ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
ΚΚΕ ισχυρό απέναντι στη λαίλαπα

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στους Αγίους Αναργύρους μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποδεχόμενα το Μάαστριχτ και την ΟΝΕ κινούνται στον ίδιο άξονα. Γι' αυτό και συμπίπτουν σε όλο και περισσότερες επιλογές, προσπαθώντας να διαφοροποιηθούν στα επιμέρους. Εξ ου και δεν ήταν δύσκολο ούτε για το ΠΑΣΟΚ, ούτε για τους Μάνο - Ανδριανόπουλο να ενταχθούν εκεί. Ομως η ένταξή τους δείχνει με τον πιο φανερό τρόπο ότι και ο προβαλλόμενος ως νέος μεσσίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα κινηθεί στην πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κι υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθήνας μιλώντας χτες το βράδυ σε συγκέντρωση μελών και φίλων του Κόμματος στους Αγίους Αναργύρους. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια άσκησε πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου και ξηλώματος των λαϊκών κατακτήσεων, πολιτική με την οποία συμφωνεί και η ΝΔ. Οτι ο πλούτος που παράγεται στη χώρα μας και για τον οποίο καυχάται η κυβέρνηση, σωρεύεται στα χέρια των λίγων και δε διαχέεται στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Οτι η ανεργία στην πραγματικότητα ξεπερνά κατά πολύ το 13%.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, τόνισε, ότι φορώντας φιλολαϊκή φορεσιά δημαγωγεί. Δε λέει όμως, γιατί υπάρχει φτώχεια, ανεργία και ανασφάλεια. Ποια πολιτική τα δημιουργεί; Και η ίδια ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει την ίδια ακριβώς πολιτική όπως προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ που υπερψήφισε.

«Αν θέλουμε να πούμε όχι στις πολυεθνικές και την ολιγαρχία του πλούτου, πρέπει να πούμε όχι σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και όσους άλλους στηρίζουν την πολιτική τους. Το ΚΚΕ πρέπει να βγει ενισχυμένο. Με ισχυρό το Κόμμα οι λαϊκές αντιστάσεις ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές θα δυναμώσουν παραπέρα», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και η Σταυρούλα Τσίτσου, επίσης υποψήφια του Κόμματος στη Β' Αθήνα. Κατήγγειλε την επιχείρηση καλλιέργειας κλίματος δικομματικής πόλωσης. Κάλεσε τους εργαζομένους να χρησιμοποιήσουν την πείρα τους και να βγάλουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα. Οτι πρέπει να συνειδητοποιήσουν την τάξη τους και την κοινωνική τους θέση. Οτι ένα ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πιο αποτελεσματική αντίσταση στη λαίλαπα που έρχεται. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους συγκεντρωμένους.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΖΙΑΤΖΗΣ
Μας κοροϊδεύουν και οι δυο

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Δημαρχείο Υμηττού μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι εκλογές αυτές μπορούν να συμβάλλουν στον κλονισμό της παντοδυναμίας του δικομματισμού, στην ενίσχυση της λαϊκής ενότητας και της λαϊκής αντεπίθεσης, τόνισε χτες το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Υμηττού ο Θόδωρος Τζιατζής, μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας τις «νέες ιδέες και αξίες» και τη «νέα επανάσταση» που μας τάζει το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, τόνισε: «Είναι τόσο... επαναστάτες που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισαν... ιδιωτικά πανεπιστήμια, ιδιωτική παιδεία, ανασφάλιστη εργασία, ελεύθερα ναρκωτικά».

«Η ελπίδα, λένε τώρα ο κύριος Λαμπράκης και ο κύριος Μπόμπολας με τα "παπαγαλάκια" τους, είναι με το τρένο του κυρίου Παπανδρέου. Μόνο που ο μηχανοδηγός του δήθεν εξπρές της ελπίδας είναι ο κύριος Μπους, ο κύριος Μπλερ, η κυρία Ολμπράιτ, ο κύριος Πάουελ, που κατευθύνουν το δρόμο της νέας τάξης». Από την άλλη μεριά η Νέα Δημοκρατία, επισήμανε το στέλεχος του ΚΚΕ, «καβάλα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας - που δήθεν την έβαλε το ΠΑΣΟΚ - δημαγωγεί με παροχές και αντιπαροχές και προσπαθεί να αξιοποιήσει τις χαμένες ελπίδες. "Εδώ οι καλές ελπίδες" φωνάζει ο κύριος Βαρδινογιάννης και τα δικά του "παπαγαλάκια". "Εδώ η γνήσια πολιτική, ο γνήσιος μονόδρομος για την ευημερία του λαού, το ΠΑΣΟΚ είναι με τα διαπλεκόμενα και μεις με το λαό", λέει η Νέα Δημοκρατία».

Και οι δύο τους μας κοροϊδεύουν είπε ο Θ. Τζιατζής επισημαίνοντας: «Και οι δύο τους μας προτρέπουν να πάμε μαζί τους. Μαζί εφοπλιστές και ναυτεργάτες. Μαζί οι μεγαλοβιομήχανοι με τους εργάτες. Μαζί οι μεγαλομεσάζοντες με τους φτωχούς αγρότες. Ολοι μαζί με τους Γερμανούς τραπεζίτες, τα γεράκια του ΝΑΤΟ, της Νέας Τάξης. Εμείς κόντρα στο ρεύμα, επιμένουμε να διαφωτίζουμε το λαό με τους στίχους του Μπρεχτ: "Φτωχός και πλούσιος συναντήθηκαν, κοντοσταθήκανε και κοιταχτήκανε. Είπε ο φτωχός: εγώ αν γλίτωνα τη φτώχεια ετούτη εσύ στα σίγουρα δε θα είχες πλούτη"»...

Στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Υμηττού, χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας, ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Λύδρα Μάριοτ» Δημήτρης Φούντας. Μετά τους χαιρετισμούς και την ομιλία ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσιος διάλογος.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΗΣ
Να συσπειρωθούμε όσοι αρνούμαστε συμβιβασμούς

Σε συγκέντρωση στα Μελίσσια μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ

Ο Χ. Παπαμάργαρης
Ο Χ. Παπαμάργαρης
Κάλεσμα να δώσουν τη μάχη για μια άλλη πολιτική, μαζί με το ΚΚΕ, στους πολίτες που δε συμβιβάζονται με αυτή την πραγματικότητα, απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ Χάρης Παπαμάργαρης, από το βήμα της προεκλογικής εκδήλωσης που έγινε χτες το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Μελισσίων.

Ο ομιλητής μπροστά στις εκλογές κάλεσε σε ενίσχυση του Κόμματος, για να μπει φραγμός στα σχέδια του δικομματισμού, για την προοπτική ενός μετώπου για τη λαϊκή εξουσία. Είναι δρόμος δύσκολος, αλλά είναι ένας αγώνας τιμής όπου πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι όσοι αρνούμαστε τους συμβιβασμούς, είπε. «Είναι θέμα της ίδιας μας της ζωής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές Β' Αθήνας Λούλα Καρατζά και Βασίλης Λέκκας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ