Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τυχοδιωκτικά «τεστ»

Ο αρχηγός των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός James L. Jones, δήλωσε την περασμένη Κυριακή, μετά από διήμερη επίσκεψη στο Κόσσοβο ότι «βλέπει τη συμμαχική αποστολή σε αυτή την περιοχή σαν ένα "τεστ σε πραγματικές συνθήκες" για το πώς θα δράση η συμμαχία σε μελλοντικές της αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο».

Οπως μετέδωσε το «Associated Press» που παρακολούθησε τις δηλώσεις του Αμερικανού στρατηγού, η ΝΑΤΟική αποστολή στο Κόσσοβο (KFOR) είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη στρατιωτική αποστολή της συμμαχίας και αποτελείται από 18.000 στρατιώτες που έχουν «συνεισφέρει» 36 χώρες, ανάμεσά τους - να θυμίσουμε - και η Ελλάδα. «Το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο στρατηγός Jones, έχει αποφασίσει να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία όπως απαιτεί ο παγκόσμιος ρόλος του. Είναι υπέροχο, συνέχισε, να βλέπει κανείς αυτή τη μετατροπή της συμμαχίας (σε παγκόσμιο χωροφύλακα, εννοεί ο στρατηγός) να συντελείται εδώ στο Κόσσοβο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πεδία δοκιμών για το πώς θα δράσουν οι δυνάμεις μας παγκοσμίως στο μέλλον».

Καθώς η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτό το «μεγάλο τεστ», μήπως θα μπορούσαν να μας πουν οι πράσινοι και γαλάζιοι επίδοξοι νικητές των εκλογών μέχρι ποιου σημείου σκοπεύουν να ακολουθήσουν τους Αμερικανούς στους τυχοδιωκτισμούς τους; Μέχρι «τέλους»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ