Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν πείθουν

Γρηγοριάδης Κώστας

Πλειοδοτούσαν χτες ομοθυμαδόν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για την προσχώρηση των Μάνου - Ανδριανόπουλου στα ψηφοδέλτια του κυβερνητικού κόμματος, σαν να ήταν η πιο φυσιολογική εξέλιξη. Εκδηλη η ανησυχία τους να ελαχιστοποιήσουν τις αντιδράσεις, να προλάβουν διεργασίες ανάμεσα στον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ και να περάσει στα «μαλακά» και χωρίς απώλειες και αυτό το χουνέρι που τους έκαναν.

Ομως, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Ούτε τα ίδια τα στελέχη δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη το μεσημέρι - λίγες μόλις ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση - υπουργός και υφυπουργός σημαντικού υπουργείου, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, «έφτυναν τον κόρφο τους» για ένα τέτοιο ενδεχόμενο..! Οταν δημοσιογράφος τους αντέτεινε ότι και αυτό θα μπορούσε να συμβεί και τους παρέπεμψε στην περίπτωση Κοντογιαννόπουλου, ο υφυπουργός «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα ο Κοντογιαννόπουλος με τις περιπτώσεις Μάνου και Ανδριανόπουλου. Υπονοώντας ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με τους σκληρούς της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Λίγες ώρες αργότερα, τα γεγονότα τους ξεπέρασαν. Και τώρα τρέχουν να προλάβουν. Αλλά δεν πείθουν. Δεν πείθουν ούτε καν τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ