Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Χτίστε τσιμεντένιο κυματοθραύστη - Ψηφίστε ΚΚΕ!

Περιοδεία στο τσιμεντάδικο «ΧΑΛΥΨ» στην Ελευσίνα του υποψηφίου βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ

Να χτίσουν, και με την ψήφος τους, στις 7 Μάρτη, τσιμεντένιο κυματοθραύστη που πάνω του θα σπάνε οι επιθέσεις του κεφαλαίου, κάλεσε τους εργάτες στο τσιμεντάδικο «ΧΑΛΥΨ» της Ελευσίνας, ο Γιώργος Μαυρίκος υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, στην οποία συμμετείχε και ο Χρ. Κολοβός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Σωματείου, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα των εργοστασίων και την κατάσταση του εργοστασίου. Συνάντηση έγινε, επίσης, και με τη διεύθυνση της επιχείρησης.

Στη συγκέντρωση που ακολούθησε και στην οποία πήρε μέρος το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων, ο Γ. Μαυρίκος απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση του ΚΚΕ και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Καλούμε την εργατική τάξη να αντιδράσει στο αντεργατικό και αντιλαϊκό σκηνικό που στήνει ο δικομματισμός. Καταδικάστε τους. Γυρίστε τους την πλάτη και ψηφίστε με πείσμα ΚΚΕ. Ερχονται από τις 8 Μάρτη νέα αντιασφαλιστικά πακέτα, νέες επιθέσεις στο εισόδημα, στην Υγεία, στην Παιδεία, νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής νεολαίας. Ψηφίστε ΚΚΕ, ώστε να χτίσουμε όλοι μαζί έναν κυματοθραύστη τσιμεντένιο που πάνω του θα σπάνε οι επιθέσεις του κεφαλαίου. Η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση του κόμματος που η μόνη του δέσμευση είναι απέναντι στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Πιο ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πιο κοντά η οικοδόμηση του Μετώπου για την εργατική εξουσία...».

Στην ομιλία του, το στέλεχος του Κόμματος έκανε εκτεταμένη αναφορά στο ρόλο του ξένου παράγοντα και του εγχώριου κεφαλαίου στη διαμόρφωση του Δικομματικού Σκηνικού, στην κατασκευή των πολιτικών ηγεσιών στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην απορρόφηση των κ.κ Μάνου, Ανδριανόπουλου, Ανδρουλάκη, Παπαθεμελή από το Δικομματισμό. Σημείωσε ότι αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη το κατάντημα των στελεχών εκείνων που με το φερετζέ του «ανανεωτή» το 1990 - 1991 επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ. Τώρα, οι μάσκες έπεσαν είπε χαρακτηριστικά.

Εκτενή αναφορά έκανε στην κατάσταση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και στο ρόλο που παίζει το ΚΚΕ για την ταξική αναζωογόνησή του.

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος που κράτησε πάνω από μια ώρα και παίρνοντας το λόγο εργαζόμενοι του εργοστασίου έβαλαν ανάμεσα στα άλλα θέματα το ζήτημα για το 35ωρο, για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Παιδεία. Εγιναν ερωτήσεις για το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, για την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, για το ρόλο των ΜΜΕ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ