Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Οργή και αγανάκτηση για τις δηλώσεις Καλαφάτη

Διογκώνεται το κύμα διαμαρτυριών, κύρια από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, για τις γνωστές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Καλαφάτη. Ετσι, με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), σημειώνει τα παρακάτω:

«To ΔΣ της ΠΕΑΕΑ εκ μέρους όλων των μελών της Ενωσής μας με μεγάλη αγανάκτηση καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και υβριστική γνώμη που διατύπωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Καλαφάτης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την αρνητική στάση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στα αιτήματα των Αγωνιστών για τη θετική ικανοποίηση, άλυτων προβλημάτων σημερινών συνταξιούχων - αγωνιστών λέγοντας ότι "φταίει το αριστερό κίνημα που είχε ως αρχή του, τους δηλωσίες να τους αποτάσσει".

Δηλαδή έπρεπε οι Αγωνιστές να απαρνηθούν τις ιδέες τους, να προδώσουν τον αγώνα τους, να υπογράψουν δήλωση ώστε δήθεν ελεύθεροι να εργαστούν και να έχουν έτσι ικανοποιητικές συντάξεις σήμερα.

Είναι καθαρή η προσπάθεια των καθοδηγητικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες τοποθετήσεις συκοφαντικές να εμποδίσουν τη νεολαία να αντισταθεί στις απαράδεκτες επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, να τους έχει υποχείριο και υποταγμένους στη συστηματική εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ώστε να αυξάνουν την κερδοφορία τους.

Ομως η ηρωική στάση των Αγωνιστών, αρνούμενοι να προδώσουν τον αγώνα τους, στάθηκε παράδειγμα και εκτιμήθηκε απ' όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό, σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή η εκτίμηση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Με αγανάκτηση καταγγέλλουμε τις προσπάθειες τύπου Καλαφάτη, τις προσπάθειες για δήθεν νέο ΠΑΣΟΚ, για αλλαγές, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζεται ο δικομματισμός και η εκμετάλλευση του εργαζόμενου Λαού.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους, να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού και να υποστηρίξουν ενεργά τα ενωτικά ψηφοδέλτια μάχης του ΚΚΕ».

Η ΠΕΑΦΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Καλαφάτη, σημειώνει τα παρακάτω:

«ΕΜΕΙΣ παλιοί ΕΠΟΝίτες κι ΕΠΟΝίτισσες, μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) με οργή και αγανάκτηση ακούσαμε την αντικομμουνιστική χυδαιότητα που εξαπέλυσε εναντίον των συνταξιούχων αντιστασιακών και του ΚΚΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Καλαφάτης.

ΠΟΙΟΣ μπορούσε να φανταστεί, πως ύστερα από τόσες θυσίες, τόσους ηρωισμούς, τόσα ολοκαυτώματα που έλαμψαν πριν 60 χρόνια πάνω στη γη μας θα βρισκόταν άνθρωπος και μάλιστα υπουργός, του "σοσιαλιστικού" ΠΑΣΟΚ, που θ' αποτολμούσε να πει όσα είπε για τους συνταξιούχους τους οποίους ευθέως κατηγόρησε πως είναι οι ίδιοι προσωπικά φταίχτες γιατί, τότε, δεν έκαναν δηλώσεις μετανοίας προκειμένου να μπορέσουν να έχουν ένσημα και ασφάλιση και με θράσος απύθμενο προχώρησε περισσότερο κατηγορώντας το "αριστερό κίνημα που είχε ως αρχή του τους δηλωσίες να τους αποτάσσει".

ΕΜΕΙΣ που βρεθήκαμε και που ζήσαμε στα κολαστήρια της Μακρονήσου, της Γυάρου και σ' άλλα κάτεργα και εξορίες, νιώθουμε περηφάνια που αψηφώντας τη φοβερή δοκιμασία βρεθήκαμε μπροστά σε αμέτρητους κινδύνους και με ψηλά το μέτωπο κάθε στιγμή λέγαμε ΟΧΙ στους βασανιστές και αλφαμίτες που επιζητούσαν την υπογραφή μας σε μια δήλωση και να αποκηρύξουμε τα ιδανικά μας και την πίστη μας. Να γίνουμε ραγιάδες.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΑΦΕ και τα μέλη της προσυπογράφουμε τη διαμαρτυρία που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) βεβαιώνοντας πως ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες προχωρούμε στις κάλπες στις 7 του Μάρτη, με το δικό μας ψηφοδέλτιο που είναι γραμμένα τα τρία κόκκινα γράμματα, ΚΚΕ. Είναι το μήνυμα της ζωής μας. Είναι το ύψιστο χρέος μας. Αυτό κάναμε, στα κολαστήρια, στα κάτεργα ολούθε. Αυτό θα κάνουμε και στις 7 του Μάρτη».

Ανοιχτή Επιστολή στον υφυπουργό

Συστατική ανοιχτή επιστολή στον υφυπουργό Ανάπτυξης Α. Καλαφάτη έστειλε χτες το Κέντρο Μελέτης Ιστορίας Εθνικής Αντίστασης. Στην επιστολή αναφέρει:

«Δεν έχεις ακουστεί να μιλάς, διαλεχτό παιδί του κατεστημένου. Τώρα που άνοιξες το στόμα σου, έχυσες το δηλητήριό σου, σε βάρος των κομμουνιστών και δημοκρατικών - προοδευτικών πατριωτών, που κρατήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής τους στα ξερονήσια και στις φυλακές, αρνούμενοι να υπογράψουν την ταπεινωτική δήλωση μετάνοιας, των ιδανικών τους.

Πάντως, όταν αποφασίσεις να ξαναμιλήσεις, για να μην πατήσεις πάλι "πεπονόφλουδες", έλα να σε διδάξουμε νεότερη Ελληνική Ιστορία, γιατί πλέον των άλλων μειονεκτημάτων σου, είσαι και ανιστόρητος. Ετσι, θα αποβάλεις τη δειλία και θα μεταβληθείς σε παλικάρι.

Είναι ευτύχημα που γεννήθηκες, κάπου στα μέσα του εμφυλίου πολέμου. Γιατί με τη φιλοσοφία που απόχτησες, αν τότε ήσουν ώριμος, σίγουρα θα είχες στείλει στο "απόσπασμα" όλους αυτούς που γνώρισες, όπως δήλωσες, που προτίμησαν να διαλυθεί η οικογένειά τους, αλλά να μείνουν όρθιοι, μη υπογράφοντες δηλώσεις.

Μην τους χλευάζεις, εσύ και όλοι οι Καλαφάτηδες. Είναι οι διαλεχτοί, που για 85 χρόνια της πολιτικής τους ζωής δεν άλλαξαν όνομα, πίστη και ελπίδα. Σ' αυτούς θα ακουμπήσουν οι γενιές που έρχονται, για να φέρουν την Ανάσταση στην Ελλάδα μας και σ' όλο τον κόσμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αμετανόητες: Τότε και τώρα(2004-02-22 00:00:00.0)
Αθλιος καλαφάτης(2004-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ