Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ανεργοι ... ελέω ΠΑΣΟΚ και Πάχτα

Στη στρατιά των ανέργων μπήκαν οριστικά πλέον οι 470 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, μετά και την καταβολή των αποζημιώσεών τους από την απερχόμενη ΤVΧ, την περασμένη Παρασκευή. Μόνο από τα μεταλλεία Κασσάνδρας, μέσα στην τελευταία δεκαετία, οδηγήθηκαν στην ανεργία περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι. Μια φορά με το ξεπούλημά τους στην TVX και τώρα με το νέο ξεπούλημά τους στην «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ». Πρωτοστάτης των δύο «μεγάλων επενδυτικών προσπαθειών», που έστειλαν στο δρόμο 1.000 εργαζόμενους, ήταν ο Χρήστος Πάχτας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ χέρι βοηθείας έβαλαν η ΝΔ και ο ΣΥΝ.

Αυτήν την πολιτική, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο και ξεβράζει στα αζήτητα την εργατική τάξη, χειροκροτεί η πρασινοβαμμένη ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής. Μάλιστα, οργάνωσε εκδήλωση το περασμένο Σάββατο για να «τιμήσει τις τεράστιες και ακούραστες προσπάθειες του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χ. Πάχτα, για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της Χαλκιδικής».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγγελος Πράτσας και ο γραμματέας Γιώργος Γλυναδάκης έδωσαν, για άλλη μια φορά, εξετάσεις στα πραγματικά αφεντικά τους. Δίπλα τους στάθηκε και ο νομάρχης Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης. Ολοι μαζί «δόξασαν αυτόν» και την πολιτική, που υπηρέτησε πιστά χρόνια τώρα. Ηρθε η ώρα, άνεργοι και εργαζόμενοι, να στείλουν στα αζήτητα τους «νεκροθάφτες», που ανέλαβαν να τους θάψουν ζωντανούς.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ