ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ
Ρίξτε «κόκκινο» στην κάλπη!

Περιοδεία του Ν. Γκατζή, υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στο Βόλο

Ο Ν. Γκατζής
Ο Ν. Γκατζής
Να ρίξουν «κόκκινο» στην κάλπη, γιατί αυτό είναι το συμφέρον τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στο Βόλο ο Ν. Γκατζής, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ. Στα πλαίσια της περιοδείας του στον ΟΑΕΔ είχε συζήτηση με τους εργαζόμενους του Οργανισμού για τα προβλήματά τους, αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «κομμάτιασε» για να τον ιδιωτικοποιήσει, είναι υποαπασχολούμενοι μέσω διαφόρων προγραμμάτων και δουλεύουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Και δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον, δεδομένου ότι ζουν σε ένα νομό όπου το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 23% και της υποαπασχόλησης το 10%, που είναι απόρροια και της εφαρμογής διαφόρων προγραμμάτων για τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας. Οπως των περιβόητων «Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης» που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Οπως τόνισε στο διάλογο που είχε με τους εργαζόμενους ο Ν. Γκατζής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε «μοχλό» πριμοδότησης της απλήρωτης εργασίας, σε «όχημα» ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και προικοδότησης της πλουτοκρατίας, ενώ έπρεπε να είναι ένας οργανισμός στήριξης των εργαζομένων. «Τα βλέπετε και οι ίδιοι - υπογράμμισε - καθώς καθημερινά ζείτε το δράμα των ανέργων και την αγωνία τους για το αύριο. Βλέπετε τη φτώχεια στο νομό μας που έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής συμφοράς». Στη συνέχεια ο Ν. Γκατζής επισήμανε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ ετοιμάζονται να εντείνουν τη γενικευμένη επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων από την επόμενη μέρα των εκλογών και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μέτρα που εξήγγειλαν ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης για την ενίσχυση και διόγκωση της ανασφάλιστης εργασίας. Υπενθύμισε, δε, ότι όλα αυτά τα χρόνια, την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στήριζε με πίστη η ΝΔ.

Και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μαυρίσουν στην κάλπη το δικομματισμό, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ και να εκλέξουν ξανά κομμουνιστή βουλευτή στο νομό.

Πλούσιο διάλογο για τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα και τις προτάσεις του ΚΚΕ είχε ο Νίκος Γκατζής και στα πλαίσια των περιοδειών του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Ευξεινούπολη Μαγνησίας.


ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Εντείνουν τη μάχη οι κομμουνιστές

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ χτες στο Βόλο

Την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τη μάχη των εκλογών για την υπερψήφιση του ΚΚΕ διαμήνυσαν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έδωσαν το «παρών» τους στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κόμματος, στο Βόλο (Καρτάλη 63, τηλ. 24210.27966). Με την παρουσία τους στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν την υπόσχεση πως δε θ' αφήσουν ούτε στιγμή να πάει χαμένη μέχρι την ημέρα των εκλογών, αλλά θ' απευθυνθούν σ' όλα τα λαϊκά στρώματα της Μαγνησίας, σε κάθε συνοικία, σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε χωριό, σπίτι το σπίτι, καφενείο το καφενείο, στέκι το στέκι, με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, το ενημερωτικό υλικό του ΚΚΕ και με το «κόκκινο» ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετέχουν ονόματα αγωνιστών, που αναδείχτηκαν μέσα από τα «σπλάχνα» του μαζικού λαϊκού κινήματος. Βεβαίως, έχουν επίγνωση των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών στις οποίες διεξάγεται αυτή η μάχη, γεγονός, όμως, που τους πεισμώνει πιο πολύ για να τη δώσουν με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ζήλο.

Μιλώντας στα εγκαίνια ο Μ. Τσιώνας, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, κατήγγειλε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την κατάσταση έντασης που δημιουργείται στην προεκλογική περίοδο επιχειρούν να θωρακίσουν το δικομματισμό για να εντείνουν την αντιλαϊκή τους πολιτική. Αναφερόμενος δε στις διάφορες «μεταγραφές» που γίνονται στα δύο κόμματα, υπογράμμισε πως επιβεβαιώνουν την πλήρη ταύτιση πολιτικών προγραμμάτων και σχεδίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα οποία στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των ταξικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Σχετικά με την προεκλογική μάχη που δίνουν οι κομμουνιστές, τόνισε ότι ο αγώνας είναι σκληρός και δύσκολος, γι' αυτό και πρέπει τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία των στόχων του Κόμματος, αξιοποιώντας όλες τις μορφές επαφής με τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλιάς. Και πρόσθεσε πως σημαντικός και πολύτιμος καθοδηγητής σ' αυτή τη μάχη είναι ο «Ριζοσπάστης» και το διαφωτιστικό υλικό του Κόμματος, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές της 7ης Μάρτη πρέπει να σημάνουν την καταδίκη του δικομματισμού και την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι Κ. Παπαδούλης και Απ. Παπαδόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ.


ΒΟΛΟΣ
Ρεαλιστικό το 35ωρο που προτείνει το ΚΚΕ

Εκδήλωση της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων Μαγνησίας του ΚΚΕ

Γόνιμος διάλογος για τα εργασιακά προβλήματα και τις θέσεις του ΚΚΕ για το 35ωρο έγινε σε εκδήλωση της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων Μαγνησίας του Κόμματος, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπου παραβρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Χαρίτος, μέλος του Γραφείου Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Επισήμανε ότι η συζήτηση για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, για το 35ωρο δεν άνοιξε σήμερα, όπως, επίσης, και ο αγώνας της εργατικής τάξης για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, τουλάχιστον ως ένα μέσο για τη μείωση του βαθμού της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Και τόνισε ότι το ΚΚΕ, με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή φέρνει στο προσκήνιο ένα πάγιο, δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα των εργαζομένων της χώρας απαιτώντας, ταυτόχρονα την καθολική ισχύ του 35ωρου για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους, με αύξηση των μισθών και βελτίωση των κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Αφού ανέλυσε την πρόταση του ΚΚΕ για το 35ωρο και γενικότερα για τα προβλήματα των εργαζομένων, ο Γ. Χαρίτος υπογράμμισε πως η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της μείωσης του χρόνου εργασίας, της ανεργίας και των άλλων οξυμένων εργατικών - λαϊκών προβλημάτων, θέτουν επιτακτικά μπροστά μας την ανάγκη της Λαϊκής Εξουσίας, της σχεδιασμένης Λαϊκής Οικονομίας, που θα στηρίζεται στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Και κατέληξε: «Στις ερχόμενες εκλογές μπορεί να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση. Οσο πιο αδύνατη κυβέρνηση βγει, όσο πιο αδύνατος είναι ο δικομματισμός, τόσο καλύτερα για το λαό μας. Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Για να έχουν ένα σίγουρο στήριγμα στους αγώνες που θα έρθουν μετά τις 7 Μάρτη, με όποια κυβέρνηση. Για να δοθεί ένα χτύπημα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. Για να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και ο λαός μας, για να φέρουμε πιο κοντά τη Λαϊκή Εξουσία, τον άλλο δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και Απ. Νάνος, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ενώ παραβρέθηκε και ο Γ. Λούμας, επίσης, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ