Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ
Εφτασαν στις 17.000

Στους 17.000 ανέρχεται σήμερα ο αριθμός των επαγγελματιών οπλιτών σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος μίλησε χτες στο ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι, όπου παρουσιάστηκαν οι νέοι επαγγελματίες οπλίτες(ΕΠΟΠ).

«Ο στρατός, είπε ο υπουργός, γίνεται πιο επαγγελματικός, πολύ πιο προηγμένος, πολύ πιο αξιόπιστος σε σχέση με αυτόν που είχαμε μέχρι σήμερα. Στόχος μας είναι το 2005, ένας στους δύο στρατιώτες να είναι επαγγελματίας οπλίτης. Ξεκινώντας από το 0% πριν από 2 περίπου χρόνια, προχωρήσαμε με ραγδαίους ρυθμούς για να συμπληρώσουμε τον αριθμό των 25.000 νέων επαγγελματιών οπλιτών, ήδη 17.000 υπηρετούν μαζί με εσάς. Θα συνεχίσουμε και στο τέλος του χρόνου με νέες προσλήψεις, έτσι ώστε να φτάσουμε την οροφή του 50% σ' ένα χρόνο».

Σημειώνεται ότι οι ΕΠΟΠ αμείβονται όπως και οι μόνιμοι υπαξιωματικοί. (Μέσος όρος καταβαλλόμενου μισθού 900 ευρώ το μήνα). Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας η συμμετοχή των ΕΠΟΠ στις λεγόμενες «ειρηνευτικές αποστολές» γίνεται ως εξής: α) Εφόσον έχουν εκπληρώσει τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν για την εκπλήρωση αυτών, μετά από έξι μήνες από την ολοκλήρωση της βασικής και ειδικής τους εκπαίδευσης. β) Εφόσον δεν είχαν εκπληρώσει τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή δεν υπηρετούσαν για την εκπλήρωση αυτών, μετά από ένα χρόνο από την ολοκλήρωση της βασικής και ειδικής τους εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ απολύθηκαν για πειθαρχικούς και λόγους υγείας 243 ΕΠΟΠ και από τους τρεις κλάδους. Μεταξύ αυτών συνυπολογίζονται και οι παραιτηθέντες, που αριθμούν 46.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ