Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Πίσω από τις ταμπέλες περί «αριστεράς» και «ανανέωσης»...

Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα με αφορμή το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

«Θέλω να κάνω μία δήλωση σε συνέχεια των χτεσινών γεγονότων του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους αριστερούς ανθρώπους, τους προοδευτικούς, τους αγωνιστές που υπάρχουν παντού και να τους θυμίσω τι μάχη έδωσε το ΚΚΕ το 1991 και το 1992 εναντίον αυτών των ανανεωτών, αριστερών, εκσυγχρονιστών κλπ. Τότε σε αυτή τη μάχη υπεισήλθε και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως αυτή η μάχη έγινε και στα πλαίσια του ΣΥΝ. Αν βεβαίως το ΚΚΕ δεν κρατούσε τα μπόσικα σε αυτή τη μάχη και στα πλαίσια του τότε ΣΥΝ και στο Συνέδριο, τότε πολύ περισσότερες δυνάμεις θα είχαν χαθεί από το χώρο του προοδευτικού και ριζοσπαστικού κινήματος. Με αυτή την έννοια το ΚΚΕ έχει διαμορφώσει μια πολύ μεγάλη πείρα.

Πίσω από τις αριστερές και ανανεωτικές ταμπέλες και θεωρίες ότι "άλλαξε ο κόσμος να αλλάξουμε κι εμείς", δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το κάλεσμα να εγκαταλείψουμε διαχρονικές αρχές του κινήματος. Και αυτά τα καλέσματα έρχονται σήμερα απ' όλα τα κόμματα. Ναι στην ανανέωση, αλλά η ανανέωση περνάει μέσα από την αναγέννηση του ταξικού κινήματος».

Απαντώντας, επίσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δημοσκοπήσεις είπε:

«Δε σχολιάζω τις δημοσκοπήσεις. Πολύ περισσότερο που εμείς καλούμε το λαό να διαψεύσει τις προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην κάλπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ