Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΟΖΑΝΗ
Στη μάχη ακούραστα μέχρι και την τελευταία ώρα

«Τώρα ήρθε ο καιρός να ενισχύσουμε, να ψηφίσουμε το ΚΚΕ για να τσακίσουμε τη μοιρολατρία. Για να δυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση των εργαζόμενων και του λαού».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην πολιτική συγκέντρωση της ΝΕ Κοζάνης, στη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου, το οποίο στηρίζει το ΚΚΕ στο νομό.

Η αίθουσα του «Κοβεντάριου» γέμισε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που συστρατεύονται με το ΚΚΕ στη μάχη και για την εκλογική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εργατικών σωματείων. Στην εκδήλωση μίλησε ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε πως δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες στο λαό, αφού ήδη από τώρα - πριν τις εκλογές - το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπόσχονται χειρότερες μέρες για το λαό. Και κατέληξε καλώντας τους φίλους και τους οπαδούς του κόμματος, όλα τα κομματικά μέλη να δώσουν ακούραστα τη μάχη μέχρι και την τελευταία ώρα ώστε να φτάσουν σε κάθε σπίτι, γειτονιά, χωριό, γιαπί, εργοτάξιο, σε κάθε χώρο δουλιάς οι θέσεις του ΚΚΕ και η πολιτική του πρόταση.

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα ισχυροποιήσει την αγωνιστική διάθεση της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων, της εργαζόμενης διανόησης, των νέων. Θα στηρίξει την αυτοπεποίθηση για αγώνα, για κινητοποίηση ευρύτερων δυνάμεων για διεκδικήσεις που θα βελτιώνουν τη ζωή των εργαζομένων, κυρίως όμως θα διαμορφώνουν προϋποθέσεις ανάπτυξης του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής κατάστασης», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής παρουσιάζοντας έναν από τους λόγους που ο λαός και η νεολαία πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις με την υπόθεση του δάσους της Σιθωνίας, σημείωσε τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ψήφισαν την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, ανοίγοντας έτσι τους «ασκούς του Αιόλου». Και κατέληξε πως η προσπάθεια αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων σε όφελος του ιδιοκτήτη του «Πόρτο Καρράς», αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου.

Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Κοζάνης θα είναι οι:

- ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, εργαζόμενος στη ΔΕΗ. Μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.

- ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, γουνοποιός, Δημοτικός Σύμβουλος Σιάτιστας.

- ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, εργαζόμενος στη ΔΕΗ. Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Κοζάνης, Αντιπρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ ΔΕΗ, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.

- ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, επαγγελματίας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοζάνης.

- ΣΙΑΜΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, οικοδόμος. Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Κοζάνης, μέλος της Γραμματείας Κοζάνης του ΠΑΜΕ.

- ΤΣΙΓΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ, Γεωπόνος. Γραμματέας του ΔΣ του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης, Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Δυτ. Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ