Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Προς συνέδριο κάλυψης επικοινωνιακών αναγκών

Σαν κορυφαία εκδήλωση της περιβόητης «συμμετοχικής δημοκρατίας», επιχειρούν να εμφανίσουν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τα κυβερνητικά και κομματικά επιτελεία. Ενα συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την ανάδειξη στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Πρωτόπαππας, το χαρακτήρισε σαν «πρωτόγνωρη συμμετοχική και κορυφαία πολιτική διαδικασία». Και αυτό ακριβώς θα επιχειρήσει να κάνει και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει σήμερα με θέμα τις υποψηφιότητες και, φυσικά, το επικείμενο συνέδριο.

Βέβαια, από τις εργασίες του συνεδρίου, θα ...απουσιάσουν οι συζητήσεις, η κατάθεση σκέψεων και προτάσεων, αφού το μόνο που ενδιαφέρει, και πολύ περισσότερο ένα μήνα πριν από τις εκλογές, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι να πραγματοποιηθεί μια τηλεοπτική «φιέστα», που να «γεννήσει» ψευδεπίγραφες ελπίδες στον ελληνικό λαό.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο νεότευκτο στάδιο της άρσης βαρών στη Νίκαια και θα ξεκινήσει την προσεχή Παρασκευή με τις ομιλίες του Κώστα Σημίτη, του γραμματέα του Κόμματος Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του Γ. Παπανδρέου. Στη συνέχεια, θα τεθεί σε ψηφοφορία και, όπως αναμένεται, θα εγκριθεί η αλλαγή του Καταστατικού, ώστε να νομιμοποιηθεί η διαδικασία για την εκλογή από τα μέλη, όπως έχει ζητήσει ο Γ. Παπανδρέου, του νέου προέδρου του κόμματος.

Εκλογικό κέντρο γραφεία συνδικάτων!!

Η «φιέστα» θα ολοκληρωθεί με την εκλογική διαδικασία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, με τα μέλη και τους «φίλους» του ΠΑΣΟΚ, που επιθυμούν να «συμμετέχουν» στη διαμόρφωση του προαποφασισμένου αποτελέσματος, να μπορούν να προσέλθουν σε μια από τις 1.700 κάλπες, που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία σε όλη τη χώρα. Καφενεία, πολιτιστικά κέντρα, δημοτικές αίθουσες, ακόμα και γραφεία συνδικάτων, τα οποία έχουν μετατραπεί σε εκλογικά κέντρα για την ανάδειξη του «Μεσσία».

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι, με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Δημόσιας Διοίκησης καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να ψηφίσουν την Κυριακή 8 Φλεβάρη, στη διεύθυνση Φειδίου 10, στο 2ο όροφο. Δηλαδή, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας!!!

Θέλουμε συνέργεια στη μεγάλη προσπάθεια

Σε ό,τι αφορά στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε χτες πλήθος ερωτημάτων από τους δημοσιογράφους, τόσο σε ό,τι αφορά στη «διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων» των ψηφοφόρων, όσο και για το «ενδεχόμενο της πολυψηφίας».

Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη διαδικασία, η ψήφος παύει να είναι μυστική, αφού όσοι τελικά προσέλθουν θα δηλώσουν με την ψήφο τους φανερά την κομματική τους επιλογή. Βέβαια, για τους, κατά τα άλλα, «θεσμολάγνους» του ΠΑΣΟΚ, το συγκεκριμένο γεγονός περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού ακριβώς θέλουν να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία για να εξυπηρετήσουν τις προεκλογικές τους σκοπιμότητες.

Αυτό υπερασπίστηκε και χτες ο Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος, αφού δεν εντόπισε κανένα «πρόβλημα» στη διαδικασία, στη συνέχεια υποστήριξε: «Οποιος προσέρχεται εκεί, προσέρχεται αυτοβούλως, με δική του επιλογή, για να ψηφίσει. Δίνει το όνομά του, την ταυτότητά του, δηλώνοντας ότι επιθυμεί, σε αυτή την πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε, να δώσει την εντολή στο Γιώργο Παπανδρέου για μια πιο δημοκρατική και συμμετοχική κοινωνία, για το σχέδιο και το όραμα που έχουμε για τη νέα τετραετία. Δεν προσέρχεται κρυφά».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε βέβαιος ότι δε θα υπάρξει «πολυψηφία», αφού, όπως ισχυρίστηκε, «η Πληροφορική έχει πάρα πολλές δυνατότητες» και όπως ήδη έχει ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα θα μεταδοθούν ηλεκτρονικά, όπως και στις γενικές εκλογές. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο ίδιος, «θα υπάρχει η δυνατότητα να έρθει το όνομα στον κεντρικό υπολογιστή», υπονοώντας ότι όποιος ψηφίζει θα καταχωρείται αυτόματα στο ηλεκτρονικό κύκλωμα. Ο Χρ. Πρωτόπαππας, όμως, φανέρωσε και τους στόχους του κόμματος απ' αυτήν τη διαδικασία και ανέφερε: «Αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία πρέπει να την έχουμε ως εντολή, ως δήλωση στράτευσης, ως δήλωση ευθύνης, συμπόρευσης και συνέργειας σε μια μεγάλη προσπάθεια»...

Θα ψηφίζουν και τηλεφωνικά!

Την ίδια στιγμή, πάντως, που ο Χρ. Πρωτόπαππας έδινε σαφείς εγγυήσεις για τη «διαφάνεια» των διαδικασιών, μια ανακοίνωση από την Τοπική Οργάνωση Κοπεγχάγης του ΠΑΣΟΚ ενημέρωνε όλους όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πράξουν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση, την επιλογή - ψήφο τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την «καταθέσουν», εκτός από την κάλπη, μέσω του Ιντερνετ και συγκεκριμένα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του γραμματέα της οργάνωσης ή ακόμα και τηλεφωνικά!! Προφανώς, πρόκειται για τα πρώτα δείγματα της «συμμετοχικής δημοκρατίας»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε θέση μάχης τα εσωκομματικά στρατόπεδα(2011-11-23 00:00:00.0)
Αλλαγές στα πολιτικά όργανα(2006-06-20 00:00:00.0)
Το ενδιαφέρον στις «λίστες» και στη «μάχη» της σταυροδοσίας(2005-03-02 00:00:00.0)
«Λέσχη συζητήσεων»...(2004-11-04 00:00:00.0)
Μην είδατε τη ...«συμμετοχική»;(2004-04-08 00:00:00.0)
Στην ΚΕ μεταφέρεται η αναμέτρηση(1996-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ