Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τα 'μαθες τα νέα, Λυδία;

Τα 'μαθες τα νέα, Λυδία; Οι αρμόδιοι του ΟΣΕ εξέφρασαν τη λύπη τους για το τραγικό δυστύχημα στην αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση της Λάρισας. Ξέρω, γλυκιά μου, πως σου είναι αδύνατον να καταλάβεις ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν αρμόδιοι που αρκούνται στην έκφραση λύπης, όταν με δική τους ευθύνη εσύ έφυγες από τη ζωή στα 8 χρόνια σου, η αδελφή σου η Πασχαλίνα στα 15 της, η μαμά σου στα 38 της και η άλλη η αδελφή σου, η 13χρονη Ολγα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Οπως ξέρω ότι θα δυσκολευτείς πολύ να καταλάβεις γιατί ο ΟΣΕ δεν έπαιρνε τόσο καιρό και πήρε τώρα, εκ των υστέρων, κάποια μέτρα φύλαξης της θανατηφόρας διάβασης. Το μικρό σου μυαλουδάκι δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι αδιαφορούν για τη ζωή των συνανθρώπων τους. Γιατί εσύ δε θα έβαζες ποτέ στην ίδια ζυγαριά την ανθρώπινη ζωή και τα κέρδη μιας επιχείρησης.

Τούτοι εδώ οι άνθρωποι, μικρούλα μου, δεν είναι μόνο σκληροί κι απάνθρωποι, αλλά και ξεδιάντροποι. Ισχυρίζονται ότι για το δυστύχημα φταίει η μανούλα σου που δεν πρόσεξε πως ερχόταν το τρένο. Και δε λένε ότι πολλά χρόνια οι ίδιοι αδιαφορούσαν προκλητικά και δεν άκουγαν τις φωνές των Λαρισαίων που ζητούσαν να ληφθούν μέτρα προστασίας στις πολλές αφύλακτες σιδηροδρομικές διαβάσεις, οι οποίες βρίσκονται μέσα στην πόλη. Βλέπεις, καλή μου, για να παρθούν αυτά τα μέτρα χρειάζεται ο ΟΣΕ να ξοδέψει χρήματα κι αυτό δεν το θέλουν οι αρμόδιοι γιατί μειώνονται τα κέρδη της επιχείρησης. Μην παραξενεύεσαι, γλυκιά μου. Ετσι συμπεριφέρονται οι δολοφόνοι. Γιατί είναι δειλοί και φοβούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί ξέρουν ότι δε θα τιμωρηθούν ό,τι κι αν πουν κι ό,τι κι αν κάνουν.

Τα 'μαθες τα νέα, Λυδία; Κόσμος πολύς ήρθε στην κηδεία. Ηταν εκεί οι συμμαθητές, οι φίλοι και οι συντοπίτες σου. Ράγισαν καρδιές μπροστά στα τρία φέρετρα. Κι ακούστηκαν κατάρες πολλές για τους δολοφόνους. Οχι, μικρό μου, δεν ήταν εκεί ούτε ο Γιώργος, ούτε ο Κώστας. Αυτοί συνεχίζουν απτόητοι την προεκλογική τους εκστρατεία χωρίς να νοιάζονται για σένα και την οικογένειά σου. Αλλά μην εκπλαγείς αν ακούσεις τον Γιώργο να ζητάει συγγνώμη για το χαμό σου - το συνηθίζει... - και τον Κώστα να υπόσχεται αντιμετώπιση του προβλήματος, αφού το τάμα δε χαλάει σπίτια. Ετσι είναι αυτού του είδους οι πολιτικοί. Μπαγαπόντηδες και μαλαγάνες. Προκειμένου να πάρουν ψήφους δε διστάζουν να πουν το μεγαλύτερο ψέμα, να υποσχεθούν ό,τιδήποτε ξεγελώντας το λαό. Γιατί αυτοί δε νοιάζονται για τον απλό πολίτη, αλλά μόνο πώς θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πλουσίων και των ισχυρών.

Δικαίωση απ' αυτούς δε θα βρεις μικρούλα μου, αλλά από τους αγώνες του λαού. Κι είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής που έγινε το δυστύχημα κινητοποιήθηκαν αμέσως και δυναμικά, απαιτώντας εδώ και τώρα τη λήψη μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα. Και θα ήταν πιο αποτελεσματικός ο αγώνας τους αν συνδυαστεί με την απόφασή τους να μαυρίσουν στην κάλπη όλους όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο κι έχουν τις πολιτικές ευθύνες για τα προβλήματά του. Γιατί αν δεν τιμωρηθούν και συνεχίσουν να κυβερνούν, κι άλλα 8χρονα παιδιά σαν εσένα θα φύγουν άδικα από τη ζωή. Καλό δρόμο προς τον παράδεισο, μικρή μου Λυδία και στο υπόσχομαι να μην ξεχάσω ποτέ πως πέρασες από τη Γη για τόσο λίγο...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα(2024-04-20 00:00:00.0)
Αλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα στη Λάρισα(2008-09-09 00:00:00.0)
Αφύλακτες «λαιμητόμοι»(2005-08-21 00:00:00.0)
Διώκονται δύο μηχανοδηγοί(2005-05-26 00:00:00.0)
Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης(2004-02-05 00:00:00.0)
Το δράμα του "φτωχού συγγενή"(1995-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ