Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί στην τηλεόραση

Στις 9 μ.μ. θα μεταδοθεί η συζήτηση, αποφάσισαν χτες οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων

Γρηγοριάδης Κώστας

Στις 9 μ.μ. σήμερα θα μεταδοθεί τελικά η τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν χτες οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συναντήθηκαν για πάνω από τέσσερις ώρες στη Βουλή, μετά την κυβερνητική υπαναχώρηση από τη θέση της δικομματικής και μόνο τηλεοπτικής συζήτησης.

Οπως αποφασίστηκε χτες, η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα διαρκέσει περίπου 140 λεπτά και θα περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες: Η πρώτη θα αφορά την κοινωνική πολιτική, την υγεία και την πρόνοια, η δεύτερη την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα, η τρίτη την οικονομία και την ανάπτυξη, η τέταρτη τη δημόσια διοίκηση και τη διακυβέρνηση και η πέμπτη την παιδεία. Με την ολοκλήρωση των ερωταπαντήσεων πάνω σε αυτές τις θεματικές ενότητες, θα ακολουθήσει και ένας γύρος γενικών ερωτήσεων.

Ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,50 λεπτό για να απαντήσει στην κάθε ερώτηση, η οποία θα διαρκεί μισό λεπτό και ο δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα να επανέλθει για διευκρινίσεις πάνω στην ερώτηση που έχει κάνει.

Οι πολιτικοί αρχηγοί στο τέλος θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τη συζήτηση με ένα δίλεπτο σχόλιο ο καθένας.

Η συζήτηση θα γίνει στο στούντιο της ΝΕΤ και συντονιστής της θα είναι ο Ν. Χατζηνικολάου. Ερωτήσεις θα απευθύνουν οι δημοσιογράφοι Ε. Στάη, Ο. Τρέμη, Π. Τσίμας, Ν. Ευαγγελάτος και Σ. Θεοδωράκης.

Το ΚΚΕ στη συζήτηση εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Μ. Μαΐλης, ο οποίος μετά την ολοκλήρωσή της δήλωσε:

«Διεκδικήσαμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα να γίνει συζήτηση μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση από την αρχική της θέση. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι ασφαλώς και πρέπει να παρακολουθήσουν τι λένε τα κόμματα, ωστόσο πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα πρωταρχικά από την εμπειρία χρόνων ολόκληρων, αφού δέχτηκαν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που στήριξε επί της ουσίας και η ΝΔ. Και με αυτό το βασικό κριτήριο να πορευτούν στις κάλπες».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια και για άλλες τηλεοπτικές συζητήσεις, ενώ ο Θ. Ρουσόπουλος, εκ μέρους της ΝΔ, είπε ότι το κόμμα του επιμένει στην πραγματοποίηση και μιας συζήτησης μεταξύ των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Θετικό έκρινε το αποτέλεσμα της συνάντησης και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Σ. Πιτσιόρλας, ενώ εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο Μ. Μπακόπουλος τόνισε, ότι η συζήτηση θα διαφωτίσει τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων.

  • Αργά το βράδυ ο ΑΝΤ-1 δήλωσε πως δε θα στείλει δημοσιογράφο στη συζήτηση «χολωμένος» γιατί ο συντονιστής θα είναι από άλλο κανάλι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ