Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Για να αντιπαλέψουμε τη λαίλαπα

Οταν βλέπεις ότι η λαίλαπα η οποία έχει ενσκήψει και καταβαραθρώνει όλες τις λαϊκές κατακτήσεις, του εργατικού και αγροτικού κινήματος και όχι μόνο, που κερδήθηκαν από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα με μεγαλειώδης αγώνες οι οποίοι ποτίστηκαν όχι μόνο με τον ιδρώτα των αγωνιστών αλλά ακόμη και με το αίμα τους.

Οταν βλέπεις να προσπαθούν να αποϊδεολογικοποιήσουν την εποχή μας, σβήνοντας ιδανικά και αξίες.

Οταν βλέπεις ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι «όλοι ίδιοι είμαστε» βάζοντάς μας σε ένα τσουβάλι.

Οταν βλέπεις ότι θεωρούν εξέλιξη και εκσυγχρονισμό το πήγαινε έλα από κόμμα σε κόμμα.

Οταν βλέπεις ότι την προσπάθεια παγκόσμιας επικράτησης της Αμερικής την ονομάζουν «παγκοσμιοποίηση», χρυσώνοντας το χάπι για πιο εύκολη αποδοχή από τους λαούς.

Οταν βλέπεις τη δήθεν Αριστερά ή Κεντροαριστερά, είτε ντόπια είτε διεθνή, να συναινεί και να αποδέχεται αυτή την πολιτική.

Τότε πρέπει να νιώσεις ΑΝΘΡΩΠΟΣ, να αντισταθείς, πρέπει να δώσεις ένα νόημα στη ζωή σου, πρέπει να αρνηθείς να γίνεις ανδρείκελο ή ρομπότ που τον έχουν ρυθμίσει εκ των προτέρων.

Πρέπει να προσπαθήσεις να δώσεις τον προσωπικό σου αγώνα μέχρι επίτευξης μιας ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ όπου οι λαοί να ζουν ειρηνικά και να προκόβουν, να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πρέπει να κτίσεις ένα δυνατό ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που να μπορέσει να μπει φραγμός σ' αυτήν την όλο και αυξανόμενη επίθεση.

Τα τελευταία χρόνια αυτή η ανάγκη έχει καταστεί αναγκαία και μονόδρομος. Τρίτη λύση δεν υπάρχει.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει και αντιστέκεται σε αυτήν τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης που διαλύει και κατεδαφίζει τα εργατικά δικαιώματα, ξεκληρίζει και εξαφανίζει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του αγροτικού κόσμου, εξοντώνει τους μικροβιοτέχνες και τους μικρέμπορους, παραδίδει στο αδηφάγο κεφάλαιο την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια.

Το ΚΚΕ σήμερα αποτελεί το μπόλι με το οποίο πρέπει να μπολιαστούν ομάδες και κοινωνικά κινήματα ή ακόμη και μεμονωμένα άτομα που έχουν βάλει αυτοσκοπό το κτίσιμο αυτού του λαϊκού μετώπου.

Αρα είναι υποχρέωση κάθε αριστερού και δημοκράτη να γίνει το λιθαράκι που θα κτιστεί αυτό το μέτωπο, άρα εξυπακούεται η συμπόρευση μέσα από τις συνεργασίες του ΚΚΕ.


Του
Παναγιώτη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ