Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ
Το χαρίζουν στους υποψήφιους βουλευτές

Και το αγγελιόσημο στο βωμό της προεκλογικής εκστρατείας. Ναι, σωστά καταλάβατε. Ενας κοινωνικός πόρος για τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο χαρίζεται στους υποψήφιους βουλευτές και τα κόμματα ως μποναμάς στην προεκλογική τους καμπάνια. Ως τώρα από την πληρωμή αγγελιοσήμου, από τις διαφημίσεις εξαιρούνταν το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας. Τώρα, εξαιρούνται και τα κόμματα και οι υποψήφιοι βουλευτές.

Πρόκειται για ρύθμιση ενόψει της διαφημιστικής καταιγίδας κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των υποψήφιων βουλευτών τους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα μεγαλύτερης προβολής, αφού η μη καταβολή του τέλους, ύψους 20%, του αγγελιοσήμου επί της διαφημιστικής καμπάνιας μπορεί να αυξάνει την προεκλογική τους διαφήμιση. Και μέσω αυτής της αύξησης, όφελος θα έχουν τόσο οι διαφημιστικές εταιρίες, όσο και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα του Τύπου.

Τα παραπάνω περιέχονται σε γνωμάτευση που ανακοινώθηκε από την «Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών», προφανώς μετά από κυβερνητική έγκριση, η οποία «πιστεύει» ότι «για τις καταχωρήσεις - ανακοινώσεις προβολής της δραστηριότητας των βουλευτών, υποψηφίων βουλευτών και των πολιτικών κομμάτων στα διάφορα Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) δεν οφείλεται αγγελιόσημο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ