Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σαν... ριάλιτι

Δημοσκόποι, αναλυτές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πολιτικάντηδες ένα γύρω από τις «κάρτες» των «ευρημάτων» των δημοσκοπήσεων, μετρούν και υπολογίζουν επιμελώς τις τελευταίες μέρες: Μηδέν κόμμα πέντε μεγαλύτερη δημοτικότητα αυτός, «σκίζει» στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός εκείνος, έχασε πόντους ο άλλος. Και πάει λέγοντας η κουβέντα αφού, εντέχνως, δε φτάνει - όσο κι αν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και κάποιοι ακόμη, ελάχιστοι, το προσπαθούν - στην πολιτική ουσία της.

Χορταίνουμε όλες αυτές τις μέρες από κουραστικούς υπολογισμούς και πολιτικάντικες φλυαρίες από «μονομάχους» των δύο «μεγάλων» κομμάτων, οι οποίοι καμία διάθεση δεν έχουν να συζητήσουν για αυτά που απασχολούν τον κόσμο: Την ανεργία, τη φτώχεια, την ακρίβεια, τη διαφθορά. Ολα αυτά προσπερνιούνται γρήγορα, αποτυπωμένα σε κάποιους αριθμούς στις κάρτες των δημοσκοπήσεων και σχολιάζονται σαν να μην αφορούν ανθρώπους που τα βιώνουν και τους απασχολούν, αλλά σαν να είναι «δοκιμασίες» κάποιου τηλεπαιχνιδιού που οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δώσουν την πιο έξυπνη ατάκα τους.

Ομως, τελικά, κάπως έτσι δεν είναι όλοι αυτοί. «Παίχτες» και «μονομάχοι» στην εικονική πραγματικότητα της τηλεόρασης, ψαρεύουν στη σύγχυση δημοτικότητα και ψήφους καμώνοντας τάχα πως ασχολούνται με τα βάσανα του κόσμου κοιτώντας τις κάρτες των δημοσκοπήσεων. Αυτή άλλωστε είναι η μόνη - εικονική - επαφή τους με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η ελληνική κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ