ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
Οι χημικοί στηρίζουν το ΚΚΕ

Ευρεία σύσκεψη στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, που απαρτίζονται και από δύο χημικούς (τον πανεπιστημιακό Γιάννη Ζιώγα στη Θεσσαλονίκη και την Ειρήνη Αρμενάκα στην Κόρινθο), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/1/2004 στην Ενωση Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27. Στη σύσκεψη μίλησε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια οι παραβρισκόμενοι χημικοί (ιδιωτικού, δημόσιου τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, κ.ά.) υπέγραψαν διακήρυξη στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και έδωσαν υπόσχεση ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος.

Οι χημικοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη και στηρίζουν το ΚΚΕ είναι:

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης

ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξης

ΙΛΑΝΤΖΗΣ Σπύρος

ΚΑΛΛΙΩΡΗΣ Αλέξανδρος

ΚΑΠΑΚΛΗΣ Θόδωρος

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ Θάνος

ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΣ Νίκος

ΜΑΝΟΥΣΑΚΑ Κατερίνα

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Λάμπρος

ΜΠΑΖΙΑΝΑΣ Βησσαρίων

ΜΠΟΤΣΗΣ Παναγιώτης

ΜΥΛΩΝΑΣ Θανάσης

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ανδρέας

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Βασίλης

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Νίκη

ΠΕΤΡΟΥ Αθηνά

ΣΕΙΡΑΓΑΚΗΣ Γεώργιος

ΤΑΣΣΗΣ Μιχάλης

Οι χημικοί που υπέγραψαν τη διακήρυξη στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ είναι:

ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ Σμαράγδα

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνης

ΑΡΜΕΝΑΚΑ - ΑΚΑΡΕΠΗ Ειρήνη

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Σταμάτιος (Τάκης)

ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Μάχη

ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας

ΓΕΣΑΦΙΔΗΣ Γιάννης

ΛΙΟΣΗ - ΛΙΑΚΟΥ Βασιλική

ΜΠΑΖΑΚΑΣ Κωνσταντίνος

ΜΠΑΚΟΛΑΣ Σωτήρης

ΜΠΟΤΣΗ Σοφία

ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ Κανδία

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γιώργος

ΖΙΩΓΑΣ Γιάννης

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ελλη

ΡΟΪΔΗΣ Ιωάννης

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Χρήστος

ΤΣΙΩΤΑΚΗ Ελένη

ΧΑΣΙΩΤΗΣ Γιώργος

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ - ΚΕΦΑΛΑΣ Γαβριήλ

Στην κάλπη με απόφαση για κόκκινη ψήφο

Με τους εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Αγιος Στυλιανός» συνομίλησε χτες ο Γιώργος Χουρμουζιάδης

Να ξεφύγουν από τα δημαγωγικά ψευτοδιλήμματα του δικομματισμού και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, κάλεσε τους εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Αγιος Στυλιανός» ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος στην Α` Θεσσαλονίκης Γιώργος Χουρμουζιάδης, που επισκέφτηκε χτες το ίδρυμα, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το βρεφοκομείο στη λειτουργία του, κυρίως λόγω της αδυναμίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να το χρηματοδοτήσει με επάρκεια. Οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι μεγάλες, καθώς μόλις 49 από τους 70 εργαζόμενους είναι μόνιμοι, ενώ οι υπόλοιποι αποσπώνται πρόσκαιρα από άλλες υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες του βρεφοκομείου και των 7 τμημάτων του παιδικού σταθμού που λειτουργούν στο ίδρυμα. Το βρεφοκομείο φιλοξενεί σήμερα 20 βρέφη, ενώ στα τμήματα του παιδικού σταθμού απασχολούνται καθημερινά περίπου 150 παιδιά. Το προσωπικό είναι σε οριακά επίπεδα, με αποτέλεσμα σε περίπτωση απουσίας ακόμα και μιας εργαζόμενης να δημιουργούνται προβλήματα στην κάλυψη της βάρδιας.

Το κτίριο όπου στεγάζεται ο «Αγιος Στυλιανός» ανήκει στην ισραηλίτικη κοινότητα, η οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει μέρος του προαύλειου χώρου του για την ανέγερση νέας οικοδομής. Αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια των ιδιοκτητών, ο ούτως ή άλλως συμφορημένος χώρος του ιδρύματος θα αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

«Τα προβλήματά σας σχετίζονται άμεσα με την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κρατικά ταμεία», επισήμανε στους εργαζόμενους ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, «αφού η κυβέρνηση συνεχίζει να μεταφέρει αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς να εξασφαλίζει και τους ανάλογους πόρους. Σαν αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες απαξιώνονται, το κόστος μεταφέρεται στους δημότες, ενώ την ίδια στιγμή προωθείται και στο χώρο της Πρόνοιας η ιδιωτική πρωτοβουλία, η μετατροπή της από αγαθό σε εμπόρευμα».

«Η πλούσια πείρα σας, ως εργαζόμενων μέσα σ' έναν τέτοιο χώρο, πρέπει να σας οδηγήσει σε πολιτικά συμπεράσματα και στις 7 του Μάρτη να ενισχύσετε το ΚΚΕ, που αγωνίζεται αταλάντευτα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας», κατέληξε ο Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Ανεργοι ... ελέω ΠΑΣΟΚ και Πάχτα

Στη στρατιά των ανέργων μπήκαν οριστικά πλέον οι 470 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, μετά και την καταβολή των αποζημιώσεών τους από την απερχόμενη ΤVΧ, την περασμένη Παρασκευή. Μόνο από τα μεταλλεία Κασσάνδρας, μέσα στην τελευταία δεκαετία, οδηγήθηκαν στην ανεργία περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι. Μια φορά με το ξεπούλημά τους στην TVX και τώρα με το νέο ξεπούλημά τους στην «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ». Πρωτοστάτης των δύο «μεγάλων επενδυτικών προσπαθειών», που έστειλαν στο δρόμο 1.000 εργαζόμενους, ήταν ο Χρήστος Πάχτας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ χέρι βοηθείας έβαλαν η ΝΔ και ο ΣΥΝ.

Αυτήν την πολιτική, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο και ξεβράζει στα αζήτητα την εργατική τάξη, χειροκροτεί η πρασινοβαμμένη ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής. Μάλιστα, οργάνωσε εκδήλωση το περασμένο Σάββατο για να «τιμήσει τις τεράστιες και ακούραστες προσπάθειες του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χ. Πάχτα, για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της Χαλκιδικής».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγγελος Πράτσας και ο γραμματέας Γιώργος Γλυναδάκης έδωσαν, για άλλη μια φορά, εξετάσεις στα πραγματικά αφεντικά τους. Δίπλα τους στάθηκε και ο νομάρχης Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης. Ολοι μαζί «δόξασαν αυτόν» και την πολιτική, που υπηρέτησε πιστά χρόνια τώρα. Ηρθε η ώρα, άνεργοι και εργαζόμενοι, να στείλουν στα αζήτητα τους «νεκροθάφτες», που ανέλαβαν να τους θάψουν ζωντανούς.


Α. Α.

Πρόσκληση για συνάντηση σε αγωνιστές του Χαϊδαρίου

Σε συναγωνιστές, φίλους και συντρόφους. Στους ανθρώπους που συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στους δρόμους του αγώνα. Που έδρασαν στο μαζικό λαϊκό κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σε εκείνους που απογοητεύτηκαν από τις δυσκολίες του αγώνα και τις προσωρινές ήττες του κινήματος, που αποτραβήχτηκαν από την ενεργό συμμετοχή και δράση. Σε όλους αυτούς απευθύνονται οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ και τους καλούν σε μια πρώτη συνάντηση την Παρασκευή, 6/2, στις 9 μ.μ. στο μπαρ «ΒΕΓΓΕΡΑ» (Πλαστήρα 35 και Κερασούντος), προκειμένου με την πείρα τους, τις σκέψεις, τις παρατηρήσεις και την ενεργό τους συμμετοχή να συμβάλλουν στις ερχόμενες εκλογές στο στόχο για καταδίκη του δικομματισμού και ενίσχυση του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ