ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διήμερο εκδηλώσεων για τα 85 χρόνια ΚΚΕ

Με την πολιτική συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην Αριστοτέλους, αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης για τα 85 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, που ξεκίνησαν το πρωί στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου, οργανώνεται συζήτηση με θέμα «Ευρωσύνταγμα - τρομονόμοι, νέα δεσμά για τους λαούς». Θα μιλήσουν ο δικηγόρος Στέλιος Βαλανάς, ο διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Δημήτρης Καλτσώνης και ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τρύφωνας Κωστόπουλος.

Στο μεταξύ, μόνο για σήμερα, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου λειτουργεί η πρωτότυπη έκθεση με κείμενα - ντοκουμέντα από τα περιεχόμενα της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» και του «Νέου Κόσμου» - μηνιαία περιοδικά της ΚΕ του ΚΚΕ - από το 1921 μέχρι σήμερα.

Σήμερα η μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλάει στις 6 μ.μ. στο γήπεδο «Νήαρ Ηστ» της Καισαριανής

Σήμερα είναι το μεγάλο ραντεβού του ΚΚΕ με τη νεολαία της Αθήνας, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΝΕ, στις 6 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο «Νήαρ Ηστ» της Καισαριανής, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Κορυφαία στιγμή αποτελεί η σημερινή συγκέντρωση στην καθημερινή επικοινωνία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τη νεολαία, η οποία έχει ενταθεί μπροστά στις εκλογές. Ο βομβαρδισμός της νέας γενιάς από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με χαμόγελα συμπάθειας και υποσχέσεις, ότι δήθεν θα είναι στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας της πολιτικής τους, μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί τους νέους, παρά να τους ευχαριστεί. Η νεολαία είναι από τα πρώτα θύματα της πολιτικής τους. Τώρα μιλούν για «αλλαγή» και, πράγματι, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, μπορεί να αλλάξει η ζωή του κάθε νέου, όχι όμως με αυτούς, όχι με την πολιτική τους. Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα, για τις έννοιες της «ενότητας», της «συμμαχίας», του «ρεαλισμού», για τα δικαιώματα της νεολαίας και για το μέλλον, θα συζητήσουν οι νέοι κι οι νέες στη σημερινή συγκέντρωση.

Τη μετάβαση της νεολαίας στο γήπεδο «Νήαρ Ηστ», που βρίσκεται πλησίον του Αλσους Σκοπευτηρίου, διευκολύνουν τα λεωφορεία 223 και 224 (στάση 10η Καισαριανής).

Προσυγκεντρώσεις της ΚΝΕ θα γίνουν:

-- Στην Πλατεία Καισαριανής, στις 4.30 μ.μ., για τις Οργανώσεις των ΤΕΙ και της Αθήνας.

-- Στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και Υμηττού, στις 4.30 μ.μ., για την Οργάνωση της Σπουδάζουσας.

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Αποφασιστικά στη μάχη!

Κλιμακώνεται συνεχώς η δράση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Με συνεχείς περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και κάθε είδους πολιτικές εκδηλώσεις επιδιώκεται η επαφή πλατιά με τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα και η διεξαγωγή μαζί τους ενός ουσιαστικού και σε βάθος πολιτικού διαλόγου πάνω στα κρίσιμα προβλήματα που ταλανίζουν τους ίδιους και συνολικά τον τόπο, στις αιτίες τους, αλλά και στην πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και οι χιλιάδες φίλοι που συστρατεύονται και δίνουν την εκλογική μάχη με αυταπάρνηση, καθημερινά μεταφέρουν τη φωνή του Κόμματος πλατιά στο λαό, με στόχο την αφύπνιση και το κέρδισμα περισσότερων συνειδήσεων από την πολιτική του πρόταση. Με στόχο οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές να σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας περιόδου αγωνιστικής ανάτασης, το άνοιγμα μιας νέας πιο αισιόδοξης σελίδας, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την αποφασιστική καταδίκη των δύο εταίρων του δικομματισμού.

Κορύφωση κάθε εβδομαδιαίου προγράμματος δράσης αποτελεί η πανεξόρμηση με τον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», έναν αναντικατάστατο πολύτιμο βοηθό για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της εκλογικής μάχης, που παρέχει στους αναγνώστες του ουσιαστική πληροφόρηση και ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, επιχειρήματα και απαντήσεις σε ζητήματα που ο κόσμος ανοίγει στη συζήτησή του με τους κομμουνιστές. Αυτή η Κυριακή είναι επίσης μέρα πανεξόρμησης για όλες τις ΚΟ. Το κάλεσμα συμμετοχής σε αυτή μας αφορά όλους, η αξιοποίηση του «Ρ» ως ευκαιρία για επαφή και διάλογο δεν πρέπει ιδιαίτερα τώρα να πάει χαμένη.

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, περιλαμβάνει για τις επόμενες μέρες:

-- Σήμερα, Σάββατο 7/2, θα μιλήσει σε συγκέντρωση νεολαίας, στο γήπεδο της «Νήαρ Ηστ» στην Καισαριανή, στις 6 μ.μ.

-- Αύριο, Κυριακή 8/2, στις 11 π.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» στη Θεσσαλονίκη και στις 6 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πολύγυρου Χαλκιδικής.

-- Τη Δευτέρα 9/2, θα μιλήσει, στις 6.30 μ.μ., σε καλλιτέχνες στο θέατρο «ΒΕΑΚΗ».

Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Σε εκδήλωση με θέμα την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, την Κυριακή 8/2, στις 11 π.μ., στο σινέ «ΑΑΒΟΡΑ» (Ιπποκράτους, πλησίον Αλεξάνδρας), που διοργανώνει η Αχτίδα 7ου - 1ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής. Θα χαιρετίσει ο Σωκράτης Λομβάρδος.

-- Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει τη Δευτέρα 9/2, στις 11.30π.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λιβαδειάς, ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του Κόμματος για τους αγρότες και τη γεωργία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ