Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Αμεσα να μάθουμε πού ψηφίζουμε

Αμεσα θα πρέπει να «τσεκάρουμε» ή να ενημερωθούμε για τον τόπο όπου ψηφίζουμε. Για το σκοπό αυτό θα απευθυνθούμε:

  • Στον οικείο δήμο.
  • Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
  • Στο τηλεφωνικό κέντρο 1564.
  • Στη διεύθυνση www.ypes.gr. του υπουργείου Εσωτερικών. Στην παραπάνω ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, οι εκλογείς του Νομού Αττικής μπορούν να πληροφορούνται και για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

Πληροφορίες παρέχονται και στα κιόσκια που έχει στήσει το υπουργείο σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ενδεχομένως να υπάρξουν εκλογείς, οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Αυτοί θα πρέπει να προσέλθουν στον οικείο δήμο, ο οποίος θα τους προσκομίσει μια βεβαίωση εγγραφής στους καταλόγους του, με την οποία και θα ψηφίσουν.

Θυμίζουμε ότι ψηφίζουμε στις 7 Μάρτη, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Το εκλογικό βιβλιάριο έχει καταργηθεί. Ψηφίζουμε μόνο με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας, στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι. Δηλαδή ένας εκλογέας, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Λάρισας, αλλά κατοικεί στην Αθήνα, θα ψηφίσει στην Αθήνα, αλλά τους υποψήφιους των κομμάτων του Νομού Λάρισας. Σ' αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες 140.651 πολίτες.

Επισημαίνεται ότι δεν απαλλάσσονται της υποχρέωσης να ψηφίσουν οι ετεροδημότες που δεν έκαναν χρήση της δυνατότητας να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Συνεπώς, στις εκλογές αυτές δε θα χορηγείται από τις αστυνομικές αρχές βεβαίωση χιλιομετρικής απόστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ