Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ

Πιστεύω ότι υπάρχουν βασικοί λόγοι από αυτές τις εκλογές να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί κάποιος να έχει με τις ιδεολογικές του θέσεις.

Είναι το κόμμα που έχει αδιάλειπτους και σταθερούς δεσμούς με την εργατική τάξη και αυτό σημαίνει ότι η ενίσχυσή του είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία μιας μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής, αντικαπιταλιστικής συμμαχίας, ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

Οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο και στα κοινωνικά κινήματα, στεριώνουν και εδραιώνονται στη βάση ώστε οι συμμαχίες να έχουν κατεύθυνση μιας ριζικά νέας κοινωνικής πολιτικής προοπτικής.

Δίνει μάχες στο Κοινοβούλιο κατά του δικομματισμού, των καπιταλιστικών ανασυγκροτήσεων και του νεοφιλελευθερισμού, λέει «όχι» στον κυβερνητισμό, στην αστική συνδιαχείριση και τις ιδέες και πρακτικές της Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς.

Αντιτάσσεται σθεναρά, στο διαρκή πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κατά χωρών και λαών οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.

Και τέλος, η πολιτική του αλληλοτροφοδοτείται με τα κοινωνικά κινήματα, ώστε οι αγώνες για την καθημερινότητα (ανεργία, εργασιακές σχέσεις, δημοκρατικά δικαιώματα, περιβάλλον κλπ) να δυσκολεύουν την αστική διαχείριση και να εγγράφονται ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Νομίζω ότι αυτοί είναι ξεχωριστοί λόγοι, για τους εργαζόμενους και αριστερούς πολίτες για να συνδράμουμε το ΚΚΕ με την ψήφο μας, ώστε να προκληθούν τα πρώτα ρήγματα του δικομματισμού και να συμβάλλουμε στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων, για τη συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας με κατεύθυνση το σοσιαλισμό.


Φώτης ΒΑΡΔΗΣ
Μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ