Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο ΑΓΡΑΤΣΟΥΝΙΣΤΟΣ...«Χωρίς... γρατζουνιά πέρασε το ναρκοπέδιο Πάχτα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Κ. Καραμανλή στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την "τροπολογία" με διεύρυνση της ψαλίδας στις 4 μονάδες» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

...ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ. «Η τρίτη δημοσκόπηση της Opinion σε διάστημα τριών εβδομάδων καταγράφει το "κόστος" του ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση της τροπολογίας Πάχτα και προσφέρει χρήσιμα συγκριτικά στοιχεία. Η ΝΔ ανοίγει πάλι την ψαλίδα από το κυβερνών κόμμα. Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου δε φαίνεται να επηρεάζεται από το κλίμα, αφού εξακολουθεί να προηγείται του Κ. Καραμανλή στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ! «Πέραν της διαφοράς ασφαλείας των τεσσάρων μονάδων υπέρ της ΝΔ από τα δύο νέα γκάλοπ και ότι οι πολίτες την εμπιστεύονται πλέον ως το μοναδικό πολιτικό φορέα που εγγυάται την πολιτική και κοινωνική αλλαγή» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...«Τα αποτελέσματα αυτά (σ.σ. των δύο δημοσκοπήσεων) επιβεβαιώνουν χωρίς άλλο την καταλυτική για το κυβερνών κόμμα επίδραση του "σκανδάλου Πάχτα" σε όλους τους καίριους δείκτες ενόψει των εκλογών της 7ης Μαρτίου και ενώ σήμερα (σ.σ. χτες) αναμένεται η ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ...«Είναι σαφές από την εξέλιξη των γεγονότων ότι ενώ στην πρώτη φάση της αλλαγής ηγεσίας ο κ. Παπανδρέου "τράβηξε" το ΠΑΣΟΚ προς τα πάνω, στη δεύτερη φάση, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η έλλειψη πείρας και προετοιμασίας του κ. Παπανδρέου, "τραβούν" προς τα κάτω τη δημόσια εικόνα που με τόση φροντίδα είχε όλα αυτά τα χρόνια φιλοτεχνήσει ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ» (Θ. Σκυλακάκης - «ΕΣΤΙΑ»).

Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ...«Οσοι δεν το αντελήφθησαν πρέπει να ξαναδούν τα νούμερα των δημοσκοπήσεων πριν και μετά την ιστορία Πάχτα. Ο πλέον κερδισμένος (αναλογικά) είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Ναι, διευρύνθηκε η διαφορά πρόθεσης ψήφου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά αυξήθηκαν σημαντικά οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ. Ανέβηκε στο 6,2% από το 5% που ήταν» (Πάσχος Μανδραβέλης -«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ