕΤ ΚΕΧΑΓΙΑ ΙΧΣΑΝ, δικηγόρος. Διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, ενώ στις εκλογές του 1996 και του 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ, φαρμακοποιός. Διατέλεσε πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών, του Συλλόγου Ποντίων κλπ. Ηταν υποψήφιος νομάρχης Ξάνθης. Είναι γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

ΡΟΔΟΠΗ
Υποψήφιοι - αγωνιστές για τα δίκαια του λαού

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στο νομό Ροδόπης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου τις προηγούμενες μέρες. Υποψήφιοι θα είναι οι:

1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΟΡΙΚΗΣ, οδοντίατρος. Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Ιάσμου, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, και μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Ροδόπης. Είναι μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και μέλος της ΕΕ της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ.

2. ΑΧΜΕΤ ΝΑΖΜΗ, βιοτέχνης μετάλλου. Διατέλεσε υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στις νομαρχιακές εκλογές του 2002.

3. ΠΕΤΡΟΣ ΤΕΠΕΡΙΔΗΣ, δικηγόρος. Διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ροδόπης. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σκεπαστιανών και του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Αμφίων Κομοτηνής.

4. ΝΙΚΟΣ ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ, παιδίατρος. Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής. Είναι αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ, γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

ΚΑΒΑΛΑ
Οπλο αντίστασης και αγώνα

Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Καβάλας, παρουσιάστηκαν σε πολιτική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην πόλη της Καβάλας. Υποψήφιοι θα είναι οι:

1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΣ, βιοτέχνης. Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροραπτών - ραπτριών Νομού Καβάλας, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμποροραπτών Ελλάδας (ΟΕΡΕ), αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Καβάλας, Οργανωτικός Γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας.

2. ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΦΩΤΗΣ, αγρότης. Μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Παγγαίου, και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ελευθερών. Διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελευθερών.

3. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ, γεωλόγος. Συνδικαλιστής στο χώρο του και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Νομού Καβάλας.

4. ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ, οικοδόμος. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας, πρώην μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

5. ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ, επαγγελματίας. Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων το «Κάστρο». Επίσης είναι μέλος του ΔΣ των Επαγγελματιών Θάσου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ