Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γιατί συμπορεύομαι με το ΚΚΕ

Θεωρώ υπέρτατη τιμή και ευθύνη ότι διεκδικώ την ψήφο του Μεσσηνιακού λαού σαν συνεργαζόμενος υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Νιώθω με την πράξη μου αυτή ότι συνεχίζω το δρόμο που χάραξαν αμέτρητοι άνθρωποι στην ιστορία της ανθρωπότητας, από τις κορυφές του Καυκάσου μέχρι και τις μέρες μας, συμπορευόμενος με τα εκατομμύρια του πλανήτη μας που στοχεύουν το δρόμο αυτό να τον συνεχίσουν μέχρι το ατέλειωτο μέλλον, γιατί ο δρόμος της προόδου, της τιμής και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου δεν έχει τελειωμό.

Σε μια περίοδο που εντείνεται η κοινωνική ανισότητα, τσαλαπατιούνται βάναυσα οι δημοκρατικές ελευθερίες των λαών όλου του κόσμου, καταστρατηγούνται ανθρώπινα δικαιώματα και παραχαράσσεται βίαια η ιστορία στα τηλεοπτικά παράθυρα προετοιμάζοντας την αποδοχή της επερχόμενης ατμόσφαιρας του εργασιακού μεσαίωνα με την ΕΕ και τους Αμερικανονατοϊκούς στο ρόλο των ιεροεξεταστών, αναδεικνύεται με επιτακτικό τρόπο η αναγκαιότητα οικοδόμησης του τείχους της αντίστασης και της αντεπίθεσης του λαού μας.

Το ΚΚΕ με τη συνέπειά του, το αγωνιστικό του πείσμα και την τεράστια εμπειρία του είναι αναμφισβήτητα η δύναμη που μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να οργανώσει τον αγώνα του λαού μας και να αποτελέσει τον πυρήνα του αντίπαλου δέους.

Η υποβόσκουσα λαϊκή δυσαρέσκεια αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια, αρχίζει και ξεσπάει.

Το ποτάμι της λαϊκής οργής έχει ήδη μπει στην κοίτη των λαϊκών αγώνων και της διεκδίκησης.

Αυτό το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Εχει πάρει το δρόμο του, καθώς κυλά, φουσκώνει και σαρώνει στο διάβα του αναστολές, φόβους, απογοητεύσεις. Μαζεύει από τις όχθες την οργή, την αγανάκτηση και θεριεύει.

Δεν είναι μακριά η μέρα που θα γκρεμίσει όλα τα φράγματα της παγκοσμιοποιημένης βαρβαρότητας.

Ακούγεται ήδη το σάλπισμα της ιστορίας για αντεπίθεση.

Σε αυτό το προσκλητήριο ο καθένας από μας ας δώσει το δικό του παρόν.

Σε αυτές τις εκλογές ας δηλώσει τη δική του συμμετοχή στο αύριο αυτού του κόσμου ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του μέλλοντος, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


του
Αντώνη ΚΑΤΣΑ
* Ο Αντώνης Κατσάς είναι δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ