Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Σκανδαλολογία και ... συναίνεση

Τα γεγονότα που κυριαρχούν αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα έθιξε - όπως αναμενόταν - στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ενώ εστίασε και στην ανάδειξη των συναινετικών πρακτικών σε κεντρικές πολιτικές επιλογές με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτική ήταν η έναρξη της ομιλίας του, όπου τόνισε απευθυνόμενος στον Κώστα Σημίτη ότι «είναι η τελευταία προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην οποία μετέχετε», προσθέτοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια κρατήσαμε ένα θετικό επίπεδο διαλόγου. Το πιστεύω και το αισθάνομαι. Συμβάλατε κι εσείς κ. Σημίτη, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί». Επισήμανε πάντως ότι «λυπούμαι γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις δώσατε πλασματικά στοιχεία ή δε λέγατε όλη την αλήθεια» και πως «δεν είπατε μια θετική κουβέντα για την αντιπολίτευση, ακόμα και όταν με κίνδυνο πολιτικού κόστους στήριζε εθνικές πολιτικές».

Επιμένοντας στο θέμα της συναίνεσης, ο Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε ότι «η ΝΔ στήριξε τις εθνικές πρωτοβουλίες» και «ζητά ακόμα και σήμερα ειλικρινή διάλογο και απάντηση δεν έχει». Παράλληλα έβαλλε κατά του Γεωργίου Παπανδρέου, σημειώνοντας για την απουσία του πως «η καρδιά της δημοκρατίας είναι εδώ στη Βουλή, εδώ γίνεται ο πολιτικός διάλογος, εδώ η πραγματική αντιπαράθεση απόψεων και ιδεών. Εδώ υπηρετούμε την πατρίδα μας. Ούτε στα τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε στους τηλεοπτικούς μονολόγους». Σε άλλη αναφορά του για τον Γεώργιο Παπανδρέου τόνισε ότι «επί 14 χρόνια ΠΑΣΟΚ τα έβρισκε όλα σωστά, ενώ σε 14 μέρες που είναι υποψήφιος αρχηγός πότε τα βρίσκει όλα λάθος και πότε δηλώνει συνεχιστής».

Εκτεταμένη αναφορά έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της «τροπολογίας Πάχτα». Οπως είπε, «αφορά ολόκληρη την κυβέρνηση και το κομματικό κατεστημένο», αφού «ανεύθυνοι στην κορυφή της εξουσίας δεν υπάρχουν», προσθέτοντας ότι «δεν είναι εσωκομματικό σας θέμα να το λύσετε στη Χαριλάου Τρικούπη». Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα «ποιοι προωθούσαν την τροπολογία και χάριν ποιων».

Μιλώντας συνολικά για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «βιομηχανία κατάθεσης νομοσχεδίων και τροπολογιών», τονίζοντας ότι «προσβάλατε το κύρος του Κοινοβουλίου», αφού «περάσατε τροπολογίες εξαιρετικά βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον» και «προσπαθήσατε να παραδώσετε την εποπτεία των ελέγχων για τα καζίνο σε ιδιώτες», ενώ επίσης «προσπαθήσατε να περάσετε τροπολογία για να καλύψετε παράνομες πράξεις εναντίον 1,5 εκατομμυρίου επενδυτών» και «να απαλλάξετε από τις ευθύνες τους εκείνους που έπαιζαν με σημαδεμένα χαρτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ