Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ανδρουλάκης και ... πίτσες (πράσινες)

«Ο στόχος ολόκληρης της ζωής μου ήταν η εξολόθρευση του κομμουνισμού, αυτής της ανυπόφορης δικτατορίας κατά των ανθρώπων (...). Ακριβώς για να πετύχω αυτόν το σκοπό, χρησιμοποίησα τη θέση μου στο κόμμα και στη χώρα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η σύζυγός μου με ωθούσε να αναλάβω όλο και υψηλότερες θέσεις στη χώρα (...). Το ιδανικό μου, εκείνη την εποχή, ήταν ο δρόμος των σοσιαλδημοκρατικών χωρών (...). Κατάφερα να βρω συναγωνιστές για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου (...). Η οικουμένη θα φαντάζει πολύ καλύτερη χωρίς τον κομμουνισμό. Μετά το έτος 2000 θα ξεκινήσει μία εποχή της ειρήνης και της γενικής άνθησης (...)».

***

Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από παρέμβαση-ομιλία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ που έγινε κατά τη διάρκεια σεμιναρίου στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Τουρκία. Η παρέμβαση αυτή του Γκορμπατσόφ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πράβντα Ποσί» στις 26 του Ιούλη του 2000 και αναδημοσιεύτηκε στο «Ρ» στις 8/10/2000.

***

Αν την υπενθυμίζουμε είναι γιατί εκτός από την ομολογία του Γκορμπατσόφ, ότι «έθεσε τη ζωή του» στην υπηρεσία της Πέμπτης Φάλαγγας εναντίον της χώρας του και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενωσης, τις τελευταίες μέρες είχαμε μια επίσης ενδιαφέρουσα ομολογία: Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε (επισήμως) πως οι προσπάθειές του για να προκύψει ένα ΠΑΣΟΚ σαν το σημερινό του Γιώργου Παπανδρέου (με Μάνους, Ανδριανόπουλους και Ανδρουλάκηδες) έχει ξεκινήσει εδώ και 13 τουλάχιστον χρόνια. Ενόσω, δηλαδή, ήταν ανώτατο στέλεχος του ΚΚΕ και εργαζόταν για τη διάλυση του ΚΚΕ...

***

Αφού είναι προφανές ότι (καθ' ομολογία του ίδιου) ο ρόλος αυτός του κ. Ανδρουλάκη ξεκίνησε ενόσω ήταν ακόμα ανώτατο στέλεχος του ΚΚΕ (γεγονός που το ΚΚΕ το εκτίμησε αναλόγως και τον έστειλε εκεί που τον έστειλε), το συμπέρασμα που προκύπτει είναι το ακόλουθο:

Αυτή η παράλληλη και πεμπτοφαλαγγίτικη πορεία των κ. κ. Γκορμπατσόφ-Ανδρουλάκη παρέχει όλα τα εχέγγυα ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει όλα τα φόντα για να καταλήξει κι αυτός να διαφημίζει ...πίτσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ