Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ερχεται καταιγίδα στο χώρο της Υγείας

Ενισχύστε τη δική σας δύναμη δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή περιοδεία της στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»

Από την περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον «Αγιο Σάββα»
Από την περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον «Αγιο Σάββα»
Προειδοποίηση ότι έρχεται καταιγίδα νεοφιλελεύθερων μέτρων στο χώρο της Υγείας και άρα το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτήν την επίθεση, απηύθυνε χτες από το χώρο του Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας» όπου περιόδευσε, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Εμείς, είπε η Αλ. Παπαρήγα, θέλουμε να υπογραμμίσουμε, ότι η μεγάλη επίθεση στον τομέα της Υγείας θα γίνει μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, όπου θα μειώσουν τις παροχές υπηρεσιών στους εργαζόμενους και θα δημιουργηθεί μεγάλη κρίση με τα χρέη των νοσοκομείων απέναντι στα ταμεία και απέναντι στις πολυεθνικές εταιρίες. Στη βάση αυτής της κρίσης, θα επιχειρηθεί να αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων και τα νοσήλια. Προειδοποιούμε, λοιπόν, τους εργαζόμενους ότι ο συσχετισμός δύναμης στις εκλογές πρέπει να βελτιωθεί υπέρ των λαϊκών δυνάμεων, υπέρ του ΚΚΕ και σε βάρος του δικομματισμού. Και πρέπει το εργατικό λαϊκό κίνημα να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα νεοφιλελεύθερα μέτρα στον τομέα της Υγείας, τα οποία θα έρθουν δίκην καταιγίδας».

Στη διάρκεια της περιοδείας, η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, επισκέφθηκε τους χώρους όπου εργάζεται το προσωπικό του νοσοκομείου καθώς και εργαστήρια. Οι ελλείψεις προσωπικού, αλλά και τα έντονα κτιριακά προβλήματα αναδείχτηκαν από τις συζητήσεις, μαζί με τη διαπίστωση ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στο τομέα της Υγείας. Ειδικά από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική οικογένεια σήμερα. Από τους μισθούς εξαθλίωσης, το τεράστιο κόστος τής κατ' όνομα δωρεάν Παιδείας, ως τα προβλήματα στο Ασφαλιστικό, μαζί με τη διαπίστωση ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής απ' όποιον κι απ' τους δύο κι αν βρίσκεται στην κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, τα πράγματα για την εργατική τάξη θα είναι ακόμα χειρότερα.

Η έκκληση των ίδιων των εργαζομένων προς την αντιπροσωπεία του Κόμματος «κάντε κάτι» δεν μπορούσε παρά να απαντηθεί με την προτροπή «δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, ενισχύστε τη δική σας δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ