Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΒΟΛΟΣ
Ρεαλιστικό το 35ωρο που προτείνει το ΚΚΕ

Εκδήλωση της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων Μαγνησίας του ΚΚΕ

Γόνιμος διάλογος για τα εργασιακά προβλήματα και τις θέσεις του ΚΚΕ για το 35ωρο έγινε σε εκδήλωση της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων Μαγνησίας του Κόμματος, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπου παραβρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Χαρίτος, μέλος του Γραφείου Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Επισήμανε ότι η συζήτηση για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, για το 35ωρο δεν άνοιξε σήμερα, όπως, επίσης, και ο αγώνας της εργατικής τάξης για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, τουλάχιστον ως ένα μέσο για τη μείωση του βαθμού της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Και τόνισε ότι το ΚΚΕ, με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή φέρνει στο προσκήνιο ένα πάγιο, δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα των εργαζομένων της χώρας απαιτώντας, ταυτόχρονα την καθολική ισχύ του 35ωρου για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους, με αύξηση των μισθών και βελτίωση των κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Αφού ανέλυσε την πρόταση του ΚΚΕ για το 35ωρο και γενικότερα για τα προβλήματα των εργαζομένων, ο Γ. Χαρίτος υπογράμμισε πως η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της μείωσης του χρόνου εργασίας, της ανεργίας και των άλλων οξυμένων εργατικών - λαϊκών προβλημάτων, θέτουν επιτακτικά μπροστά μας την ανάγκη της Λαϊκής Εξουσίας, της σχεδιασμένης Λαϊκής Οικονομίας, που θα στηρίζεται στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Και κατέληξε: «Στις ερχόμενες εκλογές μπορεί να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση. Οσο πιο αδύνατη κυβέρνηση βγει, όσο πιο αδύνατος είναι ο δικομματισμός, τόσο καλύτερα για το λαό μας. Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Για να έχουν ένα σίγουρο στήριγμα στους αγώνες που θα έρθουν μετά τις 7 Μάρτη, με όποια κυβέρνηση. Για να δοθεί ένα χτύπημα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. Για να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και ο λαός μας, για να φέρουμε πιο κοντά τη Λαϊκή Εξουσία, τον άλλο δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και Απ. Νάνος, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ενώ παραβρέθηκε και ο Γ. Λούμας, επίσης, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ