ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
Σελ. /48
Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι απευθυνόμαστε παντού

Ούτε λεπτό χαμένο από τα επόμενα δέκα κρίσιμα εικοσιτετράωρα

Μόλις δέκα μέρες μας χωρίζουν από την κάλπη, δέκα κρίσιμα 24ωρα, στη διάρκεια των οποίων θα δοθεί η ύστατη και πλέον σημαντική μάχη του ψηφοδελτίου σε ό,τι αφορά την εκλογική αναμέτρηση. Τα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ έχουν τυπωθεί και βρίσκονται ήδη στη διάθεση των Κομματικών του Οργανώσεων. Στις μέρες που απομένουν πρέπει να αξιοποιηθούν από κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από κάθε φίλο που δίνει στο πλευρό τους τη μάχη της εκλογικής ενίσχυσης του Κόμματος.

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι απευθυνόμαστε ξανά παντού. Καταθέτουμε ξανά την πολιτική πρόταση του Κόμματός μας. Σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε σπίτι λαϊκής και εργατικής οικογένειας. Με αφορμή το ψηφοδέλτιο συζητάμε ξανά με όσους συζητήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις, τις περιοδείες, τους αγώνες, τους καλούμε εκ νέου να ψηφίσουν το ΚΚΕ και αναδεικνύουμε ξανά την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της κόκκινης ψήφου. Τους προτρέπουμε να αντισταθούν σε διλήμματα και εκβιασμούς, στις πολύπλευρες πιέσεις που ασκούνται και θα ενταθούν αυτές τις μέρες, να κλείσουν τα αυτιά στις δικομματικές σειρήνες. Ψηφίζοντας το ΚΚΕ να καταδικάσουν το δικομματισμό, για όσα έπραξε και όσα προτίθεται να πράξει. Να ορθώσουν εμπόδια στην αντιλαϊκή αντεργατική λαίλαπα που έρχεται. Να ενισχύσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, ψήφο εμπιστοσύνης σε εκείνη την πολιτική δύναμη, τη μόνη που θα την αξιοποιήσει αύριο για την ανάταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την αποτελεσματικότερη προώθηση των συμφερόντων του λαού.

Εχοντας ήδη μπει στην τελική ευθεία, χρειάζεται εγρήγορση, επιμονή στη δράση με αυταπάρνηση. Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία αξιοποιούμε και το τελευταίο λεπτό, άλλωστε ακόμα πολλά μπορούν να κριθούν, έχουν απομείνει περιθώρια και δυνατότητες για να σπρώξουμε τους εκλογικούς στόχους του Κόμματός μας ένα βήμα παραπέρα.

Τα ίδια τα ψηφοδέλτια αποτελούν ένα εργαλείο στα χέρια μας. Γιατί συνιστούν «καρπό» διεργασιών και ζυμώσεων στο πεδίο των κοινωνικών, εργατικών, λαϊκών αγώνων. Απαρτίζονται από ανθρώπους αγωνιστές, εργάτες του χεριού και του πνεύματος. Καταξιωμένοι στις συνειδήσεις πλατιών τμημάτων εργαζομένων και λαού. Πρωτοπόροι στις μάχες για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργασιακών, λαϊκών, κοινωνικών δικαιωμάτων, που αποδεδειγμένα και αύριο θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης. Ψηφοδέλτια μάχης που αξίζουν και μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού.

Κάθε μέρα από δω και στο εξής το ψηφοδέλτιο δεν πρέπει να λείπει από τα χέρια κανενός. Το διακινούμε πλατιά. Και ζητάμε από τον καθένα να το ρίξει στην κάλπη, ενισχύοντας όσα αυτό πρεσβεύει. Σταθμός σ' αυτή μας την προσπάθεια είναι η ερχόμενη Κυριακή. Οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας έχουν θέσει εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους διακίνησης του «Ριζοσπάστη». Η προετοιμασία αυτής της πανεξόρμησης έχει ήδη αρχίσει, έτσι ώστε η εφημερίδα του Κόμματός μας μαζί και τα ψηφοδέλτια, να μπουν σε χιλιάδες σπίτια, εργασιακούς χώρους, σχολές, παντού όπου ζει, εργάζεται, μορφώνεται και ψυχαγωγείται ο εργαζόμενος, ο νέος, η γυναίκα, ο συνταξιούχος, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης.

Γενικό προσκλητήριο, λοιπόν, σε όλους. Γενικός συναγερμός για μια μάχη από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανένας. Γιατί κανένας δεν περισσεύει κι από την προσπάθεια του καθένα μας εξαρτάται το αν η επομένη των εκλογών θα βρει το Κόμμα μας και το λαό συνολικά σε καλύτερες θέσεις.

Αμεσα να μάθουμε πού ψηφίζουμε

Αμεσα θα πρέπει να «τσεκάρουμε» ή να ενημερωθούμε για τον τόπο όπου ψηφίζουμε. Για το σκοπό αυτό θα απευθυνθούμε:

  • Στον οικείο δήμο.
  • Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
  • Στο τηλεφωνικό κέντρο 1564.
  • Στη διεύθυνση www.ypes.gr. του υπουργείου Εσωτερικών. Στην παραπάνω ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, οι εκλογείς του Νομού Αττικής μπορούν να πληροφορούνται και για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Πληροφορίες παρέχονται και στα κιόσκια που έχει στήσει το υπουργείο σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ενδεχομένως να υπάρξουν εκλογείς, οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Αυτοί θα πρέπει να προσέλθουν στον οικείο δήμο, ο οποίος θα τους προσκομίσει μια βεβαίωση εγγραφής στους καταλόγους του, με την οποία και θα ψηφίσουν.

Θυμίζουμε ότι ψηφίζουμε στις 7 Μάρτη, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Το εκλογικό βιβλιάριο έχει καταργηθεί. Ψηφίζουμε μόνο με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας, στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι. Δηλαδή ένας εκλογέας, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Λάρισας, αλλά κατοικεί στην Αθήνα, θα ψηφίσει στην Αθήνα, αλλά τους υποψήφιους των κομμάτων του Νομού Λάρισας. Σ' αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες 140.651 πολίτες.

Επισημαίνεται ότι δεν απαλλάσσονται της υποχρέωσης να ψηφίσουν οι ετεροδημότες που δεν έκαναν χρήση της δυνατότητας να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Συνεπώς, στις εκλογές αυτές δε θα χορηγείται από τις αστυνομικές αρχές βεβαίωση χιλιομετρικής απόστασης.

Το πρόγραμμα της Αλ. Παπαρήγα

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα περιλαμβάνει:

Για σήμερα Πέμπτη:

  • Στις 13.00 διακαναλική συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Ζαππείου.

Τη Δευτέρα, 1/3:

  • Στις 19.00 η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ